amerikan saat şirketleri açılmaya ve saatler amerikada fabrikasyon yoluyla daha hızlı ve ucuza üretilmeye başladığında geniş çaplı bir pazar buluyor önünde. daha ucuza ve makine olsun kasa olsun avrupa yapımı saatleri aratmayacak hatta onlardan çok daha güzel görünüşlü ve kaliteli saatler üretiyorlar. dünya çapında 1920li yıllara kadar amerikan saat endüstrisi oldukça tutulan markalarıyla özellikle amerika içinde ve avrupada iyi satışlar yapıyor ta ki isviçre bir atılımla öne geçene kadar... peki bu yarış içinde isviçreli ustaların amerikan saatlerini taklit ettiğini söylesem size? isviçre üretimi ve hala faal olan pek çok markadan küçük atölyelere kadar pek çoğu makine olsun veya doğrudan kasaları satın alarak amerikan saatlerinin kopyalarını yapmışlardır... işte bu saatte saatçilik tarihinde (isviçre kopya) swiss fake diye geçen bir saattir. gerek makine olsun gerek doğrudan amerikadan ithal edilmiş gümüş kasası olsun görünüm itibariyle tamamen amerikan saatlerine benziyor:) fakat makine üzerindeki ufak bir damgadan kendini ele veriyor "international time keeper" bir isviçre markası amerikan kopyası saatler yapan işte nerden nereye şimdi binlerce lira yapan saatler üreten isviçreliler amerikan saatlerini kopyalamışlar, bu sadece bir örnek daha bunun gibi pek çok marka var belki amerikada daha çok saat satmak için belki de avrupalı müşterilere amerikan yapımı gibi görünen saatler satmak için:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez: Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez Biz varken senin hisarının burçları: Bakışlarımız kılıç uçları, Bekliyoruz devrimini biz. Çökmeyeceğiz diz...
hehehe kusura bakmayın fotoğraflar biraz aceleye geldi:) sizinde gözünüzden kaçmamış ama ben tahmin etmiştim saatten ziyade fotoğrafların arka fonuna yorum ve yazı yazılacağını saati almam biraz tesadüf eseri oldu ama bence iyi oldu koleksiyonumda artık yüz yıldan daha eski bir taklik saatim var döneminin çin malı demekten kendimi alamıyorum nedense ama gerçekten güzel bir saat:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez: Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez Biz varken senin hisarının burçları: Bakışlarımız kılıç uçları, Bekliyoruz devrimini biz. Çökmeyeceğiz diz...
Cin ile karsilastirmamali. Sonucta Isvicre ile USA saatleri arasinda teknik ve dizayn farkliliklari var. Isvicreli arkadaslarin bu tarzda saat üretmis olmasi demek; cinlilerin bugün yapmis oldugu serefsizligi yaptigi anlamina gelmiyor bence....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
biraz sert ve haksız bir yorum olmuş gibi... ben sadece şaka maksadıyla yazdım cin malı benzetmesini ama sonuçta kopya bir saat zaten yabancı kaynaklarda swiss fake diye geçiyor, yoksa isviçre yapımı saatleri kalitesiz ve ne olduğu belli olmayan çin malı saatlerle karşılaştırmak değildi amacım bir karşılaştırma yok kopya olduğundan dolayı şaka maksatlı bir benzetme var....
sayın clk ve asymptote, her ikinize de mesajlarınız için teşekkür ederim. sayın clk ben de biraz fazla alınganlık gösterdim ama sonuçta şaka matsatlı yazmıştım ve beklemediğim bir yorum yazdınız sayın asymptote düzeltmeniz için teşekkür ederim fahat haddim olmayarak ben de bir düzeltme yapmak istiyorum "watlham" değil doğrusu "waltham" bir de büyük karakter de "i"nin yazılışı "I" olur tekrar özür dilerim. bu cümleyi waltham şirketinin 1890'lı yıllarda hazırladığı bir ilandan aldım, ilginç ve güzel bir ilandı bir savaş sahnesi bulunuyordu ilan üzerinde ve "waltham savaşta kazanan tarafı seçmenizde yardımcı olur" yazıyordu uzun bir tanıtım cümlesinin altında da benim imza yaptığım yazı vardı "waltham the world's watch over time" yazıyordu