Öncelikle geceyi takip ettiği ve sonuçları işlediğin için teşekkür ederim Thevenin. 4 dalın sonuçlarını doğru tahmin etmişim. AP yi de bilmişim ama farklı dalda kazanmış.
Yorumlayanlar ne der bilemiyorum ama en zorunu başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum. 2 dal bayanlara hitap ediyordu. İkisinde de tam bildim. Zoru başarmışım

eee ne de olsa Bayan saatlerinden anlamak bir erkek için en zor iş olsa gerek

Bu gece sürpriz sonuçlar var. Bunların değerlendirilmesi lazım. Saat dünyası artık bilinen marka kültürlerinin dışında tercihler mi yapıyor? Vizyon nereye doğru gidiyoru marka fanatikliğinin dışında olgunca tartışmamız lazım.
Daha düne kadar kalem, çanta, elbise üreten markalar bugün kaliteli saatlerle boy gösteriyor(yada göstermeye çalışıyor). Hiç şüphesiz bunda büyük markalarla çalışmaları etkili ama mevcut zirvedeki markaların hala kendilerini yeni markalara göre çıtayı daha da yükseltecek derecede yeterince ar-ge ve yenileme çalışmalarında bulunduklarını düşünüyor muyuz? Tüketiciler acaba bu noktada ne düşünürler? Markalar, alışkanlıklar onlar için değişir mi?
Bu işin duayenlerinin, ustalarının bu forumda olduklarını görüyorum ve ilgiyle yazılarını okuyorum ama bu camianın geleceği hakkında beyin fırtınasının yapılması hatta felsefesinin ne olması gerektiğinin tartışılmasını okumayı çok istiyorum. Bunu da en doğru yazan kazanıyor şeklinde değil gelecekte sektörün nasıl bir yönde gitmesini yeterince tartışılması gerek. Bunu teknikle birlikte ekonomisi, dizaynı vs. birlikte ele alınmalı. Bunda ilgi alanlarımızdan yön verebiliriz. Mesela aramızda ekonomi uzmanları ticari olarak, teknik elemanlar malzeme ve mekanizmadan, tasarımcılar, grafikerler çizgisel olarak, vs. gibi.
Zaten mevcut sistemi tartışıyoruz yeterince. Markaların yaptıklarını yeri gelince tatlı rekabetlerle fanatikleşerek.

Aslında nasıl otomobiller konseptler sunuyorsa gelecekteki çizgileri hakkında fikir veriyorsa bu ufak makinelerinde böyle bir ortamı olmalı. Hatta bu fanatikliğimizle firmalara markanızın sevenleri sizden böyle bir çalışma, böyle bir çizgi bekliyor diyebilmeliyiz. En azından genç firmalara yön vermeliyiz.
Forum adminleri böyle bir düşünce platforumu kurup, buradan çıkanları ilgili firmalara iletebilir. Tıpkı Steinhart projesinde nasıl etkili olunduysa fikirlerimizle de etkili olduğumuz bir platform. Bu noktayla birlikte sektörde bir ilki oluşturabiliriz.
Özür diliyorum sizleri bu yazıyla yorduysam. Yazdıklarım belki olgun bir fikir gibi gelmeyebilir ama eklenti ve çıkarımlarla etkili bir "fikir projesi" haline dönüşebilir. Hatta aynı ekiple, "Mevcutların tartışılması" noktasında ise şöyle bir fikrim var nasıl olur bilemiyorum ama TSF çatısı altında distribütörlerin davetleriyle yeni çıkan modeller için hatta mevcut modeller için bile bazı kriterlerimize göre inceleyip puanlayıp TSF'nin değerlendirme puanı şeklinde bir sistem de organize edilebilir. Burada distribütörlerle olunan samimiyetin incelemede etkisinin belli bir sınırı olmalı tabi. Hatta ve hatta yıl sonu, 2011'in çeşitli dallarda en iyileri ödülü bile verilebilir. Neden olmasın bunlar

Fikirleriniz için ayrı bir başlık mı açsaydım bilemedim. Ama sonuç olarak bu tip tartışmalar ara ara var ama kayboluyor. Derin tartışmalar için genel sohbetin dışında özel bir kısım açılabilir.
İyi çalışmalar dilerim.