Başlığı farklı marka olarak değiştirince ülkemizde pek bulunmayan ama bir çoğumuzun bildiği değişik diver modelleri akla gelmiş

Esas soru öyle olmadığından tekrar alternatif olarak değiştirdim.

Heybetli ve güçlü görünümlü diver modelleri için sanırım ülkemizde kolay bulunan Oris markası öncelikli. Ama fiyatlar bazı modellerde belirtilen bütçeyi aşacaktır. Tarz olarak beğeniliyorsa bu bütçeye bazı U-Boat modelleride bulmak mümkün olabilir. Görünüm olarak heybetli oldukları kesin ama güçlüler mi bilemiyorum.
Dışarıdan alınacaksa diver için çok çeşitlilikte özel ve butik markada mevcut, Helson, Deep Blue, NauticFish, Ocean 7, Zinex vb. Lindburgh-Benson Schaumburg AQM II teknik ve özellikle renk kombinasyonu olarak çok başarılı bir model ama aynı kasayı kullanan bir çok marka var. Schaumburg fiyat olarak diğerlerinden biraz yüksek diyebilirim.
Bu konu ile özel ilgilenilmiyorsa tek bir diver modeli alımında öncelik olarak görmeden ve denemeden bunların alınmasını pek tavsiye etmiyorum. Victorinox markasında son dönemde fena olamayan diver serileri çıkmıştı, model beğenilirse onlara da bakılabilir. Belirtilen bütçeden daha uygun fiyatlara otomatik modelleri olması lazım.