TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier SRN001P1 5M54 Kalibre Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier SRN001P1 5M54 Kalibre Bilgi ve Tavsiye

Mesaj AboveTheRim » 08 Kas 2011, 05:32

Herkese merhaba,

Öncelikle bu saat danışma platformunu açtığınız için çok teşekkürler.Starter düzeyinde bir saat meraklısı olarak ilk ciddi saatimi almayı düşünüyorum.Lakin çok çelişkiler yaşıyorum.

Seiko'nun kinetik kalitesinden emin olamadım.Özellikle 5m54 kalibrenin videosunu izledim saniye kolu 2 saniyede 1 hareket ediyor.Şok oldum diyebilirim.Sadece bu mekanizmada böyle bir sorun var sanırım.Lakin saat çok şık tam benlik.

http://www.skywatches.com.sg/reviews/catalogsearch/result/?q=seiko+srn001p1

Fiyatıda fena değil.En azından başlangıç için iyi diye düşünüyorum.

Resim
1500 lirayı geçmeyecek saatlerden sizinde önerilerinizi beklerim.

Sorularım özetle şudur:

1.Seiko kinetikte iyi mi? Yoksa swiss işine mi girişmek lazım
2.Kinetik bir mekanizmada 2 saniyede 1 saniye kolunun oynaması normal mi?
3.Başlangıcı Rolex'le vb. saatlerle yapmak saçma değilse önerebileceğiniz saat var mı?

Saygılarımla

Bedri
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Re: Seiko Srn001p1 "5m54 kalibre"

Mesaj Thevenin » 08 Kas 2011, 06:03

AboveTheRim yazdı:3.Başlangıcı Rolex'le vb. saatlerle yapmak saçma değilse...

Sacma degil bilakis munis bir baslangic, hatta giris, gelisme ve sonuc olur, anafikir bile sorulmaz :D

Benzer kinetic ve bazi sayisal saatlerde enerji seviyesi azaldiginda saniye kolu iki saniyede bir hareket eder, bilincli bir tasarimdir ve normaldir.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Seiko Premier SRN001P1 5M54 Kalibre Bilgi ve Tavsiye

Mesaj AboveTheRim » 08 Kas 2011, 06:31

Teşekkürler thevenin

Ben bu kullanıcının diğer kinetik mekanizmalı saatlerinin test videolarında böyle bir durum görmedim.Sadece bu kalibreye sahip saatlerde (srn003p1 gibi) saniye kolunda gecikme oluyor.Şüpheli bir durum gibi geldi.(Yani bu kalibreyi biraz bekletmiş mi yoksa eski bir versiyon mu ki pilleri eskidi diyelim?)

Rolex konusunda aileden yardım istemem gerekicek:) O yüzden Seiko çok kötülenmedikçe ilk etapta düşünmüyorum.Fakat önerebileceğiniz modelleri görmek isterim
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Thevenin » 08 Kas 2011, 07:09

Dahasi, entegre hafiza devreli kinetic modellerde saat belli bir sure hareket etmez ise kollar tamamen durur. Tekrar hareket haline gectiginde kollar yine dogru zamani gosterir.

Alakali ve faideli bir baglanti :arrow: Seiko Caliber Operation

Butce ve istekler netlestikce oneriler gelecektir.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj SeRxx » 08 Kas 2011, 10:38

AboveTheRim öncelikle foruma hoşgeldin.
2 yıl önce ben de srn005, sizin verdiğiniz modelin aynısının siyah kadranlısını kullanmıştım. Saniye kolu ancak pil zayıfladığınıda iki saniyede bir atar ve ayrıca bu saatin güç rezerv tuşu da var. O tuşa bastığınız zaman saniye kolu kaç defa ilerlerse o kadar güç rezervinin olduğunu gösteriyor bu da artı bir özellik, tam şarj durumunda 4 ay çalışıyor diye biliyorum. İzlediğiniz videolarda ki pillerin şarjı azdır. Bu saatte kalibre konusunda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çevremde 10 yıl önce alınan kinetic modeller var hala kusursuz çalışıyor.
1500 TL'ye kadar bütçeniz varsa eğer Thevenin bahsettiği Entegre Hafızalı yani Auto Relay özelliği olan Seiko Premier Kinetic modellerine bakmanızı tavsiye ederim( snp041-snp023-snp005-snp029-snp039). Otomatik model düşünüyorsanız bu bütçeyle Tissot veya Hamilton'un otomatik modellerine de bakın derim.. Kolay Gelsin ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bengisaat » 08 Kas 2011, 12:27

Hoşgeldiniz.

Sadece bu model için geçerli değildir tüm saatler için geçerlidir bu , yani pil zayıfladığında diğer saatlerde 2 saniyede bir atar ve bu pilin değişmesine işarettir.
Kinetic saatlerde ise şarjının az olduğunu gösterir,bir kaç kere sallamadan sonra normale dönecektir.

Bence ailenizden yardım alın her nekadar piyasadaki iiyi saatlerin ilk sıralarında yer alsada rolex ile bu saati kıyaslamak bile gereksiz bir ayrıntı olacaktır.

Hem aileler niye var ki , tam da bu günler için :) ;)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Eterna » 08 Kas 2011, 15:07

Benim şu an kolumda Seiko Arctura Kinetic var. Ben o saati veya o seridn beğendiğiniz başka bir modeli alırsanız senelerce memnun kalarak kullanacağınıza inanıyorum. Bende saati satın aldığımda saniye iki iki atıyordu çünkü belli bir süre kullanılmadan bir köşede durursa şarjı azalıyor. Ancak saati yine doğru gösteriyor asla geri kalmıyor. Sadece saniye iki atarak size hatırlatma yapıyor.

İçiniz rahat olsun diye kullanma kılavuzundan biraz bilgi ekliyorum;

1. Saat tamamiyle durduğunda veya saniye kolu 2 saniye aralıkla hareket ediyorsa, saati her iki yöne doğru saniyede 2 kez olacak şekilde sallayın.

2. 400 sallama (3M62) / 250 sallama (5M62 / 5M63) 1 günlük rezerv sağlar. Saniye kolu 1 saniye aralıkla hareket etmeye başlar.
• Saati 2 günlük rezervi olana dek sallamanızı tavsiye ederiz. Ek olarak 350 – 400 sallama, toplam 750 – 800 civarında sallama (3M62) / ek olarak 200 – 250 sallama, toplam 450 – 500 civarında sallama (5M62 / 5M63), 2 günlük rezerv sağlar

3. Saati kolunuza takın.

Not :
1. Saati ful olarak şarj etmek gerekmez, kolunuzdayken otomatik olarak şarj olur.
2. Saat tamamiyle durduktan sonra 1 seneden fazla ellemeden bırakılırsa, yukarıda 2. maddedeki şekilde sallansa bile saniye kolu normal olan 1 saniyelik hareketini yapmayabilir. Bu durumda, saati saniye kolu normal hareketine dönünceye dek sallamaya devam edin.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj AboveTheRim » 08 Kas 2011, 16:29

@serxx hoşbulduk.öğrenmeye başlıyoruz yavaş yavaş :) Hamilton fikrinizi beğendim. Saat & saat in sitesinde gördüm %52 indirimle beğendiğim bir modeli baya uygun fiyata gördüm.İncelemeye devam edicem :thumbup:

@bengisaat teşekkürler.şimdilik biraz cahilken saat alırsam daha iyi.Okudukça Glashütte,Rolex e falan yöneliyorum sonu kötü hem de çok :D

@eterna kesinlikle içimi rahatlattınız o klavuz maddelerini sunmanız çok iyi olmuş.Teşekkürler

Çok hızlı ve net cevaplar verdiğiniz için teşekkürler.Öğrenmeye devam :) Lakin fazla öğrenmeden bir saat seçsem iyi olucak Glashütte gibi üst sınıf saatler beni kötüye yönlendiriyor.daha bu işlere girişicek kadar zengin değilim :champ:
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 123 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners