TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 TL Bütçe Çelik Bilezik Spor 42mm Yuvarlak Kasa Otomatik

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1500 TL Bütçe Çelik Bilezik Spor 42mm Yuvarlak Kasa Otomatik

Mesaj espinosa » 24 Eyl 2011, 11:49

1500 TL bütçeli çelik bilezik spor 40-42mm yuvarlak kasalı otomatik saat tavsiyesi

Başlıkta belirttiğim bütçe ile özellikte bir saat arıyorum, daha önce 600 TL bütçe ile başlık açmıştım pek öneri gelmeyince ( ki internetten araştırmalarım sonucu o para ile pek alternatif olmadığını gördüm ) bütçemi yükseltme yoluna gittim. ben siz saat severlerin zevkine güveniyorum. Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
espinosa

Re: 1500 TL Bütçe Çelik Bilezik Spor 42mm Yuvarlak Kasa Otom

Mesaj Bond » 25 Eyl 2011, 17:23

Aslında diğer konuda gene öneri vermeye çalışmıştık ama pek kolay değil. Şu anda 1500 TL bütçe ile çelik bilezikli otomatik modeli swiss made olarak alman ülkemizden kolay değil. Giriş seviyesi ve ara markalarda zaman zaman oluyor ama diğer segmentlerdeki markalar için imkansız. Aradığın özelliklere temel olarak 42 mm'lik diver bir model uyuyor gibi geldi bana. Japonlar harici bu fiyata alınabilecek Amerikan ve Alman markalarında çok alternatif var ama burada bulunmuyor çoğu. Altta similar topics yazan yerde bir çok benzeri 1500 TL başlığı var, onlara göz atman faydalı olabilir. Japon veya Swiss olarak belirtmemişsin hangisi için sorduğunu belirtirsen daha rahat öneri gelecektir.

Bond yazdı:Evet mekanik saat için biraz sıkıntılı bir fiyat aralığı. Fiyatlarda son zamanlarda biraz arttı, bunun biraz üstüne Türkiye'de sanırım iyi pazarlıkla bulacağın güzel ve yeni modellerden birisi Tissot Visodate 1957. Swiss made kasa ve mekanizmalı, 40 mm, ön arka safir cam, klasik ve sade bir model. Gene farklı Tissot modelleri de en uygun olabilecek bazı alternatifler. Jacques LeMans'da herhalde bu fiyatlara CL888 mekanizmalı veya ETA'lı swiss made automatic 1-2 model olması lazım. 42mm çelik bilezikli ve diver tipinde olması lazım bu dediklerim. Automatic için Swiss TR'den aklıma gelenler bunlar. Burda satılmayan birkaç marka var forumda bakarsın onlar bir alternatif olabilir.

Japon Automaticler olursa bu bütçeye bir çok model bulursun, Citizen, Orient ve Seiko. Zaten onlara bakmışsındır. Daha düşük fiyatlara dahi birçok uygun ve güzel model alabilirsin bunlardan. Forumdaki konuları okursan benzer birçok tavsiye konusu var, faydası olacaktır.

Hiç otomatik saat kullanmadıysan Seiko 5 Sports serilerinden veya Orient Mako diver bir saat alabilirsin fiyatlarıda çok uygun, böylece denemiş olursun. 600-700 liraya denerim sarmazsa kenara koyarım demek olmaz bence yazık. Hoşuna giderse ilerde daha iyi bir şey alırsın. Gitmezse de hemen elden çıkabilecek saatler bunlar.

Visodate 1957 :arrow: viewtopic.php?f=13&t=3937&p=43829#p43829

Le Locle Automatic :arrow: viewtopic.php?f=13&t=2699#axzz1QPjsUv1Z

Seiko 5 Sea Urchin Siyah :arrow: viewtopic.php?f=13&t=3492#axzz1QPjsUv1Z

Seiko 5 Sea Urchin Beyaz :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4240#axzz1QPjsUv1Z

Mavisi ve başka renklerii / tarzlarıda var forumda onları sen bulursun ;)

Orient CER00007B :arrow: viewtopic.php?f=13&t=2889#axzz1QPjsUv1Z

Orient CEM75001B :arrow: viewtopic.php?f=13&t=5433#axzz1QPjsUv1Z

Bunlar sadece örnekler sen kendi zevkine göre birçok model bulabilirsin. Forumdaki inceleme konularından da faydalanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj espinosa » 25 Eyl 2011, 18:43

illaki isviçre olsun diye bir takıntım yok. alman saatlerinde hoşuma gidiyor. seiko 5 ler biraz aradığım saat kalitesi seviyesinin altında kalıyor. seiko 5 haricinde alabilebileceğim seiko var ise neden olmasın
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj Frax » 25 Eyl 2011, 18:58

Tissot seastar, 900 CHF civarında etiket fiyatı var diye biliyorum. İncelemenizi öneririm :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Thevenin » 25 Eyl 2011, 20:46

Bu yaban karpuzu degil mi reyiz? :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 25 Eyl 2011, 22:02

Thevenin lütfen !!! Cilek tarlasinda yetisen yaban karpuzu :lol:

viewtopic.php?f=75&t=6228&p=76840&hilit=yeni+model+tissot+seastar#p76840
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 25 Eyl 2011, 22:08

Saatin konusu varmış, dalgası geçilmiş, pes doğrusu :)

Ben çekiliyorum hiç konuşmayayım :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj espinosa » 26 Eyl 2011, 09:43

evet baktım bende pek beğenen çıkmamış saati.

beyler bi el atında bende saat sahibi olayım. önerilerinizi bekliyorum
Kullanıcı avatarı
espinosa

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 165 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners