TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Kilise Saat

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Kilise Saat

Mesaj TheCooper » 30 Eyl 2011, 20:40

Merhabalar...

Yeni bir saat aldım.Kilise saati olarak geçiyormuş.Değeri hakkında bir bilgim yok.Nedir, ne değildir öğrenmek istiyorum.Saygılar...

Resim

Not:Resim temsilidir.Fakat ürünler aynıdır.
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Re: Antika Kilise Saat

Mesaj herofb » 30 Eyl 2011, 21:28

Thecooper masa ve duvar saatlerinize toplu bir aile fotografı alabilir miyiz gerçi hangi kadraja sığar o da ayrı mesele
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Emre » 30 Eyl 2011, 22:05

Saati bedavaya mi aldiniz TheCooper?

Edit: Bu arada soru yanlis anlasilmasin, TheCooper surekli yeni bi saatle gelip degerini soruyor ben de merak ettim bi sekilde bedava mi ediniyor diye. Degerden kastim da yalnizca maddi degil tabi ki.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj TheCooper » 30 Eyl 2011, 22:55

Evet bazı saatler ücretsiz olarak geliyor.Bu saati 75 TL'ye aldım antikacıdan.Acaba gerçek değeri nedir onu öğrenmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj Emre » 30 Eyl 2011, 23:08

TheCooper ben senin amacini da niyetini de pek anlayabilmis degilim. Vurgun yapmayi mi hedefliyosun, belki aldigim bi saat cok degerli cikar diye sansini mi deniyosun ben anlamadim acikcasi. Temsili resimler koyup saatin degerini soruyosun surekli. E saatin degeri az cok bellidir zaten, 75 TL verdiysen o saat %99 ihtimalle 75 TL veya daha ucuzdur. En kotu actigin basliklari okur tab'i kapatirim ama yaptigin seyi hem kendine biseyler katacak, hem de foruma biseyler katacak sekilde yapman daha guzel olmaz mi?

Yani su anda bakarsan, guzel olan yontem, aldigin saatleri kendin incelemen, internette arastirman, o saati bizle paylasip yanlis bildigin, eksik bildigin, bilmedigin seyler varsa da onlari ogrenmen.

Saatlere cok ilgin oldugunu dusunuyorum ama surekli surekli tek bi resim koyduguna gore (ki onu da temsili resim olarak koyuyosun) o saatlere ozenmiyosun da. Guzelce resimlerini cekip kendi bildiklerinle birlikte bizle paylasirdin oyle olsaydi.

Boyle bisey yine yazmazdim buraya ama actigin basligin altina "ürünler aynıdır" gibi bisey yazinca bu beni biraz rahatsiz etti.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj TheCooper » 30 Eyl 2011, 23:23

Yok amacım vurgun yapmak filan değil yanlış anlaşılmasın.Zaten koleksiyon yapıyorum.Amacım satmak değil, tam tersi satın almak.Fakat bu işlerde daha yeniyim.Pek bir bilgim yok açıkcası.Bazı saatçi ve antikacılar beni çocuk görüp fiyatları uçuruyorlar.Bunlara çok mağruz kaldım.Ben de bu işin ustası olan kişilere sormak istedim hepsi bu.Fotoğraflara gelince...Fotoğraf makinam bayağı bir eski.Dijital ama çok kötü çekiyor fotoğrafları.Yeni fotoğraf makinası almak yerine bu paraya çok güzel saatler alabilirim diye düşünüyorum.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj Emre » 30 Eyl 2011, 23:48

Bence artik bi fotograf makinesi alma vaktin gelmis TheCooper. Paylastikca daha mutlu olcaksin.

Kolay gelsin.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sedir » 01 Eki 2011, 00:15

Emre08, seni gayet iyi anladığımı düşünüyorum. Hele o güzel Planet Ocean tanıtımını hatırlayınca, TheCooper'ın bu tarz mesajlarına negatif reaksiyonuna hak da verebilirim sanırım. Ama burada önemli bir nokta var, onu öne çıkarmak gerekir. TheCooper "çok" genç bir kardeşimiz. Daha 16'sında ve antika saat koleksiyonu yapmaya çalışıyor. Türkiye'da onun yaşında saat koleksiyonu yapmaya çalışan kaç kişi vardır? Bütçesini bilmem ama çok rahat para harcadığını sanmıyorum. Hevesle yaptığı alımlar için burada birkaç iyi söz duymak istiyor. Bu arada bize de koleksiyonunu tanıtması çok iyi olur, hatta gerekli bile diyebiliriz. Ama bu kadar genç (belki de aramızdaki en küçük) katılımcıya biraz daha müsamahalı yaklaşabiliriz.
Bu arada TheCooper'dan daha katılımcı mesajlar beklediğimizi de söylemiş olduk zaten.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners