TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

600 Lira Bütçe İçin Hangi Saat Markası?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 600 Lira Bütçe İçin Hangi Saat Markası?

Mesaj erkanyasar » 27 Tem 2011, 08:40

Bu saatler pilli quartz makine değil mi?
Kullanıcı avatarı
erkanyasar

Mesaj Clk » 27 Tem 2011, 09:49

Evet, Quartz Miyota
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj erkanyasar » 27 Tem 2011, 13:51

Peki makine Quartz olduktan sonra Armani almakta çok farketmez sanırım? Birde 600 Lira civarında kronometreli otomatik saat bulmam mümkün değil sanırım, değil mi? Son olarak Jacque Lemans'ın F1 serisine bakmadım. Açıkçası saatin üzerinde F1 yazması hoşuma gitmedi. F1 serisinde makine farkı var mı yoksa onlar da mı Quartz?

Ayrıca başta clk olmak üzere ilginen arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten son derece kaliteli bir kitlenin olduğu insana çok şey katan bir forum.
Kullanıcı avatarı
erkanyasar

Mesaj asymptote » 27 Tem 2011, 14:41

erkanyasar yazdı:Birde 600 Lira civarında kronometreli otomatik saat bulmam mümkün değil sanırım, değil mi?

Kastettiğiniz şey kronograflı saat sanırım. Kronometre zaman tutmada hassasiyeti belirten, bir takım standart testler sonucu elde edilen bir sertifikadır ve bu sertifikaya sahip saatlere kronometreli saatler denir. Bu saatler haliyle kronometreli olmayan saatlere göre daha pahalıdır. Sorunuza gelince maalesef bu bütçeyle ne kronometreli ne de kronograflı bir otomatik saat alamazsınız. Benim gördüğüm (yada bilinen) en ucuz isviçre mekanizmalı (eta 7750) kronograflı otomatik saat 399 Euro ile UHR-283 :arrow: http://www.uhr.info/products/en/Chronographs-from-UHR/UHR-283.html . Yalnız bu marka henüz rüştünü ispat etmemiş yeni bir marka. Bu nedenle çok para vermeden, ucuz modellerini denemek lazım ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj erkanyasar » 27 Tem 2011, 15:03

Cahilliğime verin, yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. :)

İki model daha buldum. Gördüğüm kadarıyla Hamilton iyi bir marka. Bu saatler hakkında ne düşünüyorsunuz?

http://www.saatvesaat.com.tr/urun.asp?i ... HM76412553
http://www.saatvesaat.com.tr/urun.asp?i ... HM74592333
Kullanıcı avatarı
erkanyasar

Mesaj asymptote » 27 Tem 2011, 15:13

erkanyasar yazdı:Cahilliğime verin, yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. :)

Estagfurullah. Biz de burada öğrendik, burası öğretici bir forum :D
Hamilton iyi markadır. Saat&Saat bu markanın resmi distribütörü ve genelde pahalı oluyor fiyatlar. Fakat sizin seçtiğiniz saatlere verdiği %50 indirimle gayet makul bir düzeye inmiş fiyatlar. Tasarımları hoşunuza gittiyse saatlerde bir sorun yok. Ben bu iki arasından HM76412553' ü daha çok beğendim.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj erkanyasar » 27 Tem 2011, 15:25

Peki saat pilli olduğu sürece Hamilton, Jacque Lemans gibi saat markası tercih etmenin avantajı nedir?
Kullanıcı avatarı
erkanyasar

Mesaj sadice83 » 27 Tem 2011, 15:36

hamiltondan şaşma yolda kalma :lol:
Kullanıcı avatarı
sadice83

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners