TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Sevdasının Muhasebesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sevdasının Muhasebesi

Mesaj sedir » 04 Ağu 2011, 08:55

onuratamer yazdı:...insanin ... bir “Stop” watch’u olmasi lazim bence (benim icin Sub mesela)...
10 farkli saatim olacagina, bir tane evladiyelik olsun… Nerde bu saat acaba, ben iyisi biraz internetten saat bakayim :)

Razz yazdı:...One ( and most probably the only ) match found; " Rolex Submariner '' 8-)

Clk yazdı:... Aranacak birsey yok bencede tek saat Rolex Submariner 8-)

herojd11 yazdı:... konu one shot ise forever submariner

Hemen herkes hemfikir.
O zaman söylenecek ne kaldı ki? 8-)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 04 Ağu 2011, 09:06

onuratamer yazdı: bir de suna cok imrenirim, gecen basima geldi. Havalimanindayim, 60-65 yaslarinda bir amca, kolunda bir Sub. (Belli ki zamaninda olcup bicip almis, saatten az cok anliyor) Ama Sub

benim de en çok imrendiğim konu budur , özellikle adam çok zengin bir tip değilse mesela benim gibi premium yalnızca 1 saati olabilecek gelire sahipse fakat o bütçeyi yine de zar zor ayırıp ömrülük bir saat aldıysa işte o saat bence çocuklara bırakılacak en değerli hediyedir.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 04 Ağu 2011, 09:45

herojd11 yazdı:
onuratamer yazdı: bir de suna cok imrenirim, gecen basima geldi. Havalimanindayim, 60-65 yaslarinda bir amca, kolunda bir Sub. (Belli ki zamaninda olcup bicip almis, saatten az cok anliyor) Ama Sub

benim de en çok imrendiğim konu budur , özellikle adam çok zengin bir tip değilse mesela benim gibi premium yalnızca 1 saati olabilecek gelire sahipse fakat o bütçeyi yine de zar zor ayırıp ömrülük bir saat aldıysa işte o saat bence çocuklara bırakılacak en değerli hediyedir.

katılıyorum herojd ve benim için o saat submariner değildir. sanırım bu konuda yalnızım :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sedir » 04 Ağu 2011, 10:04

asymptote yazdı:...katılıyorum herojd ve benim için o saat submariner değildir. sanırım bu konuda yalnızım :)

Yalnız olduğunu sanmıyorum asymptote.
Zaten yukardaki iletimi de hemfikir olmayanları ortaya çıkarabilmek için yazmıştım.
Ama benim kendi adıma şu an için bir hedef saatim yok. Ama "şu an için" tek saatse o halde sadece Submariner diyen grupta değilim.
İleride belki ben de, kim bilir?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 04 Ağu 2011, 10:42

ok sedir'in henüz bir hedefi yok fakat asymptote senin onw watch'unu alalım
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onuratamer » 04 Ağu 2011, 11:03

Aslinda Sub takan yasli amca ornegini daha once defalarca yasadim. Sub olmasi tesaduf tabii, Citizen de olabilir, Seiko da Casio da… Onemli olan saati takan kisinin o saatle bir oldugunu hissetmem. Bu saat sevdasi sebebiyle tam bir saat fetistligi oldu bende galiba :) Oyle ki yeni bir insanla tanissam hemen gozum saatine kayiyor. Az cok anlar oldum galiba saatiyle bag kuran insanlari. Mesela sirf moda diye moda markalarinin buyuk saatlerini takan birini gordugumde, saat de yepyeniyse anlarim ki o saat bir sure sonra cikacak o koldan, bir cekmeceye kapatilacak. Veya masasinda calisirken saatini cikartiyorsa o kisi surekli, o da baglanmamistir saatine yeterince… Ama bunun da istisnasi var tabii, sirf cizilmesin diye koymus, arada bir eline alip camini siliyor, celigini parlatiyorsa durum baskadir. Veya yazlik mekanda, denize bile saatiyle giriyorsa, veya kolunda saatinin oldugu yer gunes yuzu gormesiyse bu da bizdendir diye dusunurum. 17-18 yasinda bir gencin kolunda otomatik bir Seiko, Citizen vs gordugumde takdir ederim, hatta sohbet etmek isterim..

“The one and the only watch” tanimina giren o “tek saat” tamamiyle kisinin zevkiyle alakali. Yorumlardan anlasiliyor ki Sub bu tanima az cok uyuyor, ama yanlis anlasilmasin amacim burada hicbir markayi veya modeli one cikarmak degil. Kimisi diver sever, kimisi pilot....Benim zevkime gore bu saat iyi bir mekanizmaya sahip olmali, ileride en az 20-30 yil servis edilebilir olmali, iyi bir su gecirmezlige sahip olmali, ve elbette her zaman, her yerde kullanilabilecek bir saat olmali diye dusunuyorum. Bir de mumkunse “altin olculere” sahip olsun. Da Vinci herhalde bir saat icin altin olcu uzerinde calissa bu 40mm olurdu diye dusunuyorum. Ne kucuk, ne buyuk, her nesile, her bilege hitap ediyor… Zaman icerisinde 38’den 44’une bircok saat kullandim, kimisi zamanla gozume kucuk geldi, kimisi buyuk, ama 40mm oldugu zaman tamam, olmus bu diyorum...
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Clk » 04 Ağu 2011, 11:25

onuratamer yazdı:Benim zevkime gore bu saat iyi bir mekanizmaya sahip olmali, ileride en az 20-30 yil servis edilebilir olmali, iyi bir su gecirmezlige sahip olmali, ve elbette her zaman, her yerde kullanilabilecek bir saat olmali diye dusunuyorum. Bir de mumkunse “altin olculere” sahip olsun. Da Vinci herhalde bir saat icin altin olcu uzerinde calissa bu 40mm olurdu diye dusunuyorum. Ne kucuk, ne buyuk, her nesile, her bilege hitap ediyor… Zaman icerisinde 38’den 44’une bircok saat kullandim, kimisi zamanla gozume kucuk geldi, kimisi buyuk, ama 40mm oldugu zaman tamam, olmus bu diyorum...

Bizde tam bunlardan bahsediyorduk 8-) Ahhh, ahhh bir Submariner'im olmadi :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 04 Ağu 2011, 11:58

herojd11 yazdı:ok sedir'in henüz bir hedefi yok fakat asymptote senin onw watch'unu alalım

Benim saatim ne yazık ki artık üretilmiyor herojd :D Ingenieur 3227-01 ile bir ömür arkadaşlık kurabilirim diye düşünüyorum. Arkadaşın biri zahmete girip bir güzel inceleme hazırlamış. :arrow: http://home.watchprosite.com/show-nblog.post/ti-475986/ Yazılanlar önemli değil, fotoğraflar her şeyi anlatıyor:) Bütçem el verirse ve ileride bir koleksiyonerin elinde NIB kondisyonda bulursam bu saate mutlaka sahip olmak isterim. Yenisini bulamazsam yedekteki saatlerim Portekiz ve Milgauss.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners