TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kadıköy Nezihi Ustada Yaşadığım Kötü Tecrübe Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kadıköy Nezihi ustada yaşadığım kötü tecrübe hakkında

Mesaj ahmetemin » 15 Ara 2025, 11:20

Sırf böylelerine para vermemek için kendime alet edevat aldım. Kordon değişimi, bakla ekleme çıkartma, pil değişimi vs. gibi basit işlemleri kendim yapıyorum. Geçen saatçiye pil değişimi sordum 300 lira dedi. Kendim 120 liraya 2 tane pil aldım değiştirdim.
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Re: Kadıköy Nezihi ustada yaşadığım kötü tecrübe hakkında

Mesaj Eterna » 15 Ara 2025, 11:25

Umutt yazdı:Arkadaşlar geçtiğimiz hafta İstanbul’da , eski nesil bir Omega bileziğinden bakla çıkartmak için; google yorumlarına bakarak, Kadıköy Moda mevkiinde, Nezihi Usta isimli saat tamircisine gittim.

Takmadan önce, işlemi yumuşak bir zemin üzerinde ve çizmeye karşı özen göstererek yapmasını özellikle rica ettim. Bileziğe major bir hasar vermemesine karşılık, hiç de özenli davranmadığını söylemek isterim. Çelik bilezik sert zemine oat pat vurdukça içim içimi yedi.

Bilezikten bakla çıkarmaya 500 tl, deneme için taktığımız çelik bileziğin yerine tekrar silikon kayışı takmaya 400 tl olmak üzere benden toplam 900 tl talep etti. Şaşırdığımı anlayınca ben saate göre para alıyorum, … dolarlık saat takıyorsun, bu saate normal dedi [emoji3]. X marka olsaydı daha da fazla alırdım dedi.. ( bizzat kendi ifadeleridir). Bu işlemi servisinden yaptırsam, benden min. 5-6 bin tl alacaklarını söyledi [emoji3]

Dedim ki, yıllardır servislere de muhtelif saat tamircilerine de gidiyorum , söylediklerinizin hiçbiri gerçekle örtüşmüyor ve sizinle yaşadığım tecrübeyi ilgili mecralarda da paylaşacağım , bunu yüzünüze karşı da söylemiş olayım.

Ve şimdi sizinle paylaşıyorum. Rakamlar tabii ki çok küçük ama zihniyet çok irite edici. Zira biz tepki vermedikçe, bu nobranlık, bu kabalık yeni normal oluyor, her geçen gün vasatlık sıradanlaşıyor.

Teşekkür ederim.

Hocam kısmet işte. Haberleşme şanşımız olsaydı buluşur beraber yapardık. Sanırım aynı taraflarda oturuyoruz.

Bu tür işleri profesyonel aletler ile çok uzun süredir hobi olarak kendim yapıyorum. Yakınlarım, arkadaşlarım genelde bana getirir saatlerini.

Eğer beni aşan bir konu ise zaten söylerim. Öbür türlü en temiz en güzel şekilde yaparım zaten.

Selamlar,

Önemli not : Tamirat , bakım asla değil. Sadece kordon değişimi, kordon ayarı, bakla çıkarma ekleme, pil değişimi vs.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Kadıköy Nezihi Ustada Yaşadığım Kötü Tecrübe Hakkında

Mesaj c6rvo » 15 Ara 2025, 11:46

Geçmiş olsun abi , sinir bozucu

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
c6rvo

Mesaj Perseus » 15 Ara 2025, 14:07

Geçmiş olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Perseus

Mesaj Curiosity » 15 Ara 2025, 19:29

Yaşadığınız olaya çok üzüldem mi, anlatım tarzınıza gülsem mi bilemedim, ikini de yaptım. Eminim bir iki basit aletle siz daha temiz bir iş çıkarırdınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj schavelle » 15 Ara 2025, 19:51

"Usta"nın konuyla ilgili Google yorumlarda verdiği cevabı da burada paylaşıyorum.
Açık kaynak bilgi olduğu için paylaşmakta sıkıntı görmüyorum.
Şikayet konusu olan kordon değişiminden direkt olarak paralel evrene geçilmiş, tahminimce kopyala yapıştır yapılmış bir cevap.
Uzun yıllar Moda'da oturdum. Evime yaklaşık 100 metre mesafede olan bu dükkana birkaç kez girip görüşmüştüm.
Ama aldığım cevaplar neticesinde güven vermediğinden herhangi bir işlem için saat bırakmadım. Ayrıca vitrininde sattığı saatler için de malum 2. el sitelerinden ve forumdan çok daha yüksek fiyatlar isteniyordu.
Sırf denemek için kendi saatime teklif istemiştim. Ona da binbir türlü çamur atıldı ve ölü bile sayılamayacak bir teklif almıştım.
Foruma henüz üye olmadığım ve uzaktan takip ettiğim zamanlardan bahsediyorum. Resim

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj eskiserkan » 16 Ara 2025, 00:03

iyice sacmalamis…
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj ercment45 » 16 Ara 2025, 13:27

Geçmiş olsun. Saatletimizi gözümiz gibi bakmak, baktırmak istiyoruz ama maalesef başımıza pişmiş tavuğun başına gelmeyenler geliyor. Sıradan bir saatçi belki daha iyi işçilik ve fiyat çıkarabilirdi düşüncesindeyim.

TECNO CL6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ercment45

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 142 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners