TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Divers Arasından Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Divers Arasından Seçim

Mesaj freedom36 » 07 Kas 2011, 22:51

Merhabalar,

Kısa süre önce farklı düşüncelerdeyken şimdi bambaşka bir arayış içinde buldum kendimi. Diver tipi saatlerin hiç bana göre olmadığını düşünürken Rolex'in o güzelim modellerinden sonra içimde büyük bir saygı belirdi ve şimdi diver modeli bir saat almak istiyorum - tabi uygun fiyatlısından. :D

Orient'in malumunuzdur 3-4 adet modeli var. Hepsini sırayla danışmak istiyorum.

1- Orient CEM65009d - http://orientwatchusa.com/mens/diver-watches/em65009d
Resim
2- Orient CER00008d - http://orientwatchusa.com/mens/diver-watches/cer00008d
Resim
3- Orient Mako CEM65002d - http://orientwatchusa.com/cem65002d
Resim
4- Orient Mako XL CEM75002d - http://orientwatchusa.com/mens/diver-watches/cem75002d
Resim
5- Orient CEM76003d - http://orientwatchusa.com/cem76003d
Resim

Bunlar istek sırama göre 1'den 5'e sıralandı. En başta 2 numarayı istiyordum - hani şu Rolex Submariner çakması gibi duran :lol: Bunu çevremdeki kimse anlamazdı ama kadrandaki yuvarlark taşlar keşke 1 numaradaki gibi biraz daha büyük olsaymış. Yine de safir camıyla güçlü bir aday.

1 numara ise bezeliyle, içindeki büyük taşlar ve hoşuma giden akrep-yelkovan yapısıyla en öne çıkan model oldu.

Mako'ların geriye düşme sebebi ise 3 numaranın akrep-yelkovan yapısını beğenmeyişim ve içinde rakamların olmasını tercih etmeyişim. Bu bakımdan Mako XL'yi tercih ederdim ancak onun da çapı benim ince bileğim için oldukça büyük duracak gibi: 44,5mm

Son sıradaki ise bezelin mavi değil de metalik renkte olması hasebiyle son sırada. Bilmem ki kolumda nasıl durur?

Sormak istediğim şu; "kesinlikle bir diver modelde şu hata yapılmazdı, şu olmalıydı, bunun şu özelliği yok, şunun şu kalitesi düşük" dediğiniz model var mı? Bunların karşısında Seiko'nun Skx007/023 diver modelleri dışında bu fiyat aralığında bana neleri önerirdiniz? (onun da akrep ve yelkovan yapısı ile kadranı neredeyse boğan taşları pek hoşuma gitmedi açıkçası)

İşin kötüsü bunların neredeyse hiçbirini deneme şansım olmayabilir. Yarından itibaren birkaç yere telefon edeceğim; varsa bayram bitiminden itibaren Ankara yollarındayım. :D O da olmazsa - hatta doğrudan daha ucuz bir imkan varsa, internetten uluslararası da dahil olmak üzere alışveriş sitesi tekliflerinize de açığım.

Kafamda bir model daha var: Orient CFD0F003W - Bu bir diver değil tabi ki. Yİne bu fiyat aralığında tam da bu tarzda varsa öneriniz ona da açığım. Ama önceliğimiz yukarıdaki meselede. ;)

Şimdiden sabırla okuyup cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
freedom36

Re: Orient Divers Arasından Seçim

Mesaj Thevenin » 07 Kas 2011, 23:30

Bu besliden 2 ile 5 garipligi disinda digerleri alinir. 1'in gideri yuksek, 3 ise okunakli. Ayrica 5 bir secenek ise Seiko Monster da secenektir :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj SeRxx » 08 Kas 2011, 01:31

Bence 1 numara... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 08 Kas 2011, 01:42

Bence araştırmaya devam :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj freedom36 » 08 Kas 2011, 02:09

Valla artık araştırmaya takatim kalmadı, yeter artık meşgul olduğum, bir an önce hevesle edinmek istiyorum. ;) Böylesi uygun fiyatlı, otomatik diver'lar bulmuşken artık kafamı bulandirmadan alayım diyorum. ilk sıradaki önceliğimde; mümkün olursa bir de kolumda görmek isterim. Stoklarda bulamazsam da 2 veya 3. sıradaki Orient'i alırım ki onlar da beni uzmez. Inşallah Aslan Saat'te veya bayilerinde mevcuttur. Zira yurtdışından kargo beklemek zevkli de olsa karın ağrısı yapıyor bende bolca :D
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj Frax » 08 Kas 2011, 10:55

Bence 3 numara, mako :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Eterna » 08 Kas 2011, 14:59

Eğer kasa çapı sorun değilse Mako XL gerçekten güzel ve takması keyifli bir saat, tavsiye ederim. Ben siyahını almıştım ama mavisi de çok şık.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Magneto » 09 Kas 2011, 03:47

ben bir ortalığı karıştırsam :D

Seiko Black Monster

http://www.youtube.com/watch?v=M6Iy30RemDE :lol:
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 149 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners