TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 Lira Civarında Safir Camlı Metal Bilezikli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

300 Lira Civarında Safir Camlı Metal Bilezikli Saat Önerisi

Mesaj ceyrek » 27 Haz 2011, 11:07

Merhabalar,
3 gündür, işten vakit buldukça araştırıyorum ama bir arpa boyu yol alamadım, o yüzden üstadlara sormak istiyorum.
Araştırmalarım sonucu, safir camların çizilmelere daha dayanıklı olduğunu öğrendim (yanlış öğrenmediysem tabi). Biraz sakar olduğum için safir camlı tercih ediyorum.
Metal bilezikli olması bir diğer isteğim.
Başka bir nokta ise, takvim. Tarih göstergesinin olması yeterli ama otomatik olmasını istiyorum. Her ay takvimi ayarlamak zorunda kalmayayım. Bu, olmazsa olmaz değil çünkü anladığım kadarıyla otomatik takvimli saatler bütçenin şaşmasına sebep oluyor, bütçeyi aşmamak adına feda edebileceğim bir özellik.
Saatin camının etrafında halka (bezel) olmazsa daha iyi olur ama olacaksa da mümkün olduğunca ince ve sade olmasını tercih ederim.
Son olarak, saati 3 gün içerisinde alacağım için Türkiye'den almak zorundayım. İzmir'de mağazadan veya online olabilir.
Vakit ayırıp yorum yapabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ceyrek

Re: 300 Lira Civarında Safir Camlı Metal Bilezikli Saat Önerisi

Mesaj asymptote » 27 Haz 2011, 11:41

Ayırdığınız bütçeyle satın alabileceğiniz aradığınız özelliklerde çok fazla saat yok maalesef. Seiko nun otomatik modellerini araştırmanızı öneririm.
ceyrek yazdı:Başka bir nokta ise, takvim. Tarih göstergesinin olması yeterli ama otomatik olmasını istiyorum. Her ay takvimi ayarlamak zorunda kalmayayım.

Alacağınız otomatik saatin takvimini her ay ayarlamak durumundasınız. Haftanın günlerinde bir sıkıntı yok, bir kere ayarlamanız yeterli fakat ayın günlerini gösteren saatin date diski 31 sayıdan oluşur, her ay 31 çekiyor kabul ederek ilerler. Dolayısıyla 30 çeken aylarda ve şubat ayında takvimi düzeltmeniz gerecektir. İki ayda bir gireceğiniz bir zahmet, çok da önemli olmasa gerek. Yok o zahmete de girmek istemiyorum diyorsanız alacağınız saatin perpetual takvim özellikli olması gerekir bu durumda da bütçeyi 100 kat falan artırmanız gerekebilir :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 27 Haz 2011, 14:34

Bu konu yardımcı olacaktır size :arrow: viewtopic.php?f=62&t=5818#axzz1QTVsUbl2
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Terasus » 27 Haz 2011, 15:57

asymptote yazdı:Ayırdığınız bütçeyle satın alabileceğiniz aradığınız özelliklerde çok fazla saat yok maalesef. Seiko nun otomatik modellerini araştırmanızı öneririm.
ceyrek yazdı:Başka bir nokta ise, takvim. Tarih göstergesinin olması yeterli ama otomatik olmasını istiyorum. Her ay takvimi ayarlamak zorunda kalmayayım.

Alacağınız otomatik saatin takvimini her ay ayarlamak durumundasınız. Haftanın günlerinde bir sıkıntı yok, bir kere ayarlamanız yeterli fakat ayın günlerini gösteren saatin date diski 31 sayıdan oluşur, her ay 31 çekiyor kabul ederek ilerler. Dolayısıyla 30 çeken aylarda ve şubat ayında takvimi düzeltmeniz gerecektir. İki ayda bir gireceğiniz bir zahmet, çok da önemli olmasa gerek. Yok o zahmete de girmek istemiyorum diyorsanız alacağınız saatin perpetual takvim özellikli olması gerekir bu durumda da bütçeyi 100 kat falan artırmanız gerekebilir :)

100 kat abarti olur, 10 kat yeterli sanirim :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj herofb » 27 Haz 2011, 16:14

Terasus yazdı:
asymptote yazdı:Ayırdığınız bütçeyle satın alabileceğiniz aradığınız özelliklerde çok fazla saat yok maalesef. Seiko nun otomatik modellerini araştırmanızı öneririm.

100 kat abarti olur, 10 kat yeterli sanirim :)

seiko falan değil de otomatik perpetual'e girince 100 bile bezen yetmeyebilir :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj ceyrek » 27 Haz 2011, 17:26

İlginiz için teşekkür ederim. Otomatik takvimden vazgeçiyorum o zaman :)
Saat arama motoru iyi olan bir site önerebilir misiniz?
Forumda okuduğum kadarıyla bu fiyatlara seiko ve orient sıklıkla tavsiye ediliyor benim gördüğüm ama özellikle orient'in özellikleri hemen hiçbiryerde yazmıyor. Aslan saat'te özellikler var, fiyat yok.
Özellikler değiştiğine göre yeni bir arama maratonuna başlıyorum.
Kullanıcı avatarı
ceyrek

Mesaj Bond » 27 Haz 2011, 17:41

Bu özelliklerde 300 TL'ye otomatik bir saat yok, bu yüzden perpetual takvimi ve Türkiye'den almayı unut. Buna en yakın saat 4R15 otomatik mekanizması, safir camı ve çelik bileziği ile Seiko SRP021. Link ekte. Fiyat tam istediğin. 2-3 gündür danışma konularında imkansızı yaratmaya çalışıyoruz :D Buna bir çare şart :?

Bunun dışında istediğin özelliklerden feragat etmek zorundasın özellikle safir camdan. Zaten bu durumun farkına vardığına göre forumdaki diğer konuları gözden geçirmen çok faydalı olacaktır. Araştırma sonrası Türkiyeden alman çok daha kolay olur bütçeni biraz arttırarak yada farklı özelliklerde bir saat alarak. Saat arama motoru istediğin özelliklerde Türkiyede bulman imkansız.

http://cgi.ebay.com/Seiko-Automatic-Mens-Watch-SRP021-/180682833836?pt=Wristwatches&hash=item2a11893fac

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 168 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners