TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient FFD0E003W / Seiko SRP015K / Seiko SNAC09P Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi saati tercih edersiniz?

Orient FFD0E003W
6
32%
Seiko SRP015k
12
63%
Seiko SNAC09P
1
5%

Toplam oy : 19

Orient FFD0E003W / Seiko SRP015K / Seiko SNAC09P Seçim

Mesaj jimiys24 » 27 Haz 2011, 23:41

Değerli Türkiye Saat Forum üyeleri öncelikle hepinize saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.24 yaşında bir genç olarak sizlerin engin deneyim ve bilgilerinizden yararlanmak için yaklaşık olarak 1 haftadır forumu bol bol inceleyip okudum.Gerçekten kolumuza taktığımız saatlerin sadece saat olmadığını burada öğrendim.Bende kendimi bildim bileli bileğimde saatim olmadan dışarıya adım atmam fakat okadar da afilli bi saate sahip değilim.Şimdi ise yeni bir saat almaya karar verdim ve 3 tane saat arasında kararsız kaldım.Şimdi sizlere olayı şöyle açıklıyım.Forumu okumaya başlayınca bende otomatik saat sevdası başladı ve bütçeme uygun otomatik saatler baktım ve genelde orient marka saatlerdi hedef kitlem.Bununla beraber gecen cumartesi saat almaya çıktığımda sadece tek bi yerde internette resmini gördüğüm saati getirebilceklerini söylediler ve bende o anlık heyecan ile ve otomatik saatim olacak hevesi ile tamam dedim ve kaporayı verip saatim gelmesini bekliyorum:) Sanırsam yarın gelecek.

Resim

http://www.aslansaat.com.tr/default.asp?page=urun&id=496&hl=tr

Yukarıda verdiğim linkte sipariş verdiğim saat bulunmakta.Fakat eve gelip beklemeye başladıktan sonra saat acaba bileğimde güzel durucakmı küçükmü gelicek yaşıma uygun kaçarmı gibi kararsızlıklara kapıldım ve ister istemez saaten soğumaya başladım:( Daha sonra ise bütçeme uygun olarak başka saatler araştırmaya başladım.Tabiki aklımı kuracalayan bir soru vardı eğer otomatik saat alamıcaksam okadar parayı quartz saatlere vermek mantıklımıdır? Ama başka çarem yok.Daha sonra ise 2 tane daha saat buldum ve karar vermekte sıkıntı çekiyorum.Sizlerin bilgisine başvurmak ve bilgilerinizi dinlemek isterim.Sizce hangisini almam daha mantıklı olur.

Resim

Resim

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=19024&product=Seiko-SNAC09P

Yukarıda da öteki 2 tane saat mevcuttur.Sizce hangisini düşünmeliyim?

Şimdiden cevaplarınız için çek teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
jimiys24

Re: Saat Seçimimde Karar Veremiyorum Öneri ve Yardım Lütfen

Mesaj herofb » 28 Haz 2011, 00:07

öncelikle hoşgeldiniz

kalite olarak Orient de sizi üzmek bu yüzden bütçe ve zevk olarak bakmalısınız , ayrıca saatler her zaman resimde görüldüğü gibi çıkmayabiliyor ya da kola takıldığında size o hissi vermeyebiliyor o yüzden bence deneyerek karar vermelisiniz.

tamamen kişisel zevk olarak ise ortadaki seiko'yu beğendim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj jimiys24 » 28 Haz 2011, 00:25

Sayın herojd11 çok haklısın zaten bende kolumda denemediğim için şimdi içimde bi uhte oluştu.Acaba koluma küçük gelirmi gibisinden.Peki biliyorsanız ise ortadaki otomatik saati normalde saatçilerde bulabilirmiyim? Sanırsam eski yılların saati ve şu an seiko nun kendi sitesinde böyle bir model göstermiyor?

Değerli forum üyeleri silzeri sorularımla boğmak istemiyorum fakat sizce bu gösterdiğim saatler kalite bkımından yeterlimidir.Uzun yıllar kullanmak istiyorum çünkü ve ortadaki seiko yu sizce bulabilirmiyim saatçilerde.Forumda da kimse kullanmıyor sanırsam o saat hakkında bi yazı bulamadım da.
Kullanıcı avatarı
jimiys24

Mesaj bavyerablue » 28 Haz 2011, 00:39

Merhaba;

Ortadaki saat Seiko nun Superior seirisinden (gerçekten serinin ismi bumu yoksa kullnıcılar arasında mı bu şekilde yayılmış tam bilmiyorum zira dediğiniz gibi Seiko'nun resmi sitesinde yer almıyor.)

Kadranı siyah ve pm işaretçileri kırmızı ve siyah kayışlı modelinin kodu : SRP017K1

Fiyatı 200-250 $ arası değişiyor diye biliyorum internette.

22 taşlı 4R16 mekanizma kullanıldığı belirtiliyor. (bunun Seiko 5 lerde kullanılan mekanizmadan farkını ve kalite olarak kıyaslamasını forumdaki üstadlar daha sağlıklı yaparlar diye düşünüyorum.)

Yalnız dikkatimi çeken ayrıntı Seiko 5 lerde yaygın şeklide safir kristal kullnılırken bunlarda pek yok galiba. O halde fiyat farkı nereden kaynaklanıyor(mekanizma mı etkiliyor sadece)?

Estetik açıdan beğendiğim modeller. yakın zamanda almayı planladığım yeni saatim için de seçenekler arasında.

Umarım aldığınız/alacağınız saatten memnun kalıp onunla güzel vakit geçirirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

Mesaj jimiys24 » 28 Haz 2011, 00:52

Sayın bavyerablue

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Fiyat olarak benim bütçeme uygun olan bu saati umarım bulurum veya bugün öğlen gideceğim saatçide gelen saatimi koluma taktığımda orient i beyenirim onunla devam ederim.Ama bu 2 3 günlük süre zarfında nedense koluma uymucak biraz ince ve küçük gibi düşüncelerle saaten soğudum:) Tekrardan bilgileriniz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
jimiys24

Re: Orient FFD0E003W / Seiko SRP015K / Seiko SNAC09P Seçim

Mesaj flagg » 28 Haz 2011, 11:13

jimiys..ben de sen yaşlardayken bi tissot v8 aldım..heralde şimdi 600 liraya alınır. safir camı ve çeliği çok kaliteli.quartz mekanizmasının sapması yok denecek kadar az..
bu otomatiklerde metal yorgunluğu fln oluyor sanırım. dakiklik problemi yaşıyorlar. ben şimdilik askıya aldım. =)
orient kaliteli bir marka. annemin 1979 da alınmış bir otomatik orienti var. bildiğim kadarıyla o zamandan beri 7-8 yıl ara ara kullandı hiç bakım görmedi ve hala satılan bir çok otomatikten daha dakik.

edit: bu arada ortadaki seiko daha şık bir kadrana sahip. gün/tarih göstergesi hoş. ancak metal kayışlı saatler daha kullanışlı.
Kullanıcı avatarı
flagg

Re: Orient FFD0E003W / Seiko SRP015K / Seiko SNAC09P Seçim

Mesaj jimiys24 » 28 Haz 2011, 14:13

Sayın flagg görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Bugün saatçi arkadaş aradı ve saatimin geldiğini söyledi.Bende işim gereği yarın gelebileceğimi söyledim gerçektende öyle:) Yarın gittiğimde bakalım saat içime sinicekmi? Eğer ortadaki saat var ise onu almayı düşünüyorum.Fakat bulacağımı pek sanmıyorum.2009 yılının model saatlerindenmiş.Umarım bulurum ve içime sinen bir saate sahip olurum.
Kullanıcı avatarı
jimiys24

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners