recklesstr yazdı:Pilli olanları kullanımdan sonra tepe/kurma kolu kısımını dışarı doğru çekip bırakıyorum ki pilleri bitmesin. 3-4 yıl öncesine kadar pil maliyetini önemsemezdim ama şu anda çok afaki fiyatlar duyabildiğimden bu şekilde bir önlem aldım. Kurmalı ve otomatik olanları da kullanımdan hemen önce ayarlama şekilde bir rutin oluşturdum. Otomatik ve kurmalılarda saat uzun süre hareketsiz yatmasın, mekanizma hareket etsin derler. Ayda bir, iki defa kullanmak yeterli bence.
Bu şekilde saatin nemlenme olasılığı da yüksek, bence makineye zarar vermektense pil bitmesi daha mantıklı.recklesstr yazdı:Pilli olanları kullanımdan sonra tepe/kurma kolu kısımını dışarı doğru çekip bırakıyorum ki pilleri bitmesin. 3-4 yıl öncesine kadar pil maliyetini önemsemezdim ama şu anda çok afaki fiyatlar duyabildiğimden bu şekilde bir önlem aldım. Kurmalı ve otomatik olanları da kullanımdan hemen önce ayarlama şekilde bir rutin oluşturdum. Otomatik ve kurmalılarda saat uzun süre hareketsiz yatmasın, mekanizma hareket etsin derler. Ayda bir, iki defa kullanmak yeterli bence.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 224 misafir
|