amakusa yazdı:500-600 tl bir bütçe için, pilsiz çalışan sportif bir saat aranıyor

Siz olsaydınız hangi markayı tercih ederdiniz.
Amakusa farkındaysan genel manada forumda bir düzen ve titizlik söz konusu, bu şekilde açılan başlıklara pek kimse cevap vermeyecektir. 500/600 TL için bir sürü danışma başlığı bulunuyor, ek olarak sorduğun Seiko SNAE modelinin farklı renkleri için dolu inceleme ve yorum konusu da mevcut. Bilgiye kolay ulaşılsın diye konu düzenliyoruz, foto ekliyoruz, model bilgisini yazıyoruz vs ama sizde biraz hassasiyet gösterin lütfen, bu nedenle ikinci başlığını buraya birleştirdim.
İlk sorun için ise üstteki quartz chronograph Seiko modeli senin zevkine hitap ediyorsa elbette alınabilir. Bayiden pazarlıkla kolunda deneyerek almanı tavsiye ederim zaten indirim olacaktır. Ben olsam bu renk kombinasyonu tercih etmezdim. Öneri için ise 500 TL'ye binlerce model quartz saat bulunuyor, biraz forumu incelemeni tavsiye ediyorum.
İkinci sorundaki mekanik bir model için bu bütçe ile ülkemizde çok fazla seçeneğin bulunmuyor. Seiko, Orient, Citizen vb markalardan beğendiğin model olursa tercih edebilirsin diyebilirim. İndirimlerle Jacques Lemans bulabilirsin belki ETA 2824 yada CL888 mekanizmalı ya da belki Tissot alt serilerden. Bunlar ne dersen arama kısmına yazıp bilgilere ulaşabilirsin. Swiss ve Japon markaları için bu bütçede çeşitli öneri başlıkları var onlara da göz atman faydalı olabilir.
Danışma formatı için bu bölüm içinde sabit bir başlık var daha spesifik cevaplar alman için o formata göre konunu düzenleyebilirsin. Link altta ayrıca fiyat klasmanlarına göre tavsiye edilen saat markaları diye bir başlıkta mevcut, oraya bakabilirsin. iyi forumlar.
TSF Saat Danışma Formatı Örnek Konusu
viewtopic.php?f=62&t=5544#axzz1eGAeiguJFiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saatler
viewtopic.php?f=62&t=1841#axzz1eGCAzk9q