TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnce Bileklere Uygun Saatler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İnce Bileklere Uygun Saatler

Mesaj revenant » 23 Eki 2011, 14:36

Merhaba,
Forumda buna benzer bir başlık göremedim. Beğendiğim saatlerin büyük bir kısmı kalın bileklerde hoş duruyor, benim gibi ince bilekli arkadaşların eminim aynı konuda sorunları vardır. Bileğim 16 cm, eski saatlerim 39mm falandı, en son Seiko Arctura aldım ve 45 mm lik bir saatim oldu, Seikonun dizaynının bileği sarma durumu olmasa bunu da kolumda kaba bulabilirdim ama bu modeli beğenip aldım. Fakat bundan başka 45 mm lik bir saat kolumda hoş durmadı. 42-43 mmlik saatler çok hoşuma gidiyor ama internetten beğenip sipariş etmekten çekiniyorum. Doğru ölçü konusunda tereddütlerim var.

Acaba böyle bilekler için en uygun ölçü nedir? Bir saatin kola iyi oturduğunu anlamak için gözün sıradan bir bakışla dikkat edemeyeceği şeyler nelerdir? Yorumlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
revenant

Re: İnce Bileklere Uygun Saatler

Mesaj drk » 23 Eki 2011, 14:46

Öncelikle bileğinizin şekli önemli. Eğer yuvarlak kesitli bir bileğiniz varsa küçük, daha basık-eliptik kesitli bir bileğiniz varsa daha büyük çaplı saatler kullanabilirsiniz. Genelikle kasa ölçüsü olarak saatlerin saat 4-10 arasındaki mesafe verilir, oysaki bizim ihtiyacımız olan bilgi iki boynuz arasındaki mesafedir. Dolayısıyla küçük çapta bir saat tasarımından dolayı büyük çaplı bir saate göre daha rahatsız olabilir. Şöyle örnek vereyim. 42mm genişliğe sahip AP ROO kasanın uzunluğu 54mm. 47mm genişliğe sahip panerai radiomirin uzunluğu ise 51mm. Yani küçük çapte bir bilek için 47mmlik radiomir 42mmlik rooya göre daha rahat olacaktır. Uzunluğu belirleyen faktör, kasanın yuvarlak olduğunu varsayarsak, boynuzlardır. Rahatlığı belirleyen bir başka önemli faktör ise arka kapak yüksekliği ve boynuzların kavisi. Kısaca bir saati denemeden rahatlığını anlamak neredeyse imkansız.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: İnce bileklere uygun saatler

Mesaj asymptote » 23 Eki 2011, 14:48

revenant bu husus tümüyle sizin karar vereceğiniz bir husus. Saati bileğinize takınca abartı büyük yada küçük geliyorsa belli eder zaten. Yine de ben gözüme güvenmiyorum, algım beni yanıltabilir diyorsanız kasanın boynuzlarına bakın, havada duruyorsa ve kordon bileğinizi tam olarak sarmıyorsa o saat kasa ölçüsü olarak sizin bileğinize büyük demektir. Aksine boynuzlar bileğinizin üzerine fazla oturuyorsa, baskı yapıp hatta incitiyorsa kasa ölçüsü küçük demektir. Benim bileğim de ince ve ben kendime uygun ölçüleri tecrübeyle 39-40-41 olarak belirledim, zorlasan 38 ve 42 de olur gerçi :) En ideali 40 tabi. 45 mm lik bir saat ise ince bilekli biri için çok büyük bunu da söylemeliyim.
Edit: Ben genel kasa ve boynuz şekli için yazmıştım, Drk daha ayrıntılı anlatmış zaten :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj revenant » 23 Eki 2011, 15:41

Arcturanın saat kısmına bakarsak aslında 41 mm, yanlarındaki ve kordon kısmına yakın kısımdaki kalın yerleri kolu daha iyi kavrıyor, zaten bu sebeple tek beğenebildiğim büyük saat oldu, citizenin AT2060-52e diye bir modeli çok hoşuma gitti, Türkiye'de yok diye deneyemedim, ebayden sipariş edemedim sırf bu yüzden... Sanırım benim için de en uygun ölçüler 40-42 mm arası...
Kullanıcı avatarı
revenant

Mesaj Frax » 23 Eki 2011, 15:54

İnce bilek konusunda en takıntılı insan sanırım benimdir burada :D 34 ile 40mm arası saatler kullanıyorum. Daha büyük saat taktığımda olmamış gibi duruyor beni bu konuda Bond ve drk cesaretlendirse de :)

Bence denemeden saat almayın. Kesinlikle. Sonra almadığınıza pişman olabileceğiniz bir saat olsa bile -ki bende oldu kısa bir süre önce- denemeden almayın derim.
Kullanıcı avatarı
Frax

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners