Oncelikle herkesin Cumhuriyet Bayrami'ni kutlarim. Malesef ulkemizde ozellikle genc nufusta bu onemli gunun degeri bilinmiyor. Ben bugunu bi anma veya kutlama gununden cok bi hatirlatma olarak goruyorum. Hani bazen telefonumuzun alarmi calar, ekranda bi hatirlatma belirir ya o turden bi hatirlatma. Ekranda beliren mesaj da bana sunu hatirlatiyor: su an bize onu yap bunu yap, x kriterlerine uy diye dikte eden Avrupa Ulkelerinden bazilari, o gun ulkemize bizzat girip topraklarimizi isgal etmislerdi. Malesef kendi icimizden bazi kesimler de onlara destek olmuslardi. Kagit ustunde hesaplar kitaplar yapiyorlardi vatani paylasmak icin. Ben bunu hatirliyorum. Ne kadar dostane mesajlar verirlerse versinler, ben bu ulkeleri boyle hatirliyorum.
Ve onlarin avcunun icinden alindi bu Vatan. Mustafa Kemal, cepheye mermi tasiyan kadinlarimiz, ayagina caput baglayip savasa kosan genclerimiz, hepsi topyekun seferber olup bize bu vatani hediye ettiler. Simdiki genclere duyarsizlik asilaniyor. Belki cok klise olacak ama, yillari 5'er 5'er geriye dogru gidip hatirladiginizda o donemlerden bugune gelene kadar genclerin onceliklerinin neler oldugunu gorebilirsiniz. Eskiden onur, haysiyet, durustluk, gelenek gibi kavramlar degerliyken, simdi is tam tersine dogru kayiyor. Simdiki gencler birbirlerinin, hatta buyuklerinin arkasindan oyunlar cevirdikce populer (onlara gore degerli) oluyorlar, ellerindeki cep telefonlari iyilestikce populer oluyolar, birbirlerini ezdikce, umursamadikca populer oluyolar.
Iste her sene 29 Ekim'de gun boyunca her seyi kiyaslama firsatim oluyor. Bu gunun degeri de benim icin bu.
Gunumuz siyasetine hic girmek istemiyorum cunku benim de bi coguna radikal gelecek fikirlerim var

Mesela hayalim, hep bi bayram stadyumu kurmak. 3d gosterilerle, turk yildizlarinin, tanklarin sovuyla, sergilenmesiyle, muze kismi da olan muthis bi bayram alani. Unlu sanatcilar o donemi canlandirsin, bu cok profesyonelce olsun. Ve orasi hep dursun, her bayram orada kutlansin. Yaz da olsa, kis da olsa bu yapilabilsin isterim. Bu gunleri teknolojinin de elverdigi imkanlarla hakkini vererek kutlamak gerek diye dusunuyorum. Nedeni de, provasi, gosterisi vs. derken nerden baksak 2 is gunu gume gidiyor. Cocuklar gosteri yapcam diye okulu asiyorlar, onun yaninda kar kis demeden heder oluyorlar. Ayrica su anki gosteriler cok demode geliyor, cocuklara o donemin ruhunu yansitmaktan cok uzaklar. Yillardir izlerim o gosterileri, Canakkale Sehitliginde 5 dakikada aldigim motivasyonu diger gosterilerde 20 senede alamadim.
Bayramima dokunma deyince aklima hep boyle seyler geliyor. Bilmiyorum bi gun gerceklesir mi.