TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: IWC Big Pilots Watch - North America Boutique

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: IWC Big Pilots Watch - North America Boutiq

Mesaj Archezia » 20 Ağu 2011, 03:59

Cant'lı zamanlara canlı canlı tanık olamadım ama o gittiğiden beri Clk IWC topiclerinde at koşturuyor bakıyorum da :D Gerçi bu saati cant savunur muydu bilmiyorum :?
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Thevenin » 20 Ağu 2011, 05:56

Archezia yazdı:Cant'lı zamanlara canlı canlı tanık olamadım ama o gittiğiden beri Clk IWC topiclerinde at koşturuyor bakıyorum da :D Gerçi bu saati cant savunur muydu bilmiyorum :?

Savunulmayacak yani renkler olabilir. Yoksa Clk'nin perpetual hakkindaki gorusleri musbet; ama Cant reyiz gelirse yine oyle mi olur bilemiyorum :D
Clk yazdı:Perpetual calender'i tek gecerim...

Read more: :arrow: viewtopic.php?f=75&t=4030&p=45355&hilit=perpetual#p45355#ixzz1VX8nWUUp
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 20 Ağu 2011, 09:59

Archezia, Cant ile benim aramda ki sadece ortaligi kizistirmak, tartisma cikartmak, karsidakine satasmak adinaydi.

Ben oldum olsasi perpetual calender'i komplikasyonlu saatlerin lideri sayarim. Komplikasyon anlaminda ne ararsan mevcut, kadran yerlesimi ve saatin dizayni güzel, mekanizmanin görünüsü de muhtesem.

Ben ayvisi'ye karsiyim cünkü; derin tarihe sahip bir saat firmasinin daha belirgin cizgilere sahip olmasi lazim. Sadece satmak adina güzelim Big Pilot ile muhtesem Perpetual Calender'i birlestirip yukarida ki gibi bir hilkat garibesi üretmesi benim acimdan anlasilir bir durum degil. Engineer ile sürekli oynamasi, renk degistirerek ayni diver saatleri tekrar piyasaya sunmasi !!!! bunlar anlasilir seyler degil.

Bak bakalim PP, VC, Lange, Rolex gectigimiz 30-40 sene icerisinde cizgisinden ne kaybetmis? sonrada ayvisi'yi incele 30-40 sene önce ki cizgisi ile bugünki arasinda alaka yok...

Son nokta ise kalite ve fiyat. Ayvisi liste fiyati 12.000 Euro olan ama nereden alirsan al daha fiyat sordugunda %30 indirim sunulan bir marka :shock: Peki be kardesim, siz bizim MAL mi zannediyorsunuz? Madem %30 indirimi sorar sormaz vereceksiniz o zaman fiyati neden 12.000 Euro'ya tasiyorsunuz?

Kalite anlaminda ise halen diger ciddi saat firmalarinin performansini yakalayamamis durumda. Sürekli problemler ile bogusan, müsterilerini mutsuz eden bir firma. Bu tabii ki bütün saatler icin degil ama bu kadar az saat satan bir firmanin bu derecede kalite problemleri ile internette dolasmasi da anlasilir bir durum degil...

Kisacasi, birak Cant'i kendi haline o saate fazla para verince daha kaliteli zannediyor :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 20 Ağu 2011, 13:45

Clk yazdı:Archezia, Cant ile benim aramda ki sadece ortaligi kizistirmak, tartisma cikartmak, karsidakine satasmak adinaydi.

Farkındayım Clk, güzel oluyormuş tabi o zamanlar şimdi de olsa fena olmazdı hani :) Bu arada eleştirilerine de belli oranda katılıyorum senden öğrendiğim kadarıyla.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj asymptote » 20 Ağu 2011, 13:57

IWC yi genel olarak beğensem de kararlı bir çizgisinin olmaması, Ingenieur gibi bazı serilerinin tasarımlarıyla acımasız ve anlamsızca oynaması hususlarına katılıyorum. IWC gibi bir markanın çok daha az teknik sorun çıkarması gerektiği de bir gerçek. :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=6246#axzz1VZ4YBapi 10 000 Euro ücret ödediğim bir saat sorun çıkarırsa dellenirim herhalde.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Önceki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners