TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Sevdasının Muhasebesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sevdasının Muhasebesi

Mesaj sedir » 03 Ağu 2011, 11:40

Zaman zaman bir kısmı aklımdan geçen düşünceleri yazmadan okumuş oldum.
İnsanların çeşitli nedenlerle hobilere yönelmesi gerçektir, gereklidir, faydalıdır.
Ancak beğeni ile bütçelerin uyumu her seviye gelir için iyi dengelenmelidir.
Denge bozulursa ben bunu neden yaptım pişmanlığına düşmek kaçınılmaz.
Anlık olmayan, düşünülerek yapılmış tercihlerle sahip olunan saatlerin uzun süre (bence ömür boyu) saklanması amaç olmalı diye düşünüyorum.
En azından benim görüşüm böyle.
Sıkça saat değiştiren ve çok güzel saatler kullanan arkadaşlarımız da var ama bence bir saati aylarca kullanmadıktan sonra tekrar kolunda görmek yeniden satın almak gibi bir his. Üstelik para ödemeden!
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 03 Ağu 2011, 12:39

Onuratamer güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık :thumbup: Bu derecede ilgi ve merakla orantılı olarak sahip olduğun saatlerle ilgili daha çok paylaşım yapman dileği ile ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 03 Ağu 2011, 13:05

Onuratamer güzel bir yazı, fakat geçmişte sanki biraz maymun iştahlı davranmış gördüm sizi :)
Zaman içinde zevkler, beğeniler, beklentiler değişebilir; buna bağlı olarak geçmişte aldığımız bazı saatlerimiz bize eskisi kadar çekici gelmeyebilir, dostluğumuzu bitirmek isteyebiliriz.. Bu sebeple eğer koleksiyoner değilsek kolay ayrılabileceğimiz saatleri almamamız gerekir diye düşünüyorum. Zira saati dakikayı ve günü bildirmenin dışında saatler gerçekte bizlere iyi kötü anılarımızı hatırlatırlar ve bu sebeple kalıcı olmalıdırlar, yoksa cep telefonundan da zamanı öğrenebiliyoruz değil mi? :D
sedir yazdı:bence bir saati aylarca kullanmadıktan sonra tekrar kolunda görmek yeniden satın almak gibi bir his. Üstelik para ödemeden!

altına ıslak imzamı atıyorum :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj menekseymm » 03 Ağu 2011, 13:12

ellerine sağlık güzel yazı olmuş bir nevi hepimize bir nasihat vermişsiniz teşekkürler
Kullanıcı avatarı
menekseymm

Mesaj razz » 03 Ağu 2011, 13:39

Ben onurtamer'e alım/satım mevzusundaki tutumundan ötürü katıldığımı belirtmek isterim.. Manevi değer elbet önemli, kabul ediyorum.. Ancak ( ve eğer ) çıtayı biraz yükselttiyseniz maneviyatın yerini maddiyat alıyor..Çünkü insan -her hobide olduğu gibi- saat hobisinde kendini sürekli geliştiriyor, beğeni eşiği değişiyor, '' bütçenin elverdiği en iyi saat '' arzusu ağır basmaya başlıyor..

Saatlerin doğası gereği manevi değerler taşımasından daha makul birşey olamaz.. Ancak bunu kendi özelimde örneklendirmek istersem eğer şu şekilde bir senaryo çıkar; Diyelim ki dededen bir saat kaldı bana.. Markası Omax, Technos, Singer, Rigi, Hislon, Nacar, Yema, Zentra, Vialux veya aklıma gelmeyen başka bir dip seviye hurda.. E şimdi bu saatin kıymeti max. 20,00 TL. Ben de bu 20,00 TL.'lik saati ne gittigidiyor'da '' Çil, Nadir, Sandık, Koleksyoner parçası.. '' diye ilana koyarak ne de Çınaraltı'nda mendilden tezgah yapıp üstüne sererek keriz avlayacak yapıda bir insan değilim çok şükür .. Eh, kalsın o zaman.. Manevi değeri var ;)

Ama gittim, bütçemi -mantık dahilinde- sonuna kadar zorlayarak çelik bir Submariner aldım diyelim.. E aradan üç ay geçti.. Bütçe müsait bir upgrade için.. Güzel de bir alternatif var.. Tertemiz bir çelik/altın, mavi kadran Submariner.. 8-) Bu durumda ben çelik Submariner'ı '' 3 aydır gece gündüz beraberiz.. manevi değeri var artık.. '' :? diye takmaya devam edip çelik/altına bakıp kalmaktansa ve takas etmeme gerek kalmadan o saate de sahip olacağım günlerin hayalini kurmaktansa çelik olana hiç acımam, farkını veririm çelik/altını alırım.. :thumbup:
-Ee.. maneviyat..? :?:
-Ben almayayım, teşekkürler.. ;)

İşin muhasebe kısmı farklı bir durum.. TR özelinde ikinci el saat piyasası hem satıcı hem de alıcı açısından malesef acınacak halde.. Satılan saatlerde kondisyon kavramının hala yerleşmemiş olması itibarıyle orijinalliği bozulmuş, kurcalanmış, polisajdan erimiş ürünler.. Sertifikalı, eksiksiz ürün konusunda ısrarcı olmayı bir türlü anlayamayan alıcılar.. Bu işin ticaretini yapan kaynaklardan olabilecek en yüksek son kullanıcı fiyatıyla aldığı malı alışveriş portallarında karla satmaya çalışan traji komik tekrar-satıcılar.. Bu tekrar-satıcılara istedikleri fiyatın 1/10'u -ancak mesajla.. aramak yemiyor pek..- teklif eden akut nekrofili'den muzdarip hastalar.. ve daha iyisini almak için elindekini zararla esnafa geri verip takas yapan meraklılar.. :shock:

TimeZone Sales Corner ve Show Case düzenli olarak takip ettiğim sayfalardır.. Adamların kendi aralarında 100,00 USD'lik farklarla yüzlerce saat değiştirmelerini gıptayla izler ve '' acaba TR'de de olur mu..? '' diye hala düşünürüm.. Bu gidişle zor görünüyor..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 03 Ağu 2011, 14:37

İşte bakış açısı farkı bu.
Katılsam da katılmasam da (burada benim için geçerli olan bu seçenek 8-) ) kendi içinde tutarlı bir düşünceyi temsil ediyor Razz.
Aynı soruna benim çözümüm, eğer çelik submariner değil de çelik-altın submariner beni mutlu edecekse, bekleyip doğrudan çelik-altın olanı almak olurdu. Çünkü çelik-altın olanı aldıktan sonra gayet iyi durumda bir altın submariner de çelik-altın olanın pabucunu dama atacaktır (sanırım Razz'da da böyle oluyor). Bu da sürekli bir alım satım durumu getirir ki bu "bana" uymaz. Ama bir başkası bu değiştirmelerden zevk bile alır. İnanırım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 03 Ağu 2011, 14:56

sedir yazdı:İşte bakış açısı farkı bu.
Katılsam da katılmasam da (burada benim için geçerli olan bu seçenek 8-) ) kendi içinde tutarlı bir düşünceyi temsil ediyor Razz.
Aynı soruna benim çözümüm, eğer çelik submariner değil de çelik-altın submariner beni mutlu edecekse, *bekleyip doğrudan çelik-altın olanı almak olurdu. Çünkü **çelik-altın olanı aldıktan sonra gayet iyi durumda bir altın submariner de çelik-altın olanın pabucunu dama atacaktır (sanırım Razz'da da böyle oluyor). Bu da sürekli bir alım satım durumu getirir ki bu "bana" uymaz. Ama bir başkası bu değiştirmelerden zevk bile alır. İnanırım.

@Sedir Hoca'm;
* -Beklemeye hiç gelemem.. ;)
** -Gayet başarılı bir tahmin.. 8-)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sadice83 » 03 Ağu 2011, 15:28

çok güzel bir düşünce razz sayende bişi daha öğrendik(TimeZone Sales Corner ve Show Case düzenli olarak takip ettiğim sayfalardır) hemen inceliyorum
Kullanıcı avatarı
sadice83

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners