TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

DeFacto Saat Bezel İşlevi Hakkında Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: DeFacto Saat Bezel İşlevi Hakkında Bilgi

Mesaj cenk » 03 Ağu 2011, 14:04

hocam biz şu dışındaki rakamların oldugu bezelden bahsediyosak o biz ne kadar istersek o kadar döner öyle 10-15 dk lık bir durum olmaz
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj altun0058 » 03 Ağu 2011, 14:37

Evet Hocam Dışındaki Bezelden Bahsediyorum 2-3 Tur çeviriyorum Saat Yönünün Tersine Daha Dönmüyor Sonra Kililtleniyor Gibi Oluyo Zorlasamda Kımıldamıyor.Biraz vakit Geçince Tekrar Dönüyo Ve resimde Gördüğünüz Gibi15-.....-25 Arası rakamlar Tek Tek YazılMış SAnırım Bi İşevi Olması Gerekiyor. Ancak Saatler hakkında Pek bilgi Sahibi Değilim...
Sizi Yalanlıyo Gibi Anlamayın Sakın :super:
Kullanıcı avatarı
altun0058

Mesaj Clk » 03 Ağu 2011, 14:50

Eger saatine monte edilmis bir yumurta saati yoksa o bezel cevirdikce döner; döndürdükce cevrilmek ister...

Bezelin tek yöne dönüyor olmasi normal bunda herhangi bir anormallik yok ama 2-3 turdan sonra takilip 10-15 dakika sonra tekrar döndürülebilen bir bezel kavrami saat ve saatcilik tarihinde yok.

Büyük ihtimal ile o bezelin bir fonksiyonu da yok cünkü chronograph olmayan saatlerde etkin bir sekilde bezeli kullanmak söz konusu olamaz.

En önemlisi ise ben (sadece kendi adima konusuyorum) böyle bir skala görmedim ve dolayisi ile bir ise yaradigini da zannetmiyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 03 Ağu 2011, 16:54

Zaman zaman donmemesini hic anlamadim ama bezel X-Wind bezeli terk. Halihazirda Ziyaliv'in de koydugu Hamilton versiyonu gayet islevli.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj altun0058 » 03 Ağu 2011, 17:41

Ara Sıra Dönmememesi Belkide Takıntıdanda Olabilir....

Her Neyse Sanırım Bir İşlevi Yok Boş Boş Dönüyor Çıt Çıt :D :D
Kullanıcı avatarı
altun0058

Mesaj Clk » 03 Ağu 2011, 18:18

Thevenin X-Wind ile defacto'yu karsilastirmayacaksin herhalde.

X-Wind 2 adet döner ic bezele sahip. Dolayisi ile bezel bir anlam kazaniyor. Bu islemlerin nasil yapildigina dair dosyayi asagida ki linkte bulabilirsin ;)

http://lib.hamiltonwatch.com/pdf/customer_service/user_manuals/khaki_x-wind_manual_hamilton.pdf
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 03 Ağu 2011, 18:31

Altun DeFacto Saatçilik müşteri hizmetlerine yada teknik servis merkezine bu bilgiyi soralım. Ciddiyim, bir ara bakalım satış sonrası böyle bir destek yada birim varmı? Öğrenmiş olalım.

Elbette bir ürün alınmış para verilerek, güle güle kullan her şeyden önce ama bu gerçek bir saat bile değil. Kıyafet mağazasında eşantiyon tarzında satılan bir ürün, düğmeleri çalışmayan modeller, işlevsiz chrono göstergeleri vs. Üzerindeki bezel rakam konumlandırması hatalı ve manasız olarak oradan buradan alıntı şeklinde yapılmış. Bu saatler Çinde 2-3 dolara üstüne DeFacto yazdırılarak yaptırılan çok düşük kalitede ürünler. Kaplaması, boyası bile insan sağlığına zararlı kimyasallar içeriyor olması ihtimal dahilinde. Konu senin saatini kötülemek değil ama bu tarz saatlere prim vermeyin. Almak demek bunların daha çok yaygınlaşması demektir.

Ne kadar verdin bu saate, 15-25-30 TL? Örnek bunun yerine baz seviye en ucuzundan Casio, Lorus bir şey al kullan hiç değilse TSF'de bezeldeki rakamları sorunca cevabını alabileceğin anlamı olan bir saatin olsun. ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 03 Ağu 2011, 18:36

Clk yazdı:Thevenin X-Wind ile defacto'yu karsilastirmayacaksin herhalde.

X-Wind 2 adet döner ic bezele sahip. Dolayisi ile bezel bir anlam kazaniyor. Bu islemlerin nasil yapildigina dair dosyayi asagida ki linkte bulabilirsin ;)

http://lib.hamiltonwatch.com/pdf/customer_service/user_manuals/khaki_x-wind_manual_hamilton.pdf

Ona bakmistim. Karsilastirmadim, ben de sadece dis bezelle ne yapilmaya calisildigini anlamadim ondan terk dedim. Yoksa disi beni ici defactoyu yakar :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners