TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Farklı Olmak / Issey Miyake ve Kenzo

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Farklı Olmak / Issey Miyake ve Kenzo

Mesaj akatsuki » 07 Eyl 2011, 22:02

Oncelikle tüm paylaşımlarınız ve samimiyetiniz için tüm kullanıcılara teşekkür ederim. Foruma yeni katıldım ama umuyorum ki uzun yıllar sizlerle bu tutku üzerinde yapacağımız paylaşımlar, bizlere büyük zevk katacaktır diye düşünüyorum. Sizlere danışmak istediğim konu; Issey Miyake (ki ürünlerinde Seiko enstürmanları kullanıyor) ve Kenzo gibi minimalist tasarımları bulunan saatlerin ömrü ve güvenilirliği hakkında olacak. Incelediğim ve bilgi edindiğim kadarı ile Issey Miyake'nin bazı modelleri Aydın Saat, Kenzo ise So Chic mağazalarında bulunabiliyor. fiyatlar ise 750-4500tl. arasında değişiyor. Diğer bir sorunum ise istediğim Issey Miyake Hu ve Issey Miyake OVO gibi modellerini Türkiye içinde bulamamam ve amazon.com'un kargo politikası yüzünden ülkeye giriş yapamaması. Bu konuda da yardımlarınızı ve görüşlerinizi bana iletirseniz sizlere minnettar kalacağım. Keyifli sohbetler. :D
Kullanıcı avatarı
akatsuki

Re: Farklı Olmak

Mesaj Emre » 08 Eyl 2011, 00:19

Foruma hosgeldiniz.

Issey Miyake icin biraz bakindim internette, urettikleri saatlerin dizaynina ozenmisler ve hepsi de ozel tasarimcilarin elinden cikmis. Bu + bir puan. Seiko ile calismislar ki asil onemli olan bu bence cunku ustunkoru bi movement da koyabilirlerdi. Mekanizmalari quartz, en azindan baktiklarim hep quartz idi. Fiyat olarak da makul seviyelerde.

Yalniz soyle de bir sey var, saat konusunda farkli olmak gozunuz alisana kadar guzeldir bence. Issey Miyake - To aldiniz diyelim. Gozunuze cok guzel gorunuyor ve saati severek takiyorsunuz, aradan 1 sene geciyor, artik alistiniz, cevrenizdekiler de alisti. Bence o andan itibaren gozunuz yine "farkli" bir saat aramaya baslar. Kendi adima boyle diyebilirim en azindan. O yuzden saatte farklilik aramam mesela.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj msturan » 08 Eyl 2011, 00:36

Hoşgeldiniz akatsuki. Issey Miyake'nin saat merakımın başlamasının nedeni olduğunu söyleyebilirim. Tasarımcılarının saat dışında da çok hoş çalışmaları var. Şimdi hatırlamıyorum fakat tasarımcılarından birisinin patentli, akordiyon gibi katlanan, kağıtlı bir koltuk tasarımı vardı.

Ben çok beğendiğim TO Automatic'i araştırırken Aydın Saat'te fiyatını gördükten sonra "Bu ne ağbi bir saate 3 milyar verilir mi yaa!" naralarıyla artık çoktan alevlenmiş olan saat aşkıyla internette araştırma yapmaya başlamıştım. Bu da bu forumla tanışmamın sebebi oldu.

Resim

Tasarımlar değişik, saat tek bir parça metalden oyuluyormuş sanırım bir de.. Kalite hakkında üstadları beklemek gerek.

Edit: Bahsettiğim tasarımcı Tokujin Yoshioka, aynı zamanda TO Automatic'in de tasarımcısı. Sitesi şurada :arrow: http://www.tokujin.com/en/

Bahsettiğim koltuk da

Resim

Abimiz egzotik şeyler üzerine çalışıyor :)
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj akatsuki » 08 Eyl 2011, 00:47

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim :D Sizlere şöyle bir teoride bulunsam: Issey Miyake veya emsali markalardan, farklı giyim ve ortamsal boyutlara göre 3-4 saat barındırmak mı daha mantıklı ya da her tarza ve ortama uygun olabilecek Omega Seamaster Planet Ocean'a parayı gömmek mi? Ayrıca sizlerinde bu doğrultuda taktik ve önerebileceğiniz modelleri duymak beni çok mutlu eder. Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
akatsuki

Mesaj herofb » 08 Eyl 2011, 00:58

Merhaba hosgeldiniz

Bahsetmiş olduğunuz 3-4 adet saat mı bir adet iyi saat mı konusu forumda en cok kafa karıştıran konulardan biridir , özellikle benim için

Su ana kadar saatlere bir submariner kadar para gömdüm ama hic bir saatim bir submariner degil ve bu bana acı veriyor :)

Karar sizin tabi ki ama bir coupe bir cabrio bir de sedan astra sahibi olarak her duruma ayak uydurmak mı yoksa 1 adet 520 sahibi olmak mı?
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj msturan » 08 Eyl 2011, 01:09

Burada şunu söyleyeyim ki, sanırım TO Automatic'in fiyatı 3000-3500 liranın üstüne çıkmıştır bu kur yükselmesiyle. PO'nun da fiyatını göz önüne aldığımızda sanırım o 3-4 saat, TO seviyesinde 1-2 saat olacaktır. Bu durumda ben olsam yaratmak istediğim farklılığı turuncuyla yaratırdım :super:

Resim
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Re: Farklı Olmak / Issey Miyake ve Kenzo

Mesaj herofb » 08 Eyl 2011, 01:15

Cok guzel bir foto msturan , konuyu kapatabiliriz :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Farklı Olmak / Issey Miyake ve Kenzo

Mesaj msturan » 08 Eyl 2011, 01:18

:D

Bu orange bezel'e her baktığımda daha fazla hayran oluyorum :super:
Kullanıcı avatarı
msturan

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners