TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Sports Hakkında Yorumlar

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 Sport Hakkında Yorumlar

Mesaj Eterna » 25 Ağu 2011, 08:18

Sevgili Sosyalcan,

Şu anda benimde 2-3 Seiko saatim var. Sevgdiğim bir markadır. Size de saatiniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın İnşallah. Siz kaç TL ye almıştınız acaba?

Bi rde tüm samimiyetim ile öğrenmek adına soruyorum. Demişsiniz ki ucuz Seiko 5 lerde var ama Sports değiller. Sports olunca değişen bir şey oluyor mu? Yani kullanılan materyal, içinde ki mekanizma, sapması vs. gibi?

Saygılar,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj msturan » 26 Ağu 2011, 10:18

Hayırlı olsun sidelanti, güle güle kullanın :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj sidelanti » 26 Ağu 2011, 22:08

Eterna yazdı:Sevgili Sosyalcan,

Şu anda benimde 2-3 Seiko saatim var. Sevgdiğim bir markadır. Size de saatiniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın İnşallah. Siz kaç TL ye almıştınız acaba?

Bi rde tüm samimiyetim ile öğrenmek adına soruyorum. Demişsiniz ki ucuz Seiko 5 lerde var ama Sports değiller. Sports olunca değişen bir şey oluyor mu? Yani kullanılan materyal, içinde ki mekanizma, sapması vs. gibi?

Saygılar,

Benin bildiğim kadari su geçirmezlik siko 5 sport olmayanlarda 3 bar sport da ise 10 bar makinesinden anlamam o nu ustalar bilir var sada yoksada.
sidelanti
Kullanıcı avatarı
sidelanti

Mesaj Eterna » 31 Ağu 2011, 22:32

Tam olarak aynı saat mi bilmiyorum? Ama 550 TL etiket fiyatının mantıklı olmadığını anlatmaya çalışırken bu rakamların olması gerektiğini düşünüyordum. 311 TL Bugün tesadüfen gördüm. Belki almayı düşünen dostlar vardır diye ekliyorum. Sevgiler,

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=32664&product=Seiko-5-SNZG03J
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Seiko 5 Sports Hakkında Yorumlar

Mesaj Clk » 01 Eyl 2011, 08:43

Eterna, linkte ki saat ile sidelanti'nin saatleri benzer ama ayni degil. Kasalari ve kadran yapilari farkli. Hepimiz biliyoruz ki özellikle Türkiye'de saatlerin liste fiyatlari bir anlam ifade etmiyor. Vermis oldugun likte ki saatin fiyati 389 TL, sidelanti'de saatini 400 TL'ye almis. Linkte ki saati satan firmanin stok durumuna göre bu saate %20 indirim vermis olmasi da gayet normal. Kaldi ki arada ki fark dag tepe degil bence.

Konyali, Pirlant v.b. büyük saat tedarikcileri biraz daha ucuz veriyor diye sadece bu firmalardan alis veris yaparsak yarin öbür gün bütün kücük saat saticilari batar sonrada alternatifimiz kalmaz !!! Bu olay tekel'e kadar gider :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Seiko 5 Sports Hakkında Yorumlar

Mesaj Eterna » 01 Eyl 2011, 09:58

Sevgili Clk teşekkürler açıklamaların için. İnan bende Konyalı saatten alışveriş yapan biri değilim. Sayılıdır yaptığım çünkü bana göre çok pahalı satmaktadır. Bir kere anlık dayanamayıp 240 TL ye aldığım bir Casio saati ertesi günler piyasada 150 TL civarı görüp çıldırmıştım. :) Bu saat uygun geldi diye paylaştım. sidelanti nin aldığı yer 550 TL demiş 400 e vermiş, konyalıda şu an peşin 311 TL bence çok ciddi bir fark var arada.

Son cümlen içinde şöyle düşünüyorum; Büyük tedarikçilerde 500 TL, küçük saat satıcılarında 530 TL satılıyorsa örneğin, ben tabiiki ucuz olanı alırım. Küçük satıcı kazansın diye pahalı almam. Ben maaşla çalışan biriyim ve her kuruşum önemlidir. Saat satıcılarını değil bütçemi düşünürüm.

Ama bencil değilim,kendimce Türkiye de ki saat satıcılarına nasıl destek oluyorum söyleyeyim. Ucuz olsun diye yurt dışına yönelmiyorum. Senede 1 tane yurt dışından saat alıyorsam 25 tane gidip saatçiden alıyorum. İstesem gg den satış yapanlardan veya bir şekilde yurt dışından daha ucuza alabileceğim yerde garantili olsun benim saatçimde para kazansın diyorum.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners