TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fiyat Klasmanlar覺na G繹re Tavsiye Edilen Saat Markalar覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina G繹re Tavsiye Edilen Saat Markalar覺

Mesaj Miriel » 05 Au 2011, 11:23

mrhero yazd覺:Selam XYZ1995 sana Swatch marka saatleri 繹neririm.

癟ok teekk羹rler ben swatch a bakt覺m bu b羹t癟eye uygun olanlar覺 beenmedim beendiim de 340 lira 癟覺kt覺 art覺 olarak seiko 5 ler nas覺ld覺r
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj mrhappy » 11 Au 2011, 16:28

Forumda arat覺rsan istemediin kadar bilgi 繹renebilirsin Seiko hakk覺nda 繹zellikle Seiko 5 i癟in ;)
Da癟kal覺..
Kullan覺c覺 avatar覺
mrhappy

Ya: 39
Kay覺t: 06 Au 2011, 13:16

Mesaj cbaytan » 15 Kas 2011, 03:32

mekanik saatler i癟in fiyat/kalite performans覺n覺 soruyorsan覺z cevap basit,

Fiyat Araligi: 0-500 TL (orient)

Fiyat Araligi: 500-1500 TL (orient)

Fiyat Araligi: 1500-3000 TL (orient-seiko)

Fiyat Araligi: 3000-6000 TL (orient-seiko)

Fiyat Araligi: 6000 TL ve 羹zeri (orient-seiko-IWC-Zenith)

Evet anlad覺覺n覺z gibi ben bir Orient hayran覺y覺m (fan) :oops: , elbette bunlardan daha kaliteli/ucuz saatler vard覺r ben fiyat/kalite/performans oran覺n覺n y羹ksekliini g繹z 繹n羹ne alarak yazd覺m sadece.
Birde yazd覺覺m markalara ait saatlerin mekanik olmaktan baka 羹癟 繹zellii daha var ben 1-power reserve, 2-tarih ve 3-safir cam覺 olmayan saatleri dikkate alm覺yorum, isterse Gyrotourbillon II olsun.

Not: beni saatlerde acemi s覺n覺f覺na koyabilirsiniz ama fiyat覺na oranla Orientlerin kalite, stil ve dakikliinden s羹pheniz olursa zevkle sizle forumda tart覺abilirim. (arkadaca/bilgilendirici anlamda)
cbaytan

Mesaj bozok » 21 Kas 2011, 04:29

arda messi k覺yas覺na d繹nm羹 biraz :)
Kullan覺c覺 avatar覺
bozok

Kay覺t: 06 Mar 2011, 13:09

Mesaj nbmc » 26 Kas 2011, 19:10

Tag Heuer nas覺lsa ve neredeyse her fiyat aral覺覺na girmi. 500 - 1500 aras覺nda da var, 1500 - 3000 aras覺nda da var ve yine 3000 - 6000 aras覺nda da var. Bu biraz kafa kar覺t覺r覺c覺 oluyo sanki. Yani bir 繹rnek vermek gerekirse Tissot ve Hamilton genellikle 500 - 1500 aral覺覺nda g繹steriliyor ama 3000 TL ye de saat sat覺yor. Ya da Oris genellikle 500 - 1500 aral覺覺nda ya da 1500 - 3000 TL aral覺覺nda g繹steriliyor ama 20.000 TL gibi rakamlara SE saatleri de var. Hatta yan覺lm覺yorsam 30.000 TL ye de vard覺, konuuluyordu forumda. He al覺n覺r m覺 o tart覺覺l覺r.

Yani net olarak bu Tag' 覺 nereye sokuturmak laz覺m. Yani tamam 6000 TL 羹zerine saat sat覺yor diye Rolex, Zenith ya da IWC yerine konmal覺 m覺d覺r?

Hatta bir alt segmentte, Omega yan覺nda bile olmamas覺 laz覺m benim fikrimce ama bilemedim.... Soray覺m dedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
nbmc

Ya: 37
Kay覺t: 06 Eyl 2011, 15:31

Mesaj Clk » 26 Kas 2011, 19:23

nbmc, burada yapilan saatleri kategorize etmekten cok belli fiyat araliklarinda tavsiyelerde bulunmak. 1000 TL civarina alinabilecek bir cok Hamilton modeli var. Tag Heuer'in giris modellerini yine bu fiyat araliklarinda bulmak m羹mk羹n. Bunlar genellikle quartz modeller olsa da baslik tavsiye edilen saat markalari. Kisacasi otomatik diye bir kisitlama getirilmemis.

Tag Heuer, 羹r羹n yelpazesi aynen Omega gibi cok genis bir marka. Dolayisi ile her kategoride karsina cikmasi gayet normal... Ancak illa ki bir genelleme yapilmasi gerekiyor ise o zaman ele alinmasi gereken modelin Carrera oldugunu d羹s羹n羹yorum.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj herofb » 27 Kas 2011, 01:05

cbaytan yazd覺:Birde yazd覺覺m markalara ait saatlerin mekanik olmaktan baka 羹癟 繹zellii daha var ben 1-power reserve, 2-tarih ve 3-safir cam覺 olmayan saatleri dikkate alm覺yorum, isterse Gyrotourbillon II olsun.

mesaj覺 yeni g繹rd羹m tabili bir fan olarka orient'i her klansmana oturtman覺z覺 ince bir espri olarak d羹羹nd羹m fakat yukar覺daki hususta yazd覺覺n覺z 3 繹zellilk tamamen kiisel tercihtir , kimisi kadran kalabal覺k olmas覺n ister , kiminin tarihe ihtiyac覺 yoktur gibi yoksa power reserve olmayan patek ya da no date submariner'a saat deil demek istemediinizi d羹羹n羹yorum
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj nbmc » 27 Kas 2011, 01:10

Clk, yazd覺klar覺na ben de kat覺l覺yorum fakat sa癟ma bulduum udur; sonu癟ta bu bal覺kta herkes kendi fikirlerini payla覺yor ama hali haz覺rda markalar覺n prestijleri ve kaliteleri belli. Ayn覺 markay覺 birden faza segmentte ve ayn覺 yorumda g繹r羹nce biraz a覺rd覺m. Yani Seiko da Tissot da geni bir yelpazeye sahip. Ama ikisinin de genel olarak tavsiye fiyat aral覺klar覺 belli. Ama iki marka da 3000, 4000 TL deerinde saat sat覺yor.

imdi ben saate 6000 lira 羹zeri b羹t癟e ay覺rsam forumda bana ka癟 kii Tag tavsiye eder bilmiyorum. Sanm覺yorum. Ve akl覺ma bile gelmez Tag Heuer. Gelse de Rolex, IWC, Zenith gibi markalar varken tercih etmem.

Sonu癟 olarak bir 癟ok segmente uygun yelpazesi olsa da tam olarak hangi aral覺覺 hak ediyor onu merak ettim.
Kullan覺c覺 avatar覺
nbmc

Ya: 37
Kay覺t: 06 Eyl 2011, 15:31

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners