TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Seiko Oris Modelleri Karşılaştırma ve Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce Bu 3 Modelden Hangisini Almalıyım?

1- Tissot Tissot T-Trend Couturier T035.627.16.051
8
40%
2- Oris Big Crown Pointer Date
9
45%
3- Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP003P1
3
15%

Toplam oy : 20

Re: Tissot Seiko Oris Modelleri Karşılaştırma ve Tercih

Mesaj drk » 10 Eyl 2011, 21:08

Bunların arasından tissot ve seiko arasında kalır sonrada muhtemelen tissotu seçerdim :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 10 Eyl 2011, 22:58

hcö, saatler kötü degil ancak yukari da alternatif olarak koymus oldugun 3 saat Hulk Hogan, Demi Moore ve Albert Einstein üclüsü kadar alakasiz. Kisaca, bence kafanda ki saat tam belirginlesmemis. Yapabilecegin en büyük hata fiyat bazli alisveris yapmak olur.

Tavsiyem, öncelikle kafanda ki saati belirlemen. Chronograph mi, klasik mi v.s. daha sonra bu kriterlerde ki saatlere yönel derim. Tekrar yukarida ki 3 saatte ayri telden caliyor. Yoksa yaniliyormuyum?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj hcö » 10 Eyl 2011, 23:16

bence benim kafamdaki kriterleri sağlayan saatler. belki çok spesifik özellikler aramamamdan dolayı geniş bir yelpazede saatlere bakıyor olabilirim. benim önceliklerim deri veya silikon kordonla şık duran bir saat olması (seikonunda deri kordonlusu var), hafif spor bir görünümü olması yani günlük giysilerle kullanıma uygun olması ve mekanik olmasıdır. mesela kronograf olup olmaması benim için o kadar da önemli değil.
Kullanıcı avatarı
hcö

Mesaj Archezia » 11 Eyl 2011, 01:23

hcö yazdı:...ve mekanik olmasıdır...

Seiko mekanik değil, kinetik. İlla bi japonluk yapacaklar işte :? Yani bence "safkan" bir mekaniğin tadını vermez.

Bu üçlü arasından ise ben tabiki Demi Moore diyorum...
En son Archezia tarafından 11 Eyl 2011, 01:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 11 Eyl 2011, 01:23

Tissot.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj asymptote » 11 Eyl 2011, 01:38

Tissot' u almayın derim. Basit ve ucuz bir kronograf mekanizma kullanmışlar bu modelde. Bknz Razz :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=6020&p=73776&hilit=Tissot+T+Trend+Tissot+Couturier#p73776
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hcö » 11 Eyl 2011, 12:28

asymptote bilgi için teşekkürler. sanırım tissot'un bu modeli de elendi. ben en iyisi araştırmalara devam edeyim. ama seiko hala aklımda ondan tam olarak vazgeçmedim :) bu arada saat mekanizmaları hakkında fazla bilgimin olmamasının kötü sonuçlarını fark ettim ve saat alma konusunda fazla acele etmemeye karar verdim. en azından forumun saat mekanizmaları konularını inceleyene kadar bekleyeceğim. bana yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
hcö

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners