TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824

Mesaj splendes » 30 Eyl 2011, 21:43

emre08 yazdı:
splendes yazdı:Konu hakkında uzun zaman yorum yazılmamış bir sorum olacak. Yeni aldığım 2824-2 mekanizmalı saatimde tam kurulu iken en fazla 24 saat çalışıyor.Fakat pover rezerve süresi ortalama 40 saat civarı sanırım .Otomatik Saatlerimizin İlk Kullanımı İle İlgili Bilgiler konusunu vb birkaç konuyu da inceledim.Sizce bir sorun mu var yoksa biraz daha beklemeli miyim ?

Sorun var splendes. Tam kurdugunuza eminsiniz degil mi? Guc gostergesi mi var saatte?

Saatimde güç göstergesi yok katalogta Pover Rezerve süresi 40 saat olarak belirtilmiş forumda 20 tur çevirince tam kurulu oluyor diye birkaç yerde okumuştum.Tepe noktasından hiç kurmadım kurup deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
splendes

Re: ETA 2824

Mesaj Emre » 30 Eyl 2011, 23:17

splendes yazdı:
emre08 yazdı:
splendes yazdı:Konu hakkında uzun zaman yorum yazılmamış bir sorum olacak. Yeni aldığım 2824-2 mekanizmalı saatimde tam kurulu iken en fazla 24 saat çalışıyor.Fakat pover rezerve süresi ortalama 40 saat civarı sanırım .Otomatik Saatlerimizin İlk Kullanımı İle İlgili Bilgiler konusunu vb birkaç konuyu da inceledim.Sizce bir sorun mu var yoksa biraz daha beklemeli miyim ?

Sorun var splendes. Tam kurdugunuza eminsiniz degil mi? Guc gostergesi mi var saatte?

Saatimde güç göstergesi yok katalogta Pover Rezerve süresi 40 saat olarak belirtilmiş forumda 20 tur çevirince tam kurulu oluyor diye birkaç yerde okumuştum.Tepe noktasından hiç kurmadım kurup deneyeceğim.

30'a kadar kurmayi bi deneyin. Doruk'un da dedigi gibi, mekanizmaya zarar vermeniz soz konusu olmaz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj splendes » 03 Eki 2011, 00:42

Evet saat az önce durdu tepeden kurmuştum ve koymuştum bir kenara 40 saate yakın çalıştı tam kurmamışım sanırım :D
Kullanıcı avatarı
splendes

Mesaj Emre » 04 Eki 2011, 12:12

splendes yazdı:Evet saat az önce durdu tepeden kurmuştum ve koymuştum bir kenara 40 saate yakın çalıştı tam kurmamışım sanırım :D

Gecmis olsun :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj numan1ol » 02 Ara 2011, 22:54

slm arkadaşlar peki bende bi şey sorayım Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 almayı düşünüyorum.Şimdi longinesin mekanızma kalitesi nasıl modifikasyon yapıp daha kaliteli bir ETA mı elde ediyor yoksa aldığı mekanızmayı olduğu gibi mi ? kullanıyor.Yardimcı olurmuzun sonuçta marka ya bir güven olması gerekiyor hem mekanızma hem prestij olarak ...
Kullanıcı avatarı
numan1ol

Mesaj drk » 02 Ara 2011, 23:00

Bu tip firmalar mekanizmayı ETA'dan parça parça alıyor, bazıları değiştirerek(birtakım iyileştirmeler yaparak) bazıları ise değiştirmeden montajını yapıp saatlere yerleştiriyor. Longines'te mekanizma açısından bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Modern60 » 03 Ara 2011, 04:58

Longines zaten Swatch Group ta ve kuruculardan olduğundan ETA istediği makineyi istediği şekilde üreterek veriyor. Dolayısyla Longines ETA da, top grade ve exclusive makine ürettirme şansına sahip.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj numan1ol » 03 Ara 2011, 15:55

arkadaşlar bilgi için sağ olun :)

modern60 » 03 Ara 2011, 04:58
Longines zaten Swatch Group ta ve kuruculardan olduğundan ETA istediği makineyi istediği şekilde üreterek veriyor. Dolayısyla Longines ETA da, top grade ve exclusive makine ürettirme şansına sahip

modern60 ETA Longines için top grade ve exclusive makine üretim yapa bilir demişsin benimde sormak istediğim bu şimdiki Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 kullanılan mekanızma aşağıdaki listede orta seviye görünüyor bu meknizma standart seviye ile aynı parçaların kullanıldığını dakikliğe önem verildiği hakkında bilgi verilmiş.sizce normal mi 2824 mekanizmaya top grade olan parçalar kullanılarak modifiye edip daha kalıteli bir mekanızma yapmış mıdır yani bir iyileştirme varmıdır.2824 yada L633 kodlu mekanızma hem bu paraya hem bu seviyesi iyi midir bir bilginiz varmı. şimdiden sağolun arkadaşlar kendimi yanlış ifade etdiysem kusura bakmayın ...

Saat------------------------------------------------Standard---Elaboré---Top---Chronomètre
Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 --------------------------x
Sinn 657 ---------------------------------------------------------------------x*
Louis Erard mit entspr. Kalibern -----------------------------------x
Eterna Kontiki fourhands--------------------------------------------x
Hamilton Khaki King Scuba-----------------------------------------x
Stowa Flieger Automatik--------------------------------------------x
Certina DS 1------------------------------------------x
Steinhart "Ocean 1" Black---------------------------x
Hamilton Jazzmaster --------------------------------x
Tissot PRS 516 Gent---------------------------------x
Archimede Outdoor Sport --------------------------x
Marcello C. Nettuno 3-----------------------------------------------x
Tissot Le Locle Automatic Gent----------------------x
Tissot Le Locle Automatic Power Reserve----------x
Mido All Dial Gent---------------------------------------------------x
Kullanıcı avatarı
numan1ol

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners