TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Polo Country Chronograph Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Polo Country Chronograph Bilgi

Mesaj 07Osman » 01 Ağu 2011, 00:00

Merhaba sahibi olduğum polo country chronograph serisi, arkasında REF.8237M-O/S yazan saatimi bana kardeşim tarafından hediye edildi. Öncelikle çok ağır bir saat, bilmiyorum ama 200 gramın üzerinde ağırlığı. Bu saatim orjınal bir saatmidir, iyimidir, problemlimidir, yandaki kurma kolu dışındaki düğmelerin tam olarak ne işe yaradığını anlamadım mesela. Birisi saniyeyi bir durduruyor, sonra tekrar başlatıyor. Bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar ?
Kullanıcı avatarı
07Osman

Re: Polo Country Chronograph Bilgi

Mesaj 07Osman » 26 Ağu 2011, 09:14

Evet nihayet resim koymaya vaktim oldu.
Soru 1 : Saatin ortasındaki göstergelerden sağdaki 24 saat gösterimi, ortadaki saniye, peki soldaki neyi gösteriyor ?
Soru 2 : Saatin en üstteki üzerinde 10-20-30 gibi rakamlar yazan çerçeve tek yönlü olarak saat istikametinin tersi yönünde dönüyor. Bir turdan fazla dönmüyor. Aradan bir süre geçtikten sonra yine aynı yönde bir tur dönebiliyor. Bu çerçeve ne işe yarıyor ?
Soru 3 : Saatin yan tarafındaki düğmelerden üstteki bir kez basınca ana saniyeyi durduruyor, ama alttaki mini saniye dolayısıyla saat çalışmaya devam ediyor, saniye dururken alttaki düğmeye basınca da saniye hızlı bir tur atıyor. Kısaca bu düğmeler ne işe yarıyor anlamadım gitti.

Siz değerli üyelerden beni aydınlatacağınızı umuyorum. Saygılar...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
07Osman

Mesaj herofb » 26 Ağu 2011, 09:25

markayı tanımadığım için orjinalliği konusunda bir yorum yapamıyorum ama açıkçası foto'lar pek de iç açıcı değil

bahsetmiş olduğunuz düğme ve göstergeler chronograph fonksiyonu ile ilgili ge aratırsanız forumda geniş bilgi mevcut , normalde 10-20-30 yazan yerin tacymetre gibi bir fonksiyonu olabilirdi fakat sizde işlevi olduğu sanmıyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj 07Osman » 26 Ağu 2011, 11:43

herojd11 yazdı:markayı tanımadığım için orjinalliği konusunda bir yorum yapamıyorum ama açıkçası foto'lar pek de iç açıcı değil

bahsetmiş olduğunuz düğme ve göstergeler chronograph fonksiyonu ile ilgili ge aratırsanız forumda geniş bilgi mevcut , normalde 10-20-30 yazan yerin tacymetre gibi bir fonksiyonu olabilirdi fakat sizde işlevi olduğu sanmıyorum

Fotoğrafların iç açıcılığı konusundaki serzenişiniz orjinalliği konusunda mı, yoksa saatin çok yıpranmışlığı konusunda mı?
Kullanıcı avatarı
07Osman

Mesaj herofb » 26 Ağu 2011, 12:30

aşırı derecede yıpranmış görünüyor ve saat çok kalitesiz bir izlenmim bırakıyor ama bu saatin sahte olduğunu göstermeyebilir belki de bu markanın bu saati gerçekten orjinal bile olsa kaliteden yoksundur.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 26 Ağu 2011, 13:05

Herseyden önce saat sahte degil. Saat Türk Meseeli Polo Country firmasi tarafindan Cin'de yaptirilip ülkemizde satilan orijinal bir saat. Islevinden ve kalitesinden cok bir cok "ucuz" moda markasinin izledigi görsellik felsefesi ile saat ürettiren bu firmadan kalite anlaminda cok birsey beklemek yanlis. Tekrar saat orijinal ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 07Osman » 26 Ağu 2011, 14:47

Teşekkür ederim arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için.
Kullanıcı avatarı
07Osman

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners