TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Luminox

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Luminox

Mesaj Quorthon » 23 Kas 2009, 12:53

Luminox'un öyküsü 1989 yılında saat sektöründe faaliyet gösteren kurucusu Barry Cohen'in bir ihtiyacı bulup karşılaması ile başlamıştır. Kurucusu İsviçre'de kendine has ve pile veya güneşe gereksinimi olmayan bir aydınlatma sistemi olduğunu duyunca saatlerin ışığın az veya hiç olmadığı yerlerde kolayca okunmasına olanak sağlayacak olan bu sistemin saat piyasası için bir katma değer olacağını düşünmüştür. Firmanın sahibi ile temasa geçip günümüzde LLT (Luminox Light Technology) olarak bilinen bu kendine has teknolojiyi yeni bir saat markası altında kullanma haklarını aldıktan sonra Luminox artık doğmuştur. Günümüzde Luminox otuzun üzerinde ülkede sürekli gelişerek yoluna devam etmektedir. Tek bir modelle başlayan Luminox günümüzde 90 adedin üzerinde modele sahiptir. Aktif sporlara yönelik saatlere olan trendi farkeden Luminox 1993 yılında ilk dalış modelini üretmiştir. Bunun üzerine ilk defa şans Luminox'un gelişiminde pay sahibi olmuştur. Yüksek rütbeli bir US Navy SEAL (Amerikan SAT Komandoları) subayı Luminox ile temasa geçip bu teknolojiye sahip kol saatlerine gece görevlerinde kullanılmak üzere yeni ve zorlu koşullara dayanabilecek, sağlam ve askeri kalite standartlarına uygun hale geldiği takdirde ihtiyaçları olduğunu belirtmiştir. Aylarca süren tasarım çalışmaları sonucu 1994'ün başlarında US Navy SEAL komutanlığına yeni Luminox sunulmuştur. Aynı model tüketicilere de sunulduktan sonra başarı öyküsü artık tamamlanmıştır.

Güçlendirilmiş okunabilirliği ve sağlamlığı, askeri şartlara dayanıklılığı ile orduların tercihi Luminox kol saatleri her türlü spor dalı için uygundur. Luminox kol saatleri minimum 10ATM-100M su geçirmezliğe sahiptir.

Kısa sayılabilecek bir zaman içerisinde ABD dışına da taşan ünü neticesinde artan talep üzerine Luminox 2006 yılı içerisinde ise İsviçre'de 1951'den bu yana saat üretiminde faaliyet gösteren Mondaine firmasıyla ortaklığa gidip hem talepleri rahatça karşılamaya başlamıştır hem de 58 yıllık bir tecrübeyi yanına almıştır.

Dünyada "Luminox Light Technology" veya "Self-Powered Illumination System" aydınlatma teknolojisi ile dikkat çeken İsviçreli saat markası Luminox un Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri`nde binin üzerinde bayisi bulunan Luminox uluslararası olarak tanınan ve beğenilen bir markadır. Sivil kullanımının yanında, içinde pek çok hava ve deniz kuvvetlerine özel tasarlanan serilerin de bulunduğu Luminox koleksiyonu, dünyada istihbarat ve özel askeri kuvvet birimlerinde kullanılmaktadır.

Luminox Pilot Saatleri Uluslararası üne sahip Lockheed Martin lisansıyla üretilmektedir. Bundan dolayı Lockheed Martin'in F-16 Fighting Falcon, SR-71 Blackbird, F-22 Raptor vb. savaş uçaklarına özel seriler tasarlamaktadır. Her seri uçakların tasarımlarını andıran detayları barındırmaktadır.

www.saatfarki.com
Quorthon

Re: Luminox

Mesaj krytime » 02 Ara 2009, 21:52

Luminox modelleri Quartz diye biliyorum. Yanılıyormuyum yoksa, mekanik modelleri de var mı?
krytime

Mesaj Quorthon » 25 Ara 2009, 15:20

Mekanik modelleri de var ancak bunlar pilot serisi lockheed martin koleksiyonunun Blackbird Serisinde yani Luminox'un en değerli prestij modelleri.
2010 modelleri arasına daha çok mekanik model ekleneceği bildirildi merakla bekliyoruz...
Quorthon

Mesaj bizantolog » 12 Oca 2010, 15:49

Luminox saatlerinin satıldığı http://www.saatfarki.com/ sitesinin tasarımında değişiklikler yapılmış. Luminox meraklılarının bu siteyi ziyaret etmesinde fayda var.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj vecdi » 17 Kas 2011, 15:52

Luminox hakkında bende biraz bilgi vermek isterim yanlışsa düzeltilsin lütfen.

bu marka sanki kendi bulmuş gibi ''Aydınlatmada için hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan saat ! '' olarak lanse ediliyor.

saatlerinde kullandığı tritium radyoaktif maddesi birçok saat markası tarafında dünyanın kabul ettiği sağlığı tehdit etmeyecek sınırlarda kullanılıyor zaten.
burda soru şu bu radyoaktif elementin , luminox'un dediği gibi 10 yıl garantili ışıma dediği şey zaten yarı ömrü 12.3 yıl olan ortalama 25-30 yıl ışıma yapan bu elementin neden bu kadar yüksek oranda bu saate olduğu biraz incelediğimizde bu maddenin öyle bolca tabiatta bulunan bir element olmadığını ve oldukça da fiyatlı olduğunu görüyoruz ve silah sanayinde çokça kullanılıyor .

sıvı halde olan bu maddenin cilde teması ya da hava ile temasında solunması yoluyla alınması (tıpkı floresnlar'daki tungusten diye tabir edilen madde gibi ,aynı ışıma için onlarda da bu madde'den var zannediyorum yada aynı element gurubundan diyebilirm ve çok ,çok tehlikeli kırılması floresanların)

düşük oranlarda zaten bu maddeye maruz kalıyoruz ve vücudumuz bunu idrar yoluyla atıyor. takriben 7 gün, fakat fazlası başta kemik kanseri olmak üzere çeşitli sıkıntılı ve bol acılı bir süreci başlatıyor.

Ülkemizde pek satışı da yok zaten.............Ankarada bir firma distürbitör yada onun gibi birşey sitesinde 3yada 4 tane satan bayi göstermiş ben kendilerine konu hakkında sitelerinde verdikleri telefondan ulaşmaya çalıştım ama mümkün olmadı.

amacım kimsenin *ekmeğiye oynamak değil yanlış anlaşılmasın fakat luminox'un başta A.B.D olmak üzere bir çok orduya saat satması ilginç patronu berry cohen

sonuç = evet terknoloji de sık kullanılan bir madde , makul düzeylerde kullanımı var bu da kabul edilebilir fakat birçok marka saat bundan haberdar iken sadece luminox firmasının bunu kullanması ve 25 yıl ışıma sağlayan bir radyoaktif maddeyi bizim buluşumuz diye yutturması ve bunu kolumuza takıp gezdirmemiz ne kadar doğru .
bu sorulara tatmin edici cevap verilmesi gerekir hepimiz bilgilenelim .

konuyla ilgili olarak link verdim lütfen inceleyiniz saygılar.

http://www.epa.gov/radiation/radionuclides/tritium.html
En son vecdi tarafından 17 Kas 2011, 17:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Deve kuşuna yük vurmuşlar ''ama ben kuşum demiş! ''peki uç öyleyse'' demişler ''ama ben deveyim!'' demiş.
Kullanıcı avatarı
vecdi

Mesaj Emre » 17 Kas 2011, 15:58

Bilgiler icin tesekkurler vecdi. Benzer bi durum Ball Watches icin de soz konusu. Bu marka da ulkemizde satilmiyordu, Pirlant kisa bi sure once bu markanin distributorlugunu aldi ve simdi Pirlant magazalarinda bulmak mumkun.

Kusura bakmayin lutfen ama ben tepkinizin neye oldugunu tam anlamadim. Luminox'un bu maddeyi biz bulduk demesine mi, yoksa zararli olan bu maddeyi tuplere doldurarak saatlerde kullanmasinin olusturdugu tehlikeye mi?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj vecdi » 17 Kas 2011, 16:29

evet ......bizleri ilgilendiren yönü sağlık kısmıdır tartışmasız ayrıca buluş yönüne değinmiş olmam konuyu biraz sulandırmış size katılıyorum....ben aslında buluş kısmında şunu söylemek istedim bu elemetin varlığı yanılmıyorsam 1950 lerde keşfediliyor zaten sonrada başta silah sanayi olmak üzere bir çok teknolojik alanda kullanımı var bir nevi zenginleştirici ,performans arttırıcı madde desek doğru olur zannediyorum.

özetle zaten piyasanın bildiği bir maddeyi''bizim saatlerde var, bizimki en parlak'' gibi bir argümanla piyasada olmaları beni ürküttü ......
sizde biliyorsunuzdur kozmetikten giyime inşaat malzemelerinden gıda ürünlerine kadar vahşi kapital sistem, insanların hayatını hiçe sayarak sakıncalı ürünleri üreten markaların kıskacında...

tekrar hatırlatıyorum amaç emeğe saldırmak ,marka karalamak değil ,ama bende bir saat sever ve tüketici olarak ilgilendiğim ürün hakkında bilgili olmak isterim.
Deve kuşuna yük vurmuşlar ''ama ben kuşum demiş! ''peki uç öyleyse'' demişler ''ama ben deveyim!'' demiş.
Kullanıcı avatarı
vecdi

Mesaj Eterna » 18 Kas 2011, 12:03

Saatfarkı isimli Luminox un distribütörlüğünü yapan firma maalesef kapandı. Maalesef dedim çünkü benim çok sevdiğim bir marka. Çok ararsanız birkaç eskiden satan yerde pilli modellerini bulmak mümkün. Örneğin; Atlaskamp

Sağlıkla ilgili kısmına birşey diyemiyorum. Umarım kimseye zarar vermemiştir/vermeyecektir. Ben bir ara çok ilgilendim, yurt dışından almaya niyetlendim, pazarlıklık falan derken araya başka saatler girdi kaldı öyle...

Çok beğendiğim ve almaya çok yaklaştığım model de buydu; Luminox 1801 Field Automatic

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan, Majestic-12 [Bot], sphinx ve 249 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners