TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKZ297J ve SRP023 Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SKZ297J ve SRP023 Arasında Seçim?

Seiko SKZ297J
6
46%
Seiko SRP023
7
54%

Toplam oy : 13

Seiko SKZ297J ve SRP023 Arasında Seçim

Mesaj Eterna » 03 Ağu 2011, 21:11

Arkadaşlar kendime otomatik, deri kayışlı, sade bir klasik saat almak istiyorum. Çok fazla alternatif var. Ama maddi olarak koyduğum baraj çok yüksek değil. ( Max. 600 TL Türkiye garantili, sıfır mağaza fiyatı için ) Bu yüzden pek çok markayı elemek zorunda kaldım.
Mesela Tissot, Hamilton, Victorinox vs.

Orient in ucuz fiyatlı deri kayışlı modelleri niye ise bana hiç çekici gelmedi. Bende Seiko lara yöneldim. Ve en sonunda beğendiğim iki model buldum. Ama çok arada derede kaldım. Ve tabii ki her zaman olduğu gibi TSF ye danışmaya karar verdim.

Hangisini güzel bulduğunuzu lütfen söyleyin değerli dostlarım ama bilenler hangi mekanizma daha iyidir karşılaştırırsa çok sevinirim. Bir de arka kapağın cam olması sizce dayanıksızlık anlamına gelir mi? Yani hem şıklık hemde kalite açısından ne düşünüyorsunuz?

SEIKO SKZ297J

Made in Japan
Movement 7S36
black leather
Sapphire crystal
100 metre wr
Diameter: 39.5mm excluding crown
Thickness: 11mm
Lug width: 20mm
Water resistance: 10 bar

Resim

Resim

SEIKO SRP023

Japan automatıc 4R15 movement
22 jewels
50m WR
Sapphire crystal
Black leather
Case diameter 40mm
Thickness 11.5mm

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Seiko SKZ297J ve SRP023 Arasında Seçim

Mesaj herofb » 03 Ağu 2011, 22:52

İkiside birbirinden güzelmiş ama klasik kullanım için sanki 2. Daha ağır bastı bende
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Frax » 03 Ağu 2011, 22:56

Bu iki saati de bayilerde gördünüz mü acaba? Bulunmama ihtimali olabilir o açıdan soruyorum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj razz » 03 Ağu 2011, 23:18

eterna; Saatlerin temin durumu ile ilgili olarak Frax'a katılıyorum.. TR'de bulunmuyor olabilir..

Tercih meselesine gelince;
- Dizayn olarak tercihim SEIKO SRP023 olurdu.. Zira hafif guilloche formunda dekore edilmiş kadran üzerinde roman numeral indeksler dress watch konseptini çok güzel yansıtıyor kanısındayım.. Ayrıca kasada kullanılan polished kısımlar da saate klasik bir hava katmış.. Şık kolların genel görünümle olan uyumunu da unutmamak lazım..
Bunun yanında komple brushed kasası, arabic numeral indeks barındıran kademeli kadranı, çok da hoşlanmadığım ayar tepesi ve parlak kayışıyla SEIKO SKZ297J tercih etmeyeceğim model olurdu..

- Kalibre olarak da tercihim yine SEIKO SRP023'ten yana.. 4R15 her ne kadar bir Credor ve/veya GS modellerde yer alan kalibreler kadar olmasa da oldukça kaliteli ve özenli işçiliğe sahip, yeni nesil bir mekanik.. Günlük kullanımda çok fark etmemekle birlikte 7S36'ya nazaran yaklaşık +5 saatlik power rezerve süresi de ekstrası..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 04 Ağu 2011, 00:00

Eterna belki sorulan soruyla biraz ilgisiz bir cevap olacak ama seni TSF'den uzun zamandır tanıdığımız için bu konularda kısmen huyunu biliyoruz. Şimdi bu saatlerden birini alacaksın, 5-7-15 gün sonra örnek 600 TL'ye aldım 1 kere taktım 400 TL'ye forumdan arkadaşlara sunuyorum diyerek faturası ile beraber çektiğin güzel resimler eşliğinde TSF Satış köşesine yükleyeceksin. :D Zaman zaman senin yarattığın bu imkandan faydalanarak indirimli saatler alan üyeler belki rahatsız olacak ama genede yazmak istedim :D

Durumu bilmeyen üyelerimiz için örnek :) :arrow: viewtopic.php?f=185&t=5992#axzz1U0GMpdNs

Ben bu saatlerin her ikisinide dizayn, kalite ve fiyat/performans anlamında hiç beğenmedim ama elbette bu sadece benim zevkim olduğundan çok bir manası yok. Öneri olarak mesela bu seferlik pas geçsen ve bütçe biraz daha artınca daha uzun süre kullanacağın daha özel bir model alsan nasıl olur? İkisi arasında kalınır ise tercihim Razz'ın belirttiği sebeplere katılarak ikinci model olurdu.

Seiko üzerinden gidersek beğendiğin tarzın daha exclusive olan 6R15 kalibreli JDM mechanical kolleksiyon Alpinist SARB modelleri misal. Veya ülkemizde bulacağın bunlara yakın daha iyi modeller. Just an idea :idea:

TSF Seiko Alpinist SARB Serisi Kullanıcı İnceleme Konusu :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4127#axzz1U03ItvJI

Resim
SARB027

Resim
SARB030

Resim
SARB017 Alpinist

Resim
SARB065 Cocktail Time
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 04 Ağu 2011, 00:02

Dogru soze ne denir beyler...
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj sadice83 » 04 Ağu 2011, 00:23

katiyetle sarb ve en alttaki
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Archezia » 04 Ağu 2011, 01:33

Bence de Bond'un koyduğu ilk ve son model oldukça güzel ama bunların temini zor olur. Eterna'nın koyduğu ilk saati ise ben iki yerde görmüştüm. Biri Ankara Cepa'da ikinci katta ama saatçi değil, Altınbaş mağazası olması lazım. Diğerini ise hatırlamıyorum Antalya'da olabilir. Altın kaplama modeli de vardı hatta. Bence ilk model daha güzel, özellikle kolları. Mekanizması da çok iyi olmasa bile bizleri üzmeyen Seiko 5 mekanizması... Amaaa alabilecekseniz SARB065 mükemmel ötesi :thumbup: Hem satmayıp torunlara bırakacak bir saat havası seziyorum ben bunda... Bir de baktım demişsiniz ama Orient'in 60. yıl modeli de güzel bence...

Not : İlkini tercih etmeniz durumunda 2-3 ay içinde satış bölümünde görüşmek üzere. :)

Edit : İkinciyi de biyerde görmüş gibiydim aynısı olmasada SRP024K buldum :arrow: http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=32508&product=Seiko-SRP024K
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners