TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Science Channel How It's Made - Panerai

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Science Channel How It's Made - Panerai

Mesaj Emre » 09 Tem 2011, 18:37

50 bin bence de fazla ama polishingi, yaglamasi, dekorasyonuna kadar herseyi makinalara yaptiracak kadar degil. Bir saat aliyorsunuz ve uzerinde o saatten o yil 500 tane uretildigi yaziyor. Bu size kendinizi ozel hissettirmek icin degil midir? Tamamen el degmeyecek sekilde fabrikasyona gecseler de oraya yine 500 ile limitli yazsalar yine ayni etkiyi birakir mi sence?

Bu arada Rolex senede 500.000'den fazla saat uretiyo diye okumustum, ne kadar dogru bilmiyorum. Uretim kapasitesi acisindan Panerai ile pek ilgisi yok demek istiyorum :roll:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj asymptote » 09 Tem 2011, 18:53

Üretim kapasitesi açısından Rolex ve Panerai yi aynı kefeye koymak hatalı olabilir haklısın. Rolex neredeyse tüm diğer lüks saat markaları kadar üretip satıyor her sene. Panerai nin koleksiyonu çok geniş bu nedenle her modelden belli sayıda üretiyor. Bir modelden bir senede en fazla 7000 adet üretilmiş listeye göre. Ekonomik açıdan düşünürsek sınırlı sayıda üretilen saatlerin daha az fabrikasyon görmesi gerekir. Limitli saatleri özel kılan şey de bu olması gerekir. İzlediğimiz videolar saat ustalarını biraz ihmal etmiştir belki de :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 09 Tem 2011, 19:42

Acaba bu asamalar saatlerin bize daha ucuza gelmesini sagliyor mudur? Eger oyle degilse zaten Richemont Group batsin yani :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj asymptote » 09 Tem 2011, 19:51

Batmaz hocam, o markalar olduktan sonra Richemont Group batmaz.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sadice83 » 09 Tem 2011, 21:13

abi bu saatin paneraiye maliyeti 1000 dolara çıkıyomudur sizce :twisted:
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj drk » 10 Tem 2011, 00:17

Sadice 1000 dolardan çok daha düşük bir maliyeti vardır bence. Burada para verdiğimiz zaten özellikler değil marka ve tasarım. Bu durum sadece saat için değil hemen hemen her ürün için geçerli. En basitinden yüzbinlerce liraya satılan arabaları düşünürsek maliyet ve satış fiyatı arasındaki uçurum akıl alır gibi değil ancak onlarında sonuçta işi bu. Bize iyilik olsun diye üretmiyorlar. Amaç para kazanmak ve bunu çok iyi yapıyorlar. Öte yandan videodaki fazlaca kullanılan robotlar beni biraz düşündürdü. Lange, patek gibi markalara olan saygım biraz daha arttı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Archezia » 10 Tem 2011, 02:06

Dur bakalım Doruk. Panerai'ye de saygın daha fazlaydı, ama şimdi azaldı. How It's Made - Lange/Patek çıkana kadar bekle bence :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj drk » 10 Tem 2011, 02:30

Archezia yazdı:Dur bakalım Doruk. Panerai'ye de saygın daha fazlaydı, ama şimdi azaldı. How It's Made - Lange/Patek çıkana kadar bekle bence :D

:lol:

Görmez olaydım bu videoları :D
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz, delay ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners