TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Georges Favre Jacot Cep Saati Hakk覺nda Yard覺m

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Georges Favre Jacot Cep Saati Hakk覺nda Yard覺m

Mesaj justchic » 11 Kas 2011, 02:07

Elimdeki saat hakk覺nda bilgi almak istiyorum. Baz覺 saatlerin i癟indeki koddan seceresini 癟覺kartm覺lar. Ben yabanc覺 siteleri biraz kurcalad覺m fakat bulamad覺m. Saatin i癟inde yazanlar覺 aynen aktar覺yorum;
Georges Favre-Jacot
Locle
ARGENT

84
0,875

2103153
139

Uzun s羹redir sand覺ktayd覺. Biraz bak覺ms覺z. Fiyat覺 bu ekilde belli olur mu? imdiden teekk羹r ederim.

Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
justchic

Kay覺t: 11 Kas 2011, 00:45

Re: Georges Favre Jacot cep saati hakk覺nda yard覺m

Mesaj bybatuhan35 » 11 Kas 2011, 02:11

deerli bieye benziyor
Kullan覺c覺 avatar覺
bybatuhan35

Kay覺t: 11 Kas 2011, 01:48

Mesaj trenton » 11 Kas 2011, 02:20

fotoraflarda yer alan saat billodes(daha sonradan serkisoff markas覺yla osmanl覺 pazar覺na saatler sat覺yor), georges favre jacot (zenith irketinin kurucusu) ile billodes'in aras覺nda bir ba var m覺 ki? fotoraflar kar覺m覺 olmas覺n?
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Ya: 38
Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

Mesaj justchic » 11 Kas 2011, 02:21

fotolar ayn覺 saate ait. markasi georges favre jacot fakat mekanizmanin i癟inde billodes yaz覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
justchic

Mesaj sadice83 » 11 Kas 2011, 02:43

Bu t羹r eski cep saatlerinde ve 繹zellikle kol saatlerinde marka ismi bug羹n hala devam ediyosa belli bir d羹zeyde fiyat bulabiliyor mesela patek rolex iwc doxe ve benzeri ama saatinizin markas覺n覺 ilk defa duydum bi deeri olduunu zannetmiyorum ama benden daha bilgili arkadalar mutlaka size yard覺mc覺 olacakt覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
sadice83

Ya: 42
Kay覺t: 14 Kas 2010, 03:26

Re: Georges Favre Jacot Cep Saati Hakk覺nda Yard覺m

Mesaj calcal » 11 Kas 2011, 04:16

Saat George Favre-Jacot 羹retimi. George Favre-Jacot 1865 de Le Locle (襤svi癟re) kentinde Zenith markas覺n覺 kurdu fakat 癟eitli markalarla da saat 羹retti. Billodes George Favre-Jacot'un 羹retimi bir saattir ve ad覺n覺 Le Locle kenti ile s覺n覺r olan bir Frans覺z yerlekesinden all覺r (Billodes). Osmanl覺 pazar覺 i癟in 羹retilmi 癟ok say覺da ve modelde Billodes saat vard覺r. Saat fiyat覺na gelince ben bu konuda konumay覺 癟ok doru bulmam fakat g羹m羹 osmanl覺 saatlerin kond羹syon ve nadirlik durumuna g繹re 500-1000 TL aras覺nda oynayabileceini d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
calcal

Kay覺t: 07 Ara 2009, 12:28

Mesaj trenton » 11 Kas 2011, 10:33

merhaba,
calcal yorumundan sonra bir arat覺rmada ben yapt覺m, 1911 de zenith ad覺n覺 al覺yor irket o d繹nemden 繹nce 22 ya覺nda irketi kuran Georges Favre-Jacot'un ismiyle 羹retim yap覺yor. billodes ismiyle de 羹retim yapan irket bu ismi isvi癟re de bulunan le locle kasabas覺n覺n kar覺s覺nda kurulmu olab ve fransa topraklar覺 i癟inde yer alan billodes'ten al覺yor. irket 1900 y覺l覺na kadar pek 癟ok farkl覺 makine 羹retiyor... sizin saatinizde 1870-1890'lar覺n sonu aras覺nda 羹retilmi olsa gerek. osmanl覺 pazar覺 i癟in 羹retilen saatlerin maddi deeri hakk覺nda pek bir bilgim yok ama calcal'覺n dedii aral覺kta olma ihtimali y羹ksek, bu gibi saatlerin temizleri art覺k ender bulunuyor ve kasan覺n kadran覺n durumuna g繹re fiyatlar覺 da deiiyor. bir de baz覺 uyan覺k saat癟iler, bozuk saatleri toparlayarak kendi kafalar覺na g繹re yeniden bir saat yarat覺yorlar:) buna da dikkat etmek gerek:)
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Ya: 38
Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

Mesaj justchic » 11 Kas 2011, 11:05

bilgiler icin cok tesekkur ederim. seri numaras覺n覺 sorgulayabilecek bir platform bilen var m覺 peki?
Kullan覺c覺 avatar覺
justchic

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners