TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tachymetre Tachymeter Yazım Farkı Sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tachymetre Tachymeter Yazım Farkı Sorunu

Mesaj acemi » 21 Ağu 2011, 01:34

Merhaba Arkadaşlar yeni bir saat aldım "tissot Couturier Men's Black Automatic Chronograph Steel Watch t035.614.11.051.00" modeli saatide ucuz yada pahalı olmasından önce; gerçek olmasını ,sahte olmamasını düşünerek aynı zamanda olası bir arıza durumunda karşımda muhatap bulabilirim düşüncesiyle şehirde bilinen bir saatçiden aldım. Ancak yinede saati aldıktan sonra internetten replicamı değilmi diye kontrol edeyim dedim. Yerli yabancı saat sitelerinden kutusu ve saati gözle anlayabildiğim kadarıyla kontrol etttim herşey orjinal gibi idi. Saatteki ve kutudaki bütün yazılar düzgün gerekli yerlerde kabartma yada her neyse amblem seri no vb herşey tamam gibiydi. Hatta Elimden geldiği kadarıyla arka camdan eta makinanın gerçekliğini bile sitelerden kontrol ettim. Hatta ürün ile gelen barkodu bile tobb sitesinden kontrol ettim barkod tissot a aitti. Şimdi buraya kadar herşey iyide Sorun tissotun internet sitesinde ürünün resmi üzerinde tachymetre yazarken bende tachymeter yazıyor.Eyvah dedim heralde kazıklandım hemen 1-2 bilinen saatçiye gittim. Ama hepsi saatin orjinal olduğunu söyledikleri gibi onların vitrinlerindeki saatlerde de tachymeter yazıyor. Eve geldim ve internette jomashop.com ve 1-2 internet sitesindeki resimde de tachymeter yazıyor.Ama aklımı karıştıran bazı yerlerde bu tachymeter- tachymetre farklılığı saatin replica olduğuna delil sayılıyor. Ama bu kadar büyük, yılların mağazaları hepside replica satmıyordur diyorum sonra aklıma acaba ithalatçı firma direk replica mı getittiriyor diyorum, sonra koca firma hiç bu riske girer mi? hadi ben anlamıyorum koca Türkiyede anlayacak kapasitede o kadar insan var öyle bir şey olsa çoktan duyulurdu adamların günahlarını alma diyorum. Kısacası kafam karmakarışık oldu. Ben saat konusunda pek bir bilgim yok. Sözü çok uzattım. Sorum kısaca şu " Acaba saat de yazan tachymetre veya tachymeter yazısı bir modelde ikiside olabilirmi yoksa internet sitesindeki yazılar farklı olduğuna göre ben replica saat mi aldım? Anlamadığım bir noktada benim gibi bir acemiyi her yerde kandırabiliyorken bu sahte saatin üreticileri- tabi eğer sahte ise - bir bu yazıyı neden doğru yazamadılar? biliyorum biraz uzun oldu şimdiden cevaplayan herkese çok tesekkür ederim
Kullanıcı avatarı
acemi

Re: Tachymetre Tachymeter Yazım Farkı Sorunu

Mesaj Thevenin » 21 Ağu 2011, 03:33

acemi yazdı:...Ama bu kadar büyük, yılların mağazaları hepside replica satmıyordur diyorum sonra aklıma acaba ithalatçı firma direk replica mı getittiriyor diyorum, sonra koca firma hiç bu riske girer mi?...

Agir paranoya :D Bu yazim farki saatin sahte olduguna isaret etmiyor diye dusunuyorum. Farkli pazarlar icin farkli dillerde yazim soz konusu. Modelin Amazon.com satis resmi asagida. Suphelenmenize sebep baska bir neden yok ise yetkili bir saatciden alinmis saat icin endiselenmeye de gerek yok.

Resim
Tissot Couturier T0356141105100
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 21 Ağu 2011, 08:44

Yetkili bayii sahte saat satmaz. Zaten elinden gelen herseyi yapmissin, herkes orijinal oldugunu söylemis. Thevenin'in aciklamasi dogru bir aciklama. Icin rahat olsun ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj acemi » 22 Ağu 2011, 10:16

Cevaplarınız için teşekkür ederim. O zaman bu yazım farkının herhangi bir saatin replica yada orjinal olduğuna dair bir işaret olmadığını söyleyebilir miyiz ?
Kullanıcı avatarı
acemi

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners