TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Mesaj asymptote » 11 Kas 2011, 14:43

Skandal bile diyemiyorum, bunun adı başka! adını koyamıyorum :o :shock: :? :evil:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 11 Kas 2011, 14:48

Clk sana katılmıyorum bu konuda. Bir kere saat limitli bir saat, seri üretim değil. 150 adet üretip sattığın saati biz zahmet kontrol ediver. Ayrıca hata basit bir hata değil, adamlar kasanın içine Unitas yerleştirmişler, ötesi var mı? :D Ayrıca o mekanizma o kasaya cup diye oturduysa işin içinde hinlik aramak çok doğaldır. Peki buraya kadar herşeyi kabul ettik diyelim, ya gönderin de mekanizmayı değiştirelim ayrıca kargoyu da karşılayın pişkinliğine ne diyeceksin? Pes yani...
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 11 Kas 2011, 16:03

Piskinlik kisminda diyecek birsey yok Asymptote. Gercekten bu rezalet bir yaklasim. Yalniz, OP II zaten Unitas mekanizma bu bilinen birsey. Simdi birisi kalkip kral ciplak dedi diye herkes yeni mi uyandi?

Benim hata olarak gördügüm nokta mekanizmalarin kötü calisilmis ve low grade olmasi. Panerai gibi bir markanin bu mekanizmalari takarken iki kere kontrol etmesi ve gerekiyorsa ürünleri (ETA Mekanizmalari) geri iade etmesi gerekiyor.

Yalniz tekrarliyorum... OP II ETA UNITAS'tir !!!! Bu yeni birsey degil. Panerai bazi makinelerinde bu makineye bazi modifikasyonlarda bulunur bazilarinda ise hicbir islem yapmadan kullanir ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 11 Kas 2011, 17:12

Bu mekanizma icin artik OP XXIX diyebiliriz :)

Bence Clk'nin dedigi gibi, insanlar uretiyor sonucta ve herkes hata yapabilir. Lakin bu hatayi Rolex'in yaptigi hatalarla kiyaslamak bence dogru degil. Nedeni de, bu hata kontrol sirasinda gozden kacan bi hataya benzemiyor. Yani ham unitas'i aldiktan sonra mekanizmaya uygulanan bir suru asama var ve resimlerdeki mekanizmalar bunlarin hicbirinden gecmemis. Uzerlerinde anti-shock korumasi dahi yok. Finishing yok. Dekorasyon yok. Denetimlerden sonra yazilmasi gereken yazilar yazilmamis. Yani bu oyle 10 asamadan birisi gozden kacmis turunden bi hata degil. Adamlar mekanizmayi komple gozden kacirmislar :)

Bi de isin enteresan yani, lutuf ediyormus gibi aciklama yapip tamam saatleri gonderin vaad ettigimiz mekanizma ile yollayalim demeleri. Bunu yaparken de kargolama ucretlerini karsilamamalari. Yahu zaten senin gorevin vaad edilen mekanizmayi teslim etmek. Boyle buyuk bir hata yaptiysan masraflarini da karsilamak zorundasin, hatta ustune 10 yillik bedava servis falan da hediye etmen lazim. Sonucta 150 saatin bakimi Panerai'yi batirmaz. Boyle kritik bi hatadan cikis yolu bulurken hic dusunulmemesi gereken bi mesele. Benim tahminim elbet bi guzellik yapcaklar ama sahsen Panerai'ye olan guvenim sarsildi diyebilirim. Yikilmadi ama sarsildi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 11 Kas 2011, 17:21

Emre, bende simdi aynisini yazacaktim. Dikkat edersen benim yukarida yazdigim mekanizma OPII zaten Panerai sitesinde de OP II dekoreli/modifiyeli v.s. UNITAS olarak geciyor.

Fotograflarda ki portakal kabugunun ismi ise OP XXIX. Bu'da bunun bir hata olmadigini gayet bilincli yapildigini vurgulamaya yetiyor ;)

Belki de bu bir denemeydi ?????
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 11 Kas 2011, 17:56

@ clk, Ne denemesi?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Emre » 11 Kas 2011, 17:59

Clk yazdı:Emre, bende simdi aynisini yazacaktim. Dikkat edersen benim yukarida yazdigim mekanizma OPII zaten Panerai sitesinde de OP II dekoreli/modifiyeli v.s. UNITAS olarak geciyor.

Fotograflarda ki portakal kabugunun ismi ise OP XXIX. Bu'da bunun bir hata olmadigini gayet bilincli yapildigini vurgulamaya yetiyor ;)

Belki de bu bir denemeydi ?????

Neyin denemesi olabilir ki? Bu arada OP XXIX, bu fail'den sonra kullanicilarin taktigi bi isim diye biliyorum.

Bu arada fake, replica veya homage panerai'lerdeki unitas'larda bile mekanizma dekorasyonlu falan bildigin daha guzel :) Saka gibi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj winterdrops » 11 Kas 2011, 18:12

Clk verdiğin örnek şu varsayımla aynı o zaman,

Mercedes herhangi AMG versiyon sınırlı üretim bir arabasına normal bir motor takıp nasıl olsa buda bir Mercedes üretimi motordur desede müşteri bunu kabul edip bu hata normaldir diyecek öyle mi yani?

Bence High-End saat üreten bir firma bunu diyemez. Ha bu durum Swatch veya Casio'da olur ona bişey demem ama bu kabul edilemez bir durum.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners