Archimed » 10 Kas 2011, 15:27
Atat羹rk sadece idealist, baar覺l覺 bir asker ve sonras覺nda s覺f覺rdan bir devlet kuram siyasi lider deildi. Hayat覺n覺n b羹y羹k k覺sm覺n覺 cephede ve askeri erkan i癟inde ge癟irmi olmas覺na ramen g羹n羹m羹z iadam覺, politikac覺lar覺na, beyaz yakal覺lara, k覺saca toplumdaki herkese 繹rnek olacak hayat tecr羹besi, vizyona sahipti. Bu yazd覺覺m eyler pek 癟ok zeki ve 癟al覺kan insanda var olabilecek 繹zelliklerdir.
B羹t羹n bu meziyetlerin yan覺 s覺ra sanki hayat覺 boyunca salon ortamlar覺nda yaam覺 birisi gibi ince zevk ve beenileri olduunu her ge癟en g羹n daha fazla idrak ediyorum.
Deniz ve denizcilie olan sevgisini Savarona ve Florya deniz k繹k羹nce 癟ekilen resimlerden anlayabiliyoruz. Kat覺ld覺覺 sosyal etkinliklerdeki yemek yerken, dans ederken 癟ekilen resimlerindeki karizma ve ince gustoyu g羹n羹m羹z politikac覺lar覺nda g繹rmek ne m羹mk羹n? Yine Atam覺z'覺n PP marka saaatiyle ilgili bir yaz覺y覺 bu forumda g繹rd羹羹m羹 hat覺rl覺yorum... Avusturya ve Almanya'da g繹rd羹羹 kapl覺calar覺 yurdumuzda ilk kurduran kii de Atam覺z'd覺r. Atat羹rk sadece sanayiye dayal覺 bir b羹y羹me ve yine sadece ordunun g羹c羹ne dayal覺 d覺 politika izlememitir. Yapt覺覺 devrimlerin yan覺 s覺ra son derece 覺k giyinmesi, spor ve denize tutkusu, T羹rk mutfa覺 ve musikisine sevdas覺, dil ve tarih kurumu kurdurarak medeniyete katk覺s覺 ile sadece bize deil, gelecekteki nesillere de 繹rnek olmutur.
Son olarak Atat羹rk'羹n insana sayg覺s覺 ve insan sevgisini hat覺rlatmak istiyorum.. Keke Atam覺z'覺 kendi vatanda覺ndan korkan ve y羹zlerce koruma ile dolaan politikac覺lar da 繹rnek alsayd覺..