Hazir siyah kadran tavsiye edilmisken, son gunlerde gorup hosuma giden siyah kadran-kasali saatleri ve internette sizin icin arastirdigim bi iki saati onereyim, hosunuza giden olur mu bilmiyorum. Fiyatlari kiyaslama sansim cok yok malesef cunku oyle bi internet sitemiz mevcut degil. O yuzden abd fiyatlariyla soyle bi baktim. Kolda nasi durduklarini gormeniz icin bikac wristshot veya kullanicilarin da cektigi fotograflardan bulmaya calistim.
---------------------------------
Oncelikle her saatseverin bi Casio G-Shock'u olmali diyorum cunku darbelere, isi degisimlerine dayanikli, oldukca kullanisli. Bunun yaninda tarz olarak da muthisler. Ilk adayim Casio GA100-1A1. Kasasi sizin olculeri biraz asiyor ama bu saatin amaci da bu. Gorunmek.
Ikinci adayim Citizen'in Eco-Drive serisinden BM7120-01E model kodlu bi golf saati. Anladim tamamen siyah istiyorsunuz lakin sunu da hatirlatmak istiyorum, simsiyah olan saatler resimlerde guzel gorunse de kullanisli degillerdir. Yukaridaki G-Shock gibi bi tool watch degilse, mesela geceleri okunurlugu inanilmaz derecede duser. Her kiyafetle giyemezsiniz cunku siyah ve grinin tonlarindaki veya desenli siyah kiyafetlere dahi bu saat agir gelir. Ha eger diyosaniz zaten 3-4 tane saatim var, bu da kremasi olacak, o zaman bisey diyemem. Bi "secenek" olarak guzel olabilir ama surekli kullanilacak bi saat icin mantikli degil.
3. tavsiyem yine bi Citizen olacak. Kod numarasi CA0011-06E. Eco Drive serisinden, IWC Ingenieur'u andiran bi saat diyebilirim
4. tavsiyem all-black bi Citizen. Takim elbiseyle gayet uyumlu fakat spor kullanima uygun degil. Ince ve zarif bi saat. Karanlikta nasi olacagi konusunda da bi fikir verir sanirim. Kod numarasi ar3015-53e.
5. ve son tavsiyem forumda incelemesinin de olmasi lazim, bi Seiko 5 Sports. Model kodu SNZG17J1. En cok tercih edilen Seiko'lardan birisi belki de.