TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Bekleme S覺ras覺 ve Saat Se癟imi Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Bekleme S覺ras覺 ve Saat Se癟imi Hakk覺nda

Mesaj remolarano » 15 Nis 2026, 09:48

T羹m forum arkadalar覺ma selamlar. 襤smim mer, ya 44.

Uzunca bir s羹redir saat ar覺yorum, hevesleniyorum ama hep koluma tak覺nca vazgeciyorum. Seiko, Citizen, Prg ve Tissot var. ocuklara da miras kalacak iki saat almak istiyorum. Velhas覺l forumdan 3 arkadala farkl覺 saatler i癟in g繹r羹t羹m ama s覺f覺r覺n verecei g羹ven hissini bulamam diye vazgectim.

Bayad覺r Rolex Sub i癟in Uur Saatte listedeyim. Y羹zy羹ze de g繹r羹meye iki kez gittim. 襤lki Submariner i癟indi, listeye yaz覺ld覺m. Digeri siyah kadran OP i癟in. Velhas覺l hala bekliyoruz. Dayanamay覺p Cenevre head office mail yazd覺m, bu liste ileri nas覺l olur neler oluyor, illa grey markete mi yonelelim vs vs. Sizlerde eminim bu yollardan ge癟misinizdir :roll:

Uzunca bir cevap yazm覺 Rolex (ekiye ekledim). Buraya da ekleyeyim;

Dear Sir,

We acknowledge receipt of your message, which has been forwarded to us and has received our best attention. We sincerely appreciate your interest in our brand and, more specifically, in the Rolex Submariner as well as the Rolex Oyster Perpetual in Oystersteel.

As you may know, the current global demand for many models in our collection exceeds our annual production capacity, resulting in extended waiting times for our customers.

We are well aware of the difficulties of finding some Rolex models and understand the disappointment this situation may create. Although we are working to alleviate the situation for our end customers, ensuring the highest quality in our timepieces remains our foremost priority and all delivery requests are met on this basis exclusively.

While we regret that your experience at our Official Rolex Retailers in Turkey did not meet your expectations, we would like to kindly inform you that our distribution network operates independently. Official Rolex Retailers determine their own sales policy for their stock of watches and, accordingly, we are unable to intervene directly in their relationships with their clients.

That said, we expect all our distributors to respect the highest standards of commercial integrity, and we take your comments very seriously in the context of our ongoing monitoring of retailer professionalism.

Regarding your request, we can only encourage you to remain in contact with the Official Rolex Retailer of your choice.

Assuring you of our best intentions, we thank you again for taking the time to write to us.

Yours sincerely,
Customer Relations

Yani topu taca atm覺lar. Butiklerin sat覺 stratejilerine kar覺smay覺z onlar覺n m羹teri politikalar覺 bizi ilgilendirmez diyerek.

Omega'ya 覺s覺namad覺m Aqua Terra 150 ye iki kez almaya gittim ama nedense tak覺nca o 癟eliin verdii hissi onda bulamad覺m. Tudor bakt覺m, black bay one 39 o da yoktu, ona da s覺ra dediler (yuh dedim)... Longines d羹羹nm羹yorum. Cartier'e s覺ca覺m biraz ama o da yaz-kumsal-g羹ne ortam覺nda gitmez (smart casual 癟ounlukla). Brietling kaba geliyor. Patek-AP-VC bunlar cok iyi ama cok pahal覺. Ay覺rd覺覺m b羹t癟e de $10-15k civarlar覺nda hadi 癟ok iyi saat olursa $20k diye d羹羹nd羹m...

Sizler de bu yoldan ge癟mi olduunuzu 羹mit ederek Rolex alma hevesiyle yola 癟覺k覺p lanet olsun deyip baka markalara y繹nelip mutlu olduunuz modeller var m覺? Yani gidip yine Aqua Terra y覺 m覺 alaca覺m bilemiyorum...

Herkese imdiden teekk羹rler. Bu bu forumda ilk uzun yaz覺m oldu. uzun zamand覺r da girer okurum, incelemelere bakr覺m sessizce...
Sayg覺lar, sevgiler...
Kullan覺c覺 avatar覺
remolarano

Kay覺t: 12 Ara 2019, 10:47

Re: Rolex Bekleme S覺ras覺 ve Saat Se癟imi hk.

Mesaj mecako52 » 15 Nis 2026, 10:21

Ben de rolex liste madurlar覺ndan覺m. 1.5 senelik bekleme sonucunda bi wimbledon alabildim ama OP ve Submariner i癟in 2 senedir s覺raday覺m. Arayan soran yok.

Omega SMP 300 Diver benim en sevdiim saatlerden birisi olabilir. Ger癟ekten tok (1.90覺m), dikkat 癟ekici ve kaliteli.

IWC ingenieue da yine harika bir saat. Sessiz l羹ks. Kendine bakt覺r覺r.

Chopard Alpine Eagle - yine tok, kendine bakt覺ran l羹ks bir saat.

Omega Moonwatch beyaz kadran. Yine harika chronograph bir saat.

Evet rolex herkesin bildii, haval覺 ve l羹ks bir saat. Ama 10-15 bin dolar verip bir de ezik muamelesi g繹rmeyi ben ahsen kabul edemiyorum.

SM-S906U1 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
mecako52

Ya: 32
Kay覺t: 31 Au 2022, 10:13

Mesaj Archimed » 15 Nis 2026, 10:47

1973 y覺l覺nda yaanan Arap-襤srail savalar覺n覺n benzeri durumlar覺n覺 g羹n羹m羹zde ya覺yoruz, 襤ran-襤srail-ABD aras覺ndaki sava覺n ekonomiye, irketlere ve servet sahiplerine olan etkisi de belli ki uzun y覺llar kendini hissettirecek. Bu durum Rolex'in uzun y覺llar s羹rd羹rd羹羹 sat覺 stratejilerini de etkileyip deitirebilir. Zira; k繹rfez 羹lkeleri a覺r maddi hasar ald覺lar/al覺yorlar, global 羹reticilerin de maliyet planlar覺 ve hesaplar覺 at覺. Hal b繹yleyken d羹nya 癟ap覺nda l羹ks t羹ketim de bir ekilde etkilenecektir. Hala Rolex konusunda kararl覺ysan覺z, acele etmemenizi, bir s羹re d羹nyadaki gelimeleri bekleyip ona g繹re hareket etmenizi 繹neririm. Zira; BAE, Katar, Hong Kong gibi yerlere insanlar gidip de grey market sat覺c覺lar覺ndan saat almay覺 azaltt覺覺 veya kestii, buna istinaden Rolex bata olmak 羹zere pahal覺 saatlere olan talebin deitii g羹nler gelebilir.

Dier taraftan saat d羹nyas覺 癟ok b羹y羹k, her zevke ve b羹t癟eye farkl覺 羹r羹nler var. IWC, Zenith, Jaeger Le Coultre, Ulysse Nardin, Blancpain, Piaget, Grand Seiko gibi markalar覺n farkl覺 modellerini incelemenizi 繹neririm.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj remolarano » 15 Nis 2026, 11:17

Teekk羹r ederim Sn Mecako52 ve Sn Archimed.

G羹zel ve k覺ymetli bir perspektif sunmusunuz. Rolex'in bu stratejisinin bir nokta da bende duvara toslayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum . Hermes de bir zamanlar Birkin de bu stratejiyi uygulam覺t覺. Sonra sadakat k覺sm覺na ge癟ti, Rolex butikleri de onun izinde bence. nce magazadan bir seyler al sonra saati verelim hesab覺... Hermes'in pazarlama hikayesi bence Rolex ten daha iyi. Rolex in "saat yok" hikayesinin bir yalan olduunu d羹羹n羹yorum (belli modeller haric tabi)...

Tavsiyelerinizi dinleyip younluu bu 羹reticelere vereceim. Ama fiyat band覺nda da 癟ok a癟覺lmak istemiyorum. Bana 癟ocuklar覺ma da miras b覺rakabilecegim kalitede ve degerini koruyan saat gerekiyor. Yani akl覺mdaki d羹羹nce son 2-3 y覺ld覺r bu ekilde.
Kullan覺c覺 avatar覺
remolarano

Kay覺t: 12 Ara 2019, 10:47

Re: Rolex Bekleme S覺ras覺 ve Saat Se癟imi Hakk覺nda

Mesaj debra » 15 Nis 2026, 12:41

remolarano yazd覺:Teekk羹r ederim Sn Mecako52 ve Sn Archimed.

G羹zel ve k覺ymetli bir perspektif sunmusunuz. Rolex'in bu stratejisinin bir nokta da bende duvara toslayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum . Hermes de bir zamanlar Birkin de bu stratejiyi uygulam覺t覺. Sonra sadakat k覺sm覺na ge癟ti, Rolex butikleri de onun izinde bence. nce magazadan bir seyler al sonra saati verelim hesab覺... Hermes'in pazarlama hikayesi bence Rolex ten daha iyi. Rolex in "saat yok" hikayesinin bir yalan olduunu d羹羹n羹yorum (belli modeller haric tabi)...

Tavsiyelerinizi dinleyip younluu bu 羹reticelere vereceim. Ama fiyat band覺nda da 癟ok a癟覺lmak istemiyorum. Bana 癟ocuklar覺ma da miras b覺rakabilecegim kalitede ve degerini koruyan saat gerekiyor. Yani akl覺mdaki d羹羹nce son 2-3 y覺ld覺r bu ekilde.
Saat yok hikayesi o kadar kotu bir tiyatro ki, saat satabilecekleri ve bunu karsilayabilecek ekonomik gucu olan gercek saatseverleri kusturduler. Populerligini hicbir zaman kaybedecegini dusunmuyorum ama uzun vadede kesinlikle kendilerine faydali oldugunu da dusunmuyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
debra

Kay覺t: 16 Nis 2018, 21:43

Mesaj Halitkin » 15 Nis 2026, 13:17

Omega al ge癟!
Kullan覺c覺 avatar覺
Halitkin

Kay覺t: 07 Kas 2017, 21:41

Mesaj Heesh » 15 Nis 2026, 14:09

Rolex niyetlenmedim ben hi癟 ama malum durumlar yukar覺da yaz覺l覺 omega smp 300 kullan覺yorum hayalimdi nasip oldu gen癟lerede g羹zel miras olur ge癟miten gelen bir balam覺 var hikayesi sizden miras kalmas覺 ile de dah da keyifli olur bond olay覺 da dahil. Ama terray覺 yabana atmay覺n derim smp 300 biraz kal覺n bilek isteyen bir saat terra g繹rece olarak daha naif daha fazla y繹nl羹 kau癟uk olarakta 癟ok iyi ki terra al覺 isteimde hala

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Heesh

Kay覺t: 30 Eki 2015, 16:00

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: onurkoseoglu ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners