TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SNAE69P & Chronograph SNAD89P Yorum ve Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Sportura SNAE69P & Chronograph SNAD89P Yorum ve Bilgi

Mesaj askmex » 19 Eyl 2011, 22:08

Seiko SNAE69P
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Resim

Resim

Seri Adi: SPORTURA
Kasa Cinsi : Çelik
Kasa Çapı: 45 mm
Cam Cinsi : Safir Kristal Cam
Su Geçirmezlik: 10 ATM
Makine Cinsi : Quartz (Pilli)
Diğer Özellikler: Alarm Takvim Kronograf

Seiko SNAD89P
Resim

Resim

Resim

Resim

Seri Adi: CHRONOGRAPH
Kasa Cinsi : Çelik
Kasa Çapı: 42 mm
Cam Cinsi : Safir Kristal Cam
Su Geçirmezlik: 10 ATM
Makine Cinsi : Quartz (Pilli)
Diğer Özellikler: Alarm Takvim Kronograf

Arkadaşlar herkese merhabalar, siteyi saatlere olan merakımdan dolayı bir süredir takip ediyorum.
Konuya gelecek olursak yukarda fotoğraf ve özelliklerini verdiğim saatlarden sportura serisini almak istiyorum ancak fiyatı bütçemi biraz aştığı için model olarak sporturaya benzer ve fiyatı nispeten düşük olan chronograph serisiyle arasında kaldım,görünüm olarak aralarında pek fark yok gibi. Kasa çapı olarak birinde 45mm diğerinde 42 mm yazsa da yurtdışı bazı sitelerde ikisinin de 42 mm olduğu bilgileri var, sporturayı canlı gördüm taktım ve çok beğendim ancak diğerini görme şansım olmadı henüz. Sporturanın liste fiyatı 1267 TL, bugün yetkili satıcından satış için aldığım fiyat 885 TL, Chronograph sersinin liste fiyatı ise 893 TL o da yaklaşık 650 TL gibi bir rakama denk geliyor. Sizce iki saat arasında fiyat farkına değecek model farkı var mı? Sizlerin değerli fikirlerini almak istedim.
Kullanıcı avatarı
askmex

Re: Seiko Sportura SNAE69P & Chronograph SNAD89P Yorum ve Bi

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 22:22

Görünümler benzer, mekanizmaları aynı olsada verdikleri his farklı olacaktır :) Dolayısıyla evet aradaki farka bence değer. En iyisi diğerini de deneyip bu farka sizin karar vermeniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Seiko SPORTURA(SNAE69P) & CHRONOGRAPH (SNAD89P)

Mesaj Thevenin » 19 Eyl 2011, 22:23

SNAE yeni ve guzel, Barcelona'li modeli de olmasi lazim; ama SNAD da gayet hos, hatta ben gorunum olarak SNAD serisini daha cok begendim.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj askmex » 19 Eyl 2011, 22:35

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet Sportura Barca modeli ve fotoğraflarda göründüğünden çok daha albenili, aynı zamanda fiyat olarak da albenili :) Diğer model de gayet spor hatta içinin renkleri sporturadan daha başarılı gibi fotoğraflardan göründüğü kadarıyla. Ama onu deneme fırsatı bulamadım malesef.
Kullanıcı avatarı
askmex

Mesaj askmex » 24 Eyl 2011, 22:38

Arkadalar bugün snae69p1 modelini bulunduğum yerdeki Aydın saat yetkili satıcısından aldım, bir kaç güne fotoğrafları eklemeye çalışırım. Sormak istediğim bir husus; alarmda yer alan küçük saatin normal saatle birlikte sürekli çalışması normal mi?
Kullanıcı avatarı
askmex

Mesaj drk » 24 Eyl 2011, 22:48

Güle güle kullanın :champ: Evet, küçük saat normal saatle birlikte ilerler. İsterseniz ikisi aynı saati göstersin, isterseniz alarm saatini farklı bir saate göre ayarlayın. Alarm saatini ayarladıktan sonra, normal saat alarm saatine ulaşıncaya kadar alarm saati hareket etmez, alarm çaldıktan sonra normal saatle birlikte hareket etmeye başlar.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj askmex » 24 Eyl 2011, 22:56

Tşk ederim cvp için Drk, ikisinin aynı anda çalışması biraz tuhaf geldi o yüzden sordum. Demek ki normalmiş. :)
Kullanıcı avatarı
askmex

Mesaj Thevenin » 24 Eyl 2011, 22:58

Hayirli olsun, guzel secim :champ: Detayli kullanim bilgileri icin :arrow: http://caliber.seikowatches.com/
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners