TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines La Grande Classique Tonneau Ladies Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines La Grande Classique Tonneau Ladies Yorum

Mesaj Bronx » 23 Eki 2011, 22:27

Merhaba,

Üstatlara selamlarımı sunarım.

Bir konuda bilgilerine danışmak ve fikirlerini almak isterim.

Şu anda bir tane Longines L4.205.4.12.6 saatine sahibim. Bunu geri iade etme imkânım var. Fakat saatin sadeliği ve şıklığı (her ne kadar saatten fazla anlamasam da) gözlerimi kamaştırmış durumda.

Bu saati, 21 yıl sonra kızıma hediye etmek üzere elimde tutsam, hata mı yaparım?

Beni anlayan anlamıştır…

Üstatlardan konuyla ilgili etraflıca yol yordam göstermelerini istirham ederim.

Saygılarımla.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bronx

Re: Bir Longines Hakkında

Mesaj drk » 23 Eki 2011, 22:55

Bronx hoşeldiniz :champ:

Saat sizin de bahsettiğiniz gibi oldukça şık ve sade bir tasarıma sahip, işte bu özelliklerinden dolayı yıllar öncede vardı, şu andada var ve gelecektede var olacak. Modaya göre değişmeyen klasik tasarımlar her zaman güncelliğini koruyacaktır, tıpkı bu saat gibi(saatin kasası fıçı-tonneau diye tabir edilen model). Eğer bir sorun olursa bu 21 yıl sonra kızınızın bu saati beğenmeme ihtimali, bu ihtimali göz ardı ediyorum, sonuçta ailesinden gelen bir hediye, yada saatin mekanik açıdan sorun çıkarması olacaktır, bu da saatin başına ciddi bir olay gelmedikçe endişelenilecek bir durun değildir.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Bir Longines Hakkında

Mesaj Bronx » 24 Eki 2011, 00:50

Hoşbulduk Sn. Drk :champ: ,

bu saatte kullanılan yaprak yayın bugüne kadar saatlerde kullanılan en ince yaprak yay olduğu söyleniyor.

Bu teknik ayrıntıyı da kapsayan değerlendirmelerinizi duymak isterim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Bronx

Re: Longines La Grande Classique Tonneau Ladies Yorum

Mesaj herofb » 24 Eki 2011, 09:42

teknik olarak yardımcı olabilecek kişi ben değilim ama yapabileceğim tek yorum çok iyi bir fikriniz var , maalesef ailemin saat merakı yok ve bana kalacak bir yadigar bulunmuyor (eşimin ananesinden kalma rolex'i hariç) ama ben çocuklarım için bunu sağlamaya çalışıyorum :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 24 Eki 2011, 10:10

Kızınız çok şanslı Bronx gerçekten çok iyi bir düşünceniz var. Marka olarak iyi bir seçim ama Longines'in mekanik bir saatini tercih etseydiniz sanki daha iyi olurdu gibi :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Frax » 25 Eki 2011, 21:53

Sayın bronx,

Saatiniz yıllardır üretilen oldukça şık bir model. Klasik bir tasarım olması sebebiyle geçerliliğini her zaman koruyacaktır. Kızınıza hediye olarak düşünmeniz oldukça hoş ama 21 yılda çok şey değişebilir, eşiniz ya da bir başkası tarafından kullanılmayacaksa geri verin derim zira 21 sene bekletmek bana pek mantıklı gelmiyor. Bunun yerine "kullanılmış" yani "hatırası olan" bir hediye daha anlamlı olacaktır diye düşünüyorum. Yine de takdir sizin :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 25 Eki 2011, 22:07

Ben dirakt soruya cevap vereyim. Hata !!! Hem de cok büyük bir hata olur. Bence bu bütceyi günümüz sartlarinda kullanilabilecek mekanik bir saate yatirmak ve kullanilmis bir saati baba yadigari olarak cocuklara birakmak en mantiklisi.

Inan su an kac tane saatim var bilmiyorum. Bir cogunu görmüyorum bile !!! ama masamda duran saat babamin Seiko Lord Matic saati. Bilmem anlatabildim mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 25 Eki 2011, 22:38

İyi akşam Bronx. Genel olarak bunun gibi tercihlerde yorum yapmayı sevmem. Bu saat çok güzel. Zamanla da süksesini kaybetmez. Bir bayan için mekanik bir saat çok önemli olmadığından, size de maddi bir külfeti yoksa kızınız lise sondan mezun olurken hediye edebilirsiniz. O günlerde inşallah tabii, Longines çok yeni modeller üretmiş olacaktır ama bu saat, geleceğe bir sevgi mesajı zihniyetiyle hediye edildiğini hep anlatacaktır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DirtyOldMan ve 170 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners