TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düz Balans Yayını Breguet Balans Yayına Çevirmek

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Düz Balans Yayını Breguet Balans Yayına Çevirmek

Mesaj Modern60 » 26 Eki 2011, 21:52

"Opposing Double Hair Spring" i soruyorsun anladığım kadarıyla. Prensipte çokn makul bir deney. Çünkü tek yayda oluşabilecek avans, aynı rakete takılı iki adet ama birbirinin ters yöne salınan pandülller tarafından bertraf edilebilir. Tourbillon ile bir alakası yok ama medyada bazı karşılaştırmalar yapılmış. Teknik tourbillondan çok daha mantıklı. Olabilir ama ben bizzat şahit değilim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 26 Eki 2011, 22:22

modern60 yazdı:Her makineye Breguet pandül takılabilir ama Balansın uyumu gerekir.

Araştırmalarıma göre düz pandül ile kullanılan balanslara da breguet pandül takılabiliyor fakat sarımı değişik, bildiğimiz normal breguet sarımı (Lossier curve) şeklinde değil de çapı pandülün en dış sarımının yarıçapı kadar olan iki çemberi teğet kesen bir eğri şeklinde. Bu farklı sarımın adı da Phillips curve olarak geçiyor.
modern60 yazdı:ETA 2892 veya 2824 te değişiklik yaparak breguet kullanan markalar vardır.

Yaptıkları değişiklik yukarıda bahsettiğim farklı sarım mı yoksa balansı breguet pandüle uygun olacak şekilde değiştirmek mi acaba? Balansı değiştirmeden Phillips curve kullanmak kayda değer isochronism sağlar mı sizce modern hocam, bu konuda bilginiz var mı?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Modern60 » 28 Eki 2011, 00:58

Düz balans pandülü dediğiniz kesik olan ise, ben takılamaz demedim ama balansın aksında ve rakette değişiklikler yapılması gerekir dedim.Bu pandülün şeklini chronmeter konusunda zaten verdik. Akıllar karışmasın diye de philips curve demedik. Yaptığınız araştırmalarda da Breguet pandülünün bir balansa nasıl takılabileceğini görmüşsünüzdür. Yine de chronometre konumuza bakmanızı rica ederim asymptote.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 28 Eki 2011, 01:06

viewtopic.php?f=49&t=2127#axzz1c1Prea8D burada breguet ve kesik lossier pandül var. Ne tip değişiklikler yapmak gerekir çok açık görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 02 Kas 2011, 00:31

Chronometre konumuzu güncel olarak takip ediyorum, siz işaret edince tekrar baştan sona okudum, fakat asıl merak ettiğim hususa cevap olacak bir bilgi bulamadım. Sorumu yenileyecek olursam: Lossier curve ve Phillips curve şeklindeki iki farklı sarımın isochronism açısından birinin diğerine üstünlüğü var mı?, farklı genliklerde (amplitude) hangi sarım şekli eş zamanlama konusunda daha başarılı? Ayrıca Breguet markasının saatlerinin önemli bir kısmında breguet sarımı kullanmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Saygılar.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Modern60 » 08 Kas 2011, 00:00

Hayırlı bayram sevgili asymptote. Breguet pandül bir çok ciddi marka tarafın dan kullanılmaktadır. Avansı ve yüksek kontrolü baş sebep. Yanısıra Nivarox tan başka üretici kalmamış olmasıdır. Üst düzey markalar hailyle Nivarox gibi sradan herkesin kullandığı bir pandül kullanmak istemezler. Bu yüzden de başka pandül imalatçılarına Breguet hazırlatırlar. Böylece klendilerine de özel üretim yaylar yaptırmış olurlar. Benim şahsi kanım bu.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 22 Eyl 2012, 11:17

Teşekkürler Alan abi, sanırım aşağıdaki videoda işin teknik kısmındaki aşamalar özet halinde de olsa verilmiş:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Modern60 » 16 Eki 2012, 22:32

Dediğim gibi breguet padülleri belli aşamalarda bükerek zaten düz pandülden yapılıyor. Chronometre uzmanları bu işlerle uğraşmaktadırlar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners