TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

3000 TL Bütçeli Fiyat / Performans Ürünü Swiss Auto Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

3000 TL Bütçeli Fiyat / Performans Ürünü Swiss Auto Tavsiye

Mesaj syh » 03 Eki 2011, 00:05

merhabalar,
saat almak amacıyla araştırmalara başlayınca burayı buldum. saatlerden hiç anlamama rağmen sayenizde bir çok şeyi öğrendim.
okuduğum yorumlarda f/p oranı çok iyi denilerek oris öneriliyor.

Oris Williams F1 Team Day Date 2008
Resim

Oris Divers Date
Resim

Oris Divers Titan Date
Resim

bu saatler 1300 ile 1500 chf arasında değişiyor. kur 2 TL dersek 2600 - 3000 TL civarı.

tissot eta 7750 yaklaşık 2300 TL
Resim

tissot, hamilton, certina sanırım aynı segmentte. otomatik modelleri 1500 TL'lerden başlıyor . 2300 TL lik yukarıdaki tissot ile 2700 TL'lik Oris Williams F1 Team Day Date arasında 400 TL lik fark var, aslında çok değil. ama mekanizmalarını bilmiyorum. belki oris o fiyat etmez dersiniz. maksimum 3bin TL'ye önerebileceğiniz başka saatler var mı? y.dışından getiremem veya ikinci el alma niyetim yok. mekanizması isviçre olan f/p saati arıyorum.
klasik/spor, kasa yuvarlak, siyah-kahverengi deri veya metal kordon, siyah, beyaz veya mavi kadran,

önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
syh

Re: 3000 TL Bütçeli Fiyat / Performans Ürünü Swiss Auto Tavs

Mesaj herofb » 03 Eki 2011, 00:31

merhabalar , hoşgeldiniz

öncelikle hamilton ve tissot'u kesinlikle certina'dan ayırmak gerekir , her ikisinin de çok daha kaliteli olduğunu düşünüyorum

tamamen şahsi fikrim olarak Oris sorarak 3000 TL'ye kadar olabilecek en iyi markayı zaten bulmuşsunuz ama kalite olarak Tissot'ta Hamilton'da Oris'te sizi yanıltmaz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 03 Eki 2011, 00:45

de bağlacını hatalı kullanıyorsun herojd, ;) bu konuda biraz obsesifim.. :D
Oris diver modelleri çok yakışıklı, kırmızı rotoru da varsa albenisi daha fazla :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 03 Eki 2011, 00:48

TSF'ye hoşgeldin :champ: Alternatif olarak bu markalar harici TAG Heuer olabilir. Aquaracer 300m serisi ve diğer serilerden bazı modelleri bu fiyat klasmanında bulunuyor. Bence marka değeri üsttekilerden bir hayli daha yüksektir. Daha sonra Oris modelleri veya iletindeki diğer markalardan olabilir elbette, bunun haricinde Longines Diver modellerine bir göz at.

Daha klasik ağırlıklı spor tarza yönelmek istersen Maurice Lacroix serileri içinde bu fiyat limitinde ve yakın iyi modeller var. Biraz daha zorlarım ve iyi pazarlık ederim dersen ML'de çok güzel chrono spor saatler mevcut. Model spesifik olarak yüklemedim ama bu serileri web üzerinde çeşitli yerlerden incelersen zaten fiyat aralığına uyan modelleri rahatça görebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj herofb » 03 Eki 2011, 01:16

asymptote yazdı:de bağlacını hatalı kullanıyorsun herojd, ;) bu konuda biraz obsesifim.. :D

kırmızı kalemle çizilmiş bir şekilde düzeltme alabilir miyim?Hali hazırda yanlış yazdığım için hatamı bulamıyorum

üst yazımdakiler de yanlış deme ilkokula tekrar kayıt yaptırmak istemiyorum :)

anasını sattımının de si dahi anlamında olunca ayrı yazılmıyor mu? :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Thevenin » 03 Eki 2011, 01:21

Bence de Tag de Oris de yerinde tercih olur.

De mi beyler :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 03 Eki 2011, 01:37

Thevenin :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj syh » 03 Eki 2011, 01:51

teşekkürler, hoş bulduk. :champ:

Resim

Resim

taksitli fiyatları yaklaşık 3900 TL. oris ile aralarında 1000 lira fark var. (internet fiyatları)
longines ve tag'ın marka değeri su götürmez elbette ama bunun sonu yok... çekincem, oris alırsam daha sonra pişman olur muyum tag veya longines almadım diye. oris diverler ile yukarıda modelleri karşılaştırınca sizce bütçeyi fazla zorlamaya gerek var mı.

pazarlık diyorsunuz ama avm'ler pek pazarlık yapmıyor :(
Kullanıcı avatarı
syh

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners