TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bu Kadran Tipinin Özel Bir İsmi Varmı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Kadran Tipinin Özel Bir İsmi Varmı?

Mesaj Clk » 15 Ara 2009, 21:10

Arkadaslar merhaba,

Asagidaki resimde ki kadran tipinin ozel bir ismi varmidir? Bu kadranin 1920 ile 1940 arasinda ciddi sekilde moda oldugunu biliyorum ama internette ararken yada bir saticiya anlatirken hangi ismi kullanabilecegim konusunda bir fikrim yok.

Eger bu tarz kadrana sahip bir saate internette uygun fiyat ile rastlarsaniz beni bilgilendirmenizi rica ederim.

Not: Kadranin VC 1921 de ki gibi acili yerlestirilmis olup olmamasinin bir önemi yok.

Resim

Saygilarimla
CLK
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Bu kadran tipinin özel bir ismi var mi?

Mesaj nickynick » 15 Ara 2009, 21:38

Bu kadran tipine özel bir isim hiç duymadım clk. Hstorique diye geçiyor genelde, ama o da modelin adı zaten. Bu arada, VC Historique 1921 gerçekten müthiş bir saat.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resimler timezone.com'dan alınmıştır.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 15 Ara 2009, 21:49

Ah Nicky Ah. Saat herseyiyle mükemmel de 20.000 Euro fiyat el yakiyor.

Kadranlarin kategorileri yok mu? Konu ile ilgili hicbir bilgim yok. Arastiriyorum ama daha birsey cikmadi.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj ggkhann » 15 Ara 2009, 22:56

Merhaba.
Ben de bu tip saatlere ilgi duymuştum ve araştırdığımda çok az bilgi ve model bulabilmiştim.
Kadranın modelinin "rotated dial" ve "angled dial" olarak isimlendirildiğini görmüştüm.
Model olarak da VC'den başka Seiko'nun Motorist serisini ve Koonysun markasının(Çin galiba) bir modelini bulabilmiştim.
Bunlar da resimler;

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ggkhann

Mesaj Clk » 16 Ara 2009, 09:11

Verdigin bilgi icin tesekkurler Gökhan
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj everywhere » 17 Ara 2009, 10:22

yavv bu saat iyi hoşta bi yerden sonra insanı rahatsız etmezmi yerleşitrme açısından dolayı saati okumak sorun olmazmı?
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Clk » 17 Ara 2009, 10:52

Everywhere, eger insan meistersinger perigraph yada No:1 i okumaya alisabiliyorsa, bu saatin sorun olacagini zannetmiyorum. Ama yine de fiyatindan dolayi alipda deneyemeyecegimiz icin kesin konusmamak lazim.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj everywhere » 17 Ara 2009, 11:04

tabi canım bende bu saati ilk vc de görmüştüm nette saatlere bakarken,ddm ne ilginç tasarım yoksa saate ve tasarıma kesinlikle lafım yok yok.meistersinger konusuna gelince açıkcası bende bu saatden almayı düşünüyordum ancak benim gibi her sabah işe gitmek için uyanmada sorun yaşayan bir insan için çok zorlayıcı bir saat:) ilerde uyku düzenimi ayarlarsam bende almak isterim bir tane:)
Kullanıcı avatarı
everywhere

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 168 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners