TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hayalimdeki Patek Philippe: 3670A

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hayalimdeki Patek Philippe: 3670A

Mesaj drk » 17 Eki 2011, 17:17

Patek Philippe'nin yeni modeli, çelik, yastık şeklinde kasa, vintage bi-compax kronograf mekanizma. 16 adet sınırlı üretim. Benim gözümde olabilecek en güzel Patek'lerden biri.

Resim

3670A kodlu bu saatin içinde çok özel bir mekanizma bulunuyor. 13-130 kodlu kalibreler 1955 yılında Valjoux kronografın modifiye edilmesiyle üretilmiş. 1996 yılında Patek Philippe'nin tarihi Rue du Rhône binasından, yeni Plan-les-Ouates üretim yerine taşınması esnasında bulunan mekanizmalar tekrardan sökülüp, elden geçirilip, restore edildikten sonra kasaya monte edilmeye hazır hale getirilmiş. Toplamda 16 adet mekanizma olduğundan saatin üretimi de bu rakamla sınırlı. Kasa, paslanmaz çelikten, yastık şeklinde ve 37mm x 45mm ölçülerinde. Safir kristal cam ve arka kapağa ayrıca 30m su geçirmezliğe sahip. Kurmalı mekanizma, 2,5hz(18000vph)'de çalışıyor ve 39 saat güç rezervi var. Kadran antrasit renginde, kayış mat siyah timsah derisi, ölçüleri: 21mm x 16mm.

Bu özelliklerle hayalimde kalmaya devam edecek olsada şu ana kadar açık ara en beğendiğim Patek Philippe olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Üstelik çelik, yastık kasa, vintage mekanizma, bicompax kronograf ve sınırlı üretim, daha ne olsun. 6 haneli satış fiyatını unutmamak lazım.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Hayalimdeki Patek Philippe: 3670A

Mesaj SeRxx » 17 Eki 2011, 18:19

Her şey çok güzel gidiyordu ta kii ''6 haneli satış fiyatını unutmamak lazım.'' diyene kadar.. :lol:
Umarım daha iyisine, daha iyi bir fiyata sahip olursunuz..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Frax » 17 Eki 2011, 18:21

Drk bi compax Patek fikrini dün konuşmuştuk ama bundan hiç bahsetmemiştik :D

Bence de muhteşem olmuş, doğrudan müzayedeye çıkarsalar ne olur merak ediyorum fiyatını. Gerçekten söylenecek bir şey yok :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Thevenin » 17 Eki 2011, 18:28

Kelimeyle bir tarifi yok, cok, asiri cok guzel, munis; ama tasinirken depodan cikan, cekmecenin arkasinda duran, evde kilerde unutulan derken daha cok limitli cikar gibi boyle :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj herofb » 17 Eki 2011, 18:37

çok güzel görünüyor , üstelik enterasan bir hikayesi var
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 17 Eki 2011, 18:40

O kadar çok beğendimki :) Muhtemelen saatlerin hepsinin alıcıları bellidir zaten, müzayedeye çıkması zor olsada imkansız değil, eğer çıkarsa satış fiyatından daha fazlaya el değiştireceği kesin gibi.

Frax aslında bahsettiğim 5170'di. Mesela pembe altın-siyah kadran yada çelik-siyah kadran olsa tadından yenmez :)

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 17 Eki 2011, 21:54

Drk, bu saatlerde seni cezb eden nedir? Dizayn? Kusursuzluk? Patek ismi? Merak sadece ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 17 Eki 2011, 22:10

Yukarıdaki saat için konuşursak, yastık kasa oldukça sevdiğim bir kasa şekli, elbette markasının beğenmemde rolü çok büyük, yani aynı saat bir moda markasında olsaydı asla ilgilenmezdim, patekin nautilus ve aquanut harici bir serisinde çelik kasaya rastlamak olağan dışı olduğundan yani saatin az bulunabilir olmasında kaynaklanan spekülatif bir değer de ilgimi çekiyor, tarih haricinde sevdiğim tek komplikasyon kronograf ve özellikle bicompax olanlar, yine az bulunan ve oldukça rafine edilmiş bir mekanizmaya sahip olması benim açımda bu saati özel kılıyor.

5170 içinse beğenmediğim birkaç nokta var, mesela sarı altın-beyaz kadran olması, kadranın çevresindeki skalanın 60'lık değil de, 15'lik sisteme göre numaralandırılmış olması veya tokasının normal değil katlanır olması gibi. Ancak yinede bicompax ve inhouse kronografa sahip olması ve yukarıda saydığım diğer sebeplerden ötürü bu saati de beğeniyorum.

Araştırmalarımdan öğrendiğime göre patekin her saati aynı seviyede işçiliğe sahip değil. Çok yüksek büyütmeli mercekle mekanizmalar incelendiğinde fark iyice belli oluyor. Tourbillon, minute repeater vb. çok komplikasyonlu saatlerde neredeyse kusursuz işçilik varken, bunlar gibi kronograf veya takvimli pateklerdeki işçilik nispeten daha zayıf. Yanlış anlaşılmasın hala mükemmeller ama kusursuz değiller. Düz, sadece saat ve tarih olan mekanizmalarda ise diğer iki seriye nazaran belirgin şekilde daha az özenle çalışıldığı belli oluyor. Bu saatler orta seviye oluyor yani. Ha ne işime yarayacak çarkın dişinin arasının polisajlanmış olması, hiç.

Elbette bu yazdıklarım muhtemelen birçok patek alabilecek maddi güce sahip müşterinin hiç ilgilenmediği detaylar. Benim ise bu tür farklılıklar hoşuma gidiyor. Bazen fazla markacılık yaptığımı düşünüyorum ama zaten sektör büyük çoğunlukla pazarlamanın üzerine kurulmuş durumda, belkide markalar için işin eğlencesi burada, parası olanlara kendini özel hissettirme sanatı.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners