TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega DeVille Co-Axial Chronoscope Orjinallik Bilgisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega DeVille Co-Axial Chronoscope Orjinallik Bilgisi

Mesaj ayhan » 20 Tem 2011, 16:24

Omega DeVille Co-Axial Chronoscope Arkadaşlar bende bu saatten var ve orjinal olup olmadığını bilmiyorum :( bana yardımcı olurmusunuz??
Kullanıcı avatarı
ayhan

Re: Omega DeVille Co-Axial Chronoscope

Mesaj drk » 20 Tem 2011, 16:27

Fotoğrafını koyabilir misiniz? Saati siz aldıysanız ne kadar ödediniz?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 20 Tem 2011, 17:33

Aynen nereden alındığı ve ödenen bedeller heralde en mantıklı orjinallik sorgulaması olurdu
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 20 Tem 2011, 17:46

Elbette destek olmaya gayret ederiz ;) Bundan sonra bu tarz sorular için örnek bir format belirleyebiliriz, soranlar bu formata uygun cevapları verdikleri zaman yardımcı olmaya çalışırız.

Misal formatımız şu şekilde olabilir; sonra konuyu tartışır ekleme ve çıkarma ile en uygun şekli belirleriz ;)

1- Saat hangi kanalla alındı? ( Sıfır bayiden / İkinci el bayiden / Sıfır şahıstan / İkinci el sahıştan )
2- Saat nereden satın alındı? Kurumsal firma ise ( Ülke / Şehir / Bayi Adı )
3- Saat için ne kadar ödeme yapıldı ve faturalandırıldı mı?
4- Saatin seri numaralı evrakları, sertifikası ve kutusu mevcut mu?
5- Saat hediye ise veren kişi size 500 TL'lik, 1500 TL'lik, 4000 TL'lik, 9000 TL'lik, 24.000 TL'lik, 63.000 TL'lik, 180.000 TL'lik vb bedelde hediye verecek birisi midir?
6- Saat ailenizden size miras veya hatıra olarak kalmış ve bilinmeyenler var ise 1-2-3 atlanıp 4 numaraya cevap verilebilir veya hiçbiri yok ise eldeki diğer bilgiler yazılır.

Yukarıdaki donelerle belli olamıyorsa daha sonra görseller yüklenerek yardımcı olunmaya çalışılır, yeterli bilgi verilemiyorsa ülke distribütörü veya bulunulan şehirdeki bayilere yönlendirilebilir. Ne dersiniz? ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Omega DeVille Co-Axial Chronoscope Orjinallik Bilgisi

Mesaj ayhan » 20 Tem 2011, 18:31

saati ben ikinci el aldım. aslında alırken saatin sahte olup olmayacağı hiç aklıma gelmemişti. internetten baktığım satış sitelerinde fiyatları baya bi yüksekdi ben daha uyguna aldım. vermiş olduğum fiyat 3.000 tl aldığım kişiye ulaşmam çok kolay bu nedenle sorun veya sıkıntı yapmadım. saatin sertifikası ondada yokdu onada maddi durumu iyi birisinden elden çıkarmak amacıyla bedavaya gelmiş. yani dediğine göre kordonu kopukmuş ve adam takmadığı için durmuş bi vaziyetdeymiş adamda bozulmuş die vermiş oda ucuz bi kordon takdı baya bi kullandı sonra araştırmış fiyatı yüksek görünce satmaya karar verdi bende araştırdım sonra istedim saatlere karşı ilgim var ve hayatımda ilk kez bi saate bu kadar para verdim. iki ayrı saatciye götürdüm biri imitasyondur dedi biri orjinal dedi saatin ön yüzü için kısmında saniyenin altında isviçre malı(swiss made) yazıyo. arka yüzündeki yazılar baskı. dış yüzeyi tamamen orjinal.
Kullanıcı avatarı
ayhan

Mesaj ayhan » 20 Tem 2011, 18:36

nasıl foto yüklendiğini bilmiyorum yanlız..
En son ayhan tarafından 20 Tem 2011, 20:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ayhan

Mesaj Bond » 20 Tem 2011, 18:47

Durum baya bir karışık duruyor bu bilgilerle. Bu tarz bir ürün için kutusu ve evrakları olmaması negatif bir durum diyebiliriz ama bazen orjinal ürünlerde ikinci elde evraksız olarak satılabiliyor. O halde imkan olunca net fotoğrafları yüklenirse yardımcı olunmaya çalışılır ama gösterilen saatçilerin farklı yönde tutarsız bilgi vermesi elbette düşündürücü. Omega Türkiye yetkili servisine ekspertiz ve orjinallik teyidi için göstermek en mantıklı seçenek bu durumda. Hemde akılda soru işareti kalmaz ve rahat edilir. Ayrıca ters bir durum çıkması halinde alınan kişinin kolay ulaşılabilecek birisi olması sevindirici.

Bilgisayardaki fotoğraf dosyalarını imageshack.us'a veya benzeri bir upload sitesine yükledikten sonra mesaj içine direk linki yapıştırmak süreti ile yükleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 20 Tem 2011, 20:37

Gönderdiğiniz bağlantı kodunu IMG içerisine alın

Örnek:
[img]BAĞLANTI[/img]
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 158 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners