TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Saat Tamiri İçin Tavsiyeler

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Omega Saat Tamiri İçin Tavsiyeler

Mesaj nezleli » 16 Tem 2011, 19:10

Merhaba

Resimlerdeki 1960-1980 yıllarına ait olan Omega saatin modeli ve içindeki otomatik makinesi hakkında bilgi arıyorum. Gerçek Omega olup olmadığını dahi kesin bilemiyorum ancak o yıllarda replika saatlerin olmadığını düşünüyorum. Maddi değerinden çok manevi değeri olan bir saat. Daha önce buna benzeyen, çok sade, Hislon marka bir saatim daha oldu ancak bakım yaptırmama rağmen tatmin edici bir görüntüye ulaştıramadım.

Saatin otomatik olması ve şık bir kadrana sahip olması çok hoşuma gitti o nedenle hakkını verecek iyi bir bakım yaptırmak istiyorum. Saat ustasının tavsiyesi daha önemli olacaktır ancak aklıma gelenler:
-cam değişikliği
-yeni bir kayış
-kasanın tamiri ( altın mı yoksa sarı metal mi bilmiyorum ancak tamir sırasında imkan olursa belki tekrar kaplama yapılması???)
-kadranın temizlenmesi

Bu Omega için tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Tesekkuler.
Mustafa

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
nezleli

Re: Omega Saat Tamiri İçin Tavsiyeler

Mesaj nezleli » 17 Tem 2011, 14:15

modelini ögrenebilmek için gezdiğim birkaç sitede karşılaştığım benzer saatlerin linkleri aşağıda. Kasada ve kadranda çok az yazı mevcut sizce daha önce de tamir görmüş olabilir mi?

http://www.watch-fanatic.com/marketplac ... matic-1954

http://www.watch-fanatic.com/marketplac ... matic-1961

http://www.omega-fanatic.com/pages/vint ... r-sale.php

http://www.coolvintagewatches.com/Watch ... _views.htm
Kullanıcı avatarı
nezleli

Mesaj grinny » 17 Tem 2011, 14:34

Saatiniz çok güzel gözüküyor, fakat zamana yorgun düşmüş. Dediğiniz gibi eğer çalışıyorsa iyi bir bakımla kendine gelecektir.

İlk önce kendi fikrimi söyleyeyim saat otomatik değil kurmalı büyük itimalle, mekanizma için de bir şey söylemek yanlış olur fakat Omega 30T2 serisinden olması muhtemel. Kesin bilgi almak için kasanın açılıp mekanizma numarasının alınması lazım, eliniz yatkın değilse bir saat ustasına götürüp rica edebilirsiniz. Daha ayrıntılı yardımcı olabilir buradaki arkadaşlar.

Saat altın kaplama gibi duruyor buradan. Arka kapağın içerisinde kasanın hangi materyalden kaç ayar altın kaplama olduğu da yazacaktır, açmanız lazım kasayı yani bir şekilde :D

Tamir ve onarım için forumda yardımcı olabilecek ustalar var tabii ki, benim tavsiyem Cengiz Bey ile (bengisaat) görüşmeniz. Benim Omegamın tamiri ve bakımında çok yardımcı olmuştu.

Kasayı açma imkanınız varsa dediğim gibi daha fazla yardımcı olabiliriz. Selamlar :D
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj nezleli » 17 Tem 2011, 16:03

Teşekkürler bilgi için.

Saati ben de ilk elime aldığımda kurmalı sandım çünkü salladığınızda arka kapağından yeni otomatik saatlerdeki (ismini bilmediğim) mekanizma sesi gelmiyordu. Durduğunda farkettim otomatik olduğunu kurmasam da çalışıyordu hareket ettirildiğinde.

Kasayı açmak için gerekli aletlere ve bilgiye sahip değilim. Söylediğiniz gibi Cengiz Bey'den ya da ulaşabileceğim bir başka saat ustasından yardım alana kadar daha fazla bilgi bulmak güç görünüyor internette.
Kullanıcı avatarı
nezleli

Mesaj grinny » 17 Tem 2011, 17:07

Dediğim gibi saat hakkında kesin bilgiler istiyorsanız birisine açtırıp mekanizma numarasını ve kapak içindeki referans numaraları ve diğer yazıları not almanız fotoğraf vs çekmeniz gerekiyor.

Ayrıca tamirat demişsiniz fakat ne gibi bir sorunu olduğunu söylememişsiniz, saat çalışıyor mu şu an?
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj nezleli » 17 Tem 2011, 21:30

Hayır aslında geri kalmadan tıkır tıkır çalışıyor son 48 saattir. Tamirat derken şundan emin olamadım: kadranındaki Omega dışında yazı olmayan bir model olması sebebiyle öncesinde kadran ya da başka bir parçası değişmiş olabilirmi sorusu takıldı aklıma. Saat dedemden kalma , kasası oldukça yıpranmış ve 1980 sonrası hiç kullanılmamış. Öncesinde bir tamirat görmediyse ve tüm parçaları orjinalse kasasına ve camına bakım yaptırmam yeterli olacaktır. Kasasını tekrar kaplatmak maliyetli birşey mi , tavsiye edermisiniz önceki saatlerinize uygulattıysanız?
Kullanıcı avatarı
nezleli

Mesaj grinny » 17 Tem 2011, 22:01

Saatin çalışıyor olması iyi haber, fakat siz yine de bakımını yaptırmadan saati kullanmaya başlamayın. Yıllardır yağlanmamış bakımın yapılmamış bir saatin 30 yıl sonra yeniden çalışmaya başlaması pek sağlıklı değil, daha sonra pahalıya patlayabilecek sorunlar ortaya çıkartabilir.

Saat bana normal gözüktü, herhangi bir parça değişimi olduğunu sanmıyorum. Elinizde gayet güzel bir Omega var kıymetini bilin derim ben :D

Altın kaplama işe ben hiç yaptırmadım, altın kaplama saat olayına pek sıcak bakmadığım için olabilir. Fakat forumda yaptıranlar var diye biliyorum onlar bilgi vereceklerdir.
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj orakay » 18 Tem 2011, 13:57

Saatin mekanizmasının bakımı, yağlanması, temizlenmesi vs. için Bağdat caddesi La Joya'da Yılmaz beye götürebilirsin fakat altın kaplaması konusunda birşey yapabileceğini sanmıyorum. En azından bir gösterebilirsen ne gerektiğini sana bildirir.
Kullanıcı avatarı
orakay

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners