Ben forumla henüz tanışmış bir üyeyim. Bu vesileyle herkese selamlarımı sunuyorum.
Asıl amacım kullanmakta olduğum Tissot Veloci-T Chronograph (satış linki ve "şimdilik" temsili fotoğrafı için bkz. viewtopic.php?f=35&t=6765#axzz1cCTc2iNr ) saatimi satmaktı ancak forumu biraz kurcalayınca alt üst oldum desem yeridir. O saatler nedir öyle yarabbi!

Uzun bir hikaye olabilir; sabırla okuyup yardımcı olursanız çok ama çok memnun olurum.
Şimdi olayım şudur saygıdeğer saat üstadları: İlk amacım saatimi satıp, biraz vites küçülterek elime nakit geçmesini sağlamaktı. Bunun için de hedef olarak Casio Edifice serisinden makul fiyatlı olanlara göz gezdiriyordum. Sonradan kendime şunu hatırlattım: Eğer Tissot'dan daha düşük yahut daha yüksek bedelli de olsa bir saat alacaksam, bu saat sade ve zarif ama bir o kadar da kendini belli eden, klasik giyime daha uygun (işyeri-takım elbise durumları malum), mümkünse deri kayışlı (yahut alışabilir ve kendime yakıştırabilirsem metalik kordonlu da olabilir) bir saat olacak! Mekanizma, dayanıklılık tabi ki önemli. Tissot'yu biraz da bu yüzden tercih ettim, pek fazla tecrübem olmamasına rağmen... Ancak saatin aksesuar olarak kendini belli etmesi gereken bir meta olduğuna kendimi ikna ettim.

Ama Chronograph'lara karşı da tuhaf bir zaafiyetim var. Bir "Casio Edifice Eqs 1000db" inanılmaz ilgimi çekiyor. Şimdi ikisinin bileşimi gibi gözüken "Tissot PRC200 Automatic Chronograph" seçeneği aklınıza gelebilir. Ama yok; öyle bir karışım istemiyorum. İşte bundan eminim.
Foruma göz atarken Panerai Marina Militare'yi gördüm, mest oldum adeta.

Şimdi beni lütfen ikna edin ve olabildiğince makul/"ucuz yollu" bir çözüm yoluna sevk edin.

Ps: Bir de saatin Automatic olması durumu var ki, o da cezbedici. Ancak anladığım kadarıyla fiyatı arttıran bir unsur. Yine de gözümde bir saygı duyulması gereken bir "kalite" emaresi olarak yer ediyor. Artık benim kafam seçenekler noktasında durmuş halde...