TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Invicta Reserve 5732 Subaqua Venom Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Invicta Reserve 5732 Subaqua Venom Yorum ve Tavsiye

Mesaj Esteban » 19 Eyl 2011, 23:20

Merhaba degerlı forum dostları aranıza yenı katıldım umarım guzel paylasımlar ıcınde oluruz.. ayagımın tozuyla sızlerden bır tavsıye beklıyorum.. saat benım ıcın erkegın vazgecılmez aksesuarıdır nerdeyse banyo yaparken veya denızde bıle cıkarasım gelmıyor saatlerımı. velhasıl asagıdakı modelı bır dostum abd den gelırken getırdı yanında ve ebaydan felan baktım 450-550usd arası deısıyor fıyatı ama bugun bursa pırlant saatcılıge gıttım orada 1600-1700tl cıvarıydı hatta yakın modellerı 1000usd cıvarı dıyelım..sızce arkadasımın getırdıgı bu saatı alayımmı? 500usd ye bıraktı altta yazan modelı.. kutusu vs var kullanılmamıs.. bırde buna cok yakın bakır kaplama olanı vardı aynı kasa ancak onda krono ları yoktu oda aynı fıyat..ama bu model cok hosuma gıttı almaya degermı ? TR fıyatının yarısına ..nevarkı garantısı yok tabıkı..

veya onu alma ama su dahaıyı dıyecegınız bır model marka onerınız varmı? benım kaba buyuk kasalı dayanıklı bol krono lu marıfetlı saatlerı sevıyorum.. zaten elımde seıko scuba dıve master ve casıo protrek serılerı ve muhtelıf modellerde swatch larım var...

Resim

Movement: Swiss Ronda 5040D Quartz Chronograph Movement.
Strap: Professional Polyurethane Rubber Divers Strap with Stainless Steel Lug Inserts.
Crystal: Slightly Arched Flame Fusion Crystal.
Case Thickness: 21mm from Crystal to Case Back.
Bezel: Stainless Steel Unidirectional Rotating Bezel with Scalloped Cutouts decorated with Screw Head Accents.
Dial: Black Matte Dial with Super Luminova Dot Markers.
Lugs: 62mm from end of lug on the 12:00 side to end of lug on 6:00 side.
Crown: Screw Down w/ function pushers and Etched Reserve Logo.
Clasp: Stainless Steel buckle clasp.
Strap Measurements: 9" L x 26mm W.
Case Measurements: 52mm Circumference; 61mm with Crown.
Features: Invicta Reserve Logo on Crown, Lug Screw Heads and Stamped on Case back.
Water Resistance: 100 ATM - 1000m - 3300ft.
Kullanıcı avatarı
Esteban

Re: Invicta Reserve 5732 Subaqua Venom Yorum ve Tavsiye

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 23:43

Hoşgeldiniz

Hani zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya, ben bu saate diyecek tek bir kelime dahi bulamıyorum. Beğendiyseniz alın demeye bile dilim varmıyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Esteban » 19 Eyl 2011, 23:50

sn Drk ozaman şunumu anlamalıyım :) o fıyata bu saat kacmaz hıc kacırma al? TL olarakta aslında tam 850lıraya bıraktı yanı 500usd bıle deıl..
Kullanıcı avatarı
Esteban

Mesaj Bond » 19 Eyl 2011, 23:55

Aşağıdaki konuda birkaç yorumda bulunmuştuk. :) Zevk işidir elbette ama devasa boyutta çok aykırı ve extreme bir saat. Kaba büyük kasalı modeleri seviyorum yazmışsın, arkadaşında olduğuna göre en akıllıca seçenek deneyerek karar vermendir. Çok kalın bir bilek 2 metre falan boy yoksa yada dalgıç kıyafeti üzerine takılıp kullanılmayacaksa açıkçası komik duracaktır. Omuz kısmından yere doğru dahi çekebilir :D Sırf arkadaşın getirdi fırsat oldu diye kendini sınırlama bence daha çok beğeneceğin başka modeller karşına çıkabilir.

Invicta Subaqua Venom vs Rolex Submariner HD Video Karşılaştırma :arrow: viewtopic.php?f=157&t=3294&p=35935#p35935
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 23:57

Aslında tam tersini kastetmiştim :) Ama dediğim gibi sizin zevkiniz, beğenmişsiniz. Ben olsam değil 850tl, 8,5 tl bile vermezdim.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Esteban » 20 Eyl 2011, 00:07

sn Bond tabıkı dalgıc lık ıle alakam yok boyumda 2.00 deıl :) sadece 1.76 yım.. bılegım 22cm. ama kaba seyler hosuma gıdıyor..karsılastırma vıdeo sunda rolex ıle gorunce nekadarda kaba oldugunu gordum..ancak rolex belkı enaz 3-5katı pahalıdır.. bız o derın sularda boguluruz :) daha mutevazı fıyatlarda arayısım ancak cok karasız veya hıc bılmemekte cok sorun..
Kullanıcı avatarı
Esteban

Mesaj Bond » 20 Eyl 2011, 00:41

Sn falan hiç gerek yok ;) Bilek oldukça kalın bu sebeple fiziksel olarak örnek bende duracağı kadar sende anormal ve komik durmayacaktır bu Subaqua Venom. Ama şu açıdan bakmak lazım saatin extreme yapıda olmasından önce Invicta gerek kalitesi gerek mekanizması ile fiyatlandırması biraz şişirme bir marka diyebiliriz. Bunu zaten global olarak bir çok yerde liste fiyatlarından aşırı indirimlerle satılmasından anlayabilirsin.

Tüketicinin aklını çelici büyük indirim oranları sonucunda yurt dışında satış rakamları bazında başarılı bir marka ama ülkemizde pek aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu saat swiss made collectiondan fakat basit pilli bir ronda mekanizma ile donatılmış. Fiyat dediğin gibi yurt dışı indirimli fiyatları göz önüne alınınca normal. Bu saat alınsa bile bir süre sonra hevesinin geçebileceği bir model mi ona karar vermek lazım.

Saat benim için çok garip ama bunlar tamamen kişisel zevklerle ve uyumla alakalı. Bu sebeple kararına çok müdahale edip yanlış yönlendirmek istemem. Biraz araştırma ile bu tarz kaba görünümlü ama kalite ve saat değeri olarak daha akla yatkın başka alternatiflerde bulunabilir diye düşünüyorum. Aklımda bazı marka modeller var fakat bunları ülkemizde bulman zor bu sebeple öneri olarak yazmadım. Farklı model alternatifi aklıma gelirse buraya eklemeye çalışırım.

Bu arada videodaki Submariner eski ama yeni versiyonu olarak düşünürsek yaklaşık 20 -22 katı falan pahalı bir modeldir. ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 20 Eyl 2011, 00:46

Esteban, bence acele etmeye gerek yok. Önemli olan aldığınız saatleri uzun bir süre sıkılmadan ve zevkle kullanmanız. Bu yüzden biraz daha araştırmakta fayda var ;) Oldukça kalın bir bileğiniz olduğundan büyük çaplı saatlere bakmalısınız. Invicta hem tasarım hemde genel kalite itibariyle çok iyi bir marka değil hatta fiyatını göz önünde bulundurursak hiç iyi değil(Türkiye liste fiyatı için konuşuyorum) Siz liste fiyatına göre avantajlı bir rakama bulmuşsunuz ancak inanın bu invicta bu rakamları hakeden bir saat değil.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners