TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 TL Bütçeli Spor-Klasik Saat Önerisi / PAM 320 Alındı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 TL Bütçe İçin Spor-Klasik Saat Önerisi

Mesaj Thevenin » 23 Haz 2011, 20:07

Olan hep muhendislere oluyor hocam zaten :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 23 Haz 2011, 20:07

IWC'de, Breitling'de hoşuna gittiyse neden olmasın tabiki ancak ben olsam iki marka içinde tercihimi farklı modellerden yana kullanırdım. Bildiğim en ucuz tourbillon çin malı seagull marka saatlerde. Gerçi çin malı bir saate göre yine çok çok pahalı(sanırım 3-4bin eurodan başlıyor fiyatları) ve bana göre bu saate bu parayı vermek, parayı çöpe atmakla eşdeğer. Ertesi gün bozulursa şaşırmamak gerek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bekin » 24 Haz 2011, 15:55

O zaman tourbillon'u gundemimden cikariyorum :)
Kullanıcı avatarı
Bekin

Mesaj drk » 24 Haz 2011, 16:07

Bu arada yaklaşık 800 tlye bulmak mümkünmüş gerçek tourbillon, çin malı. Hani ilginizi çekerse diye söylüyorum, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Google a "cheapest tourbillon" yazınca çıkıyor :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 24 Haz 2011, 16:10

Bu Seagull ve Hanghzou acaba özel jet falan tasarlar mı drk..? Ben ebay'den almayı düşünüyorum.. EMS ile ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 24 Haz 2011, 16:29

Özel jet ne ki, uzay mekiği bile yapar bunlar. Ellerinde fotoğraf makineleriyle önce bol bol inceleyip fotoğraflarlar orijinalini, sonra kolları sıvayıp işe başlarlar :D Yanyana koyunca fark anlaşılır tabii..
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj onuratamer » 25 Haz 2011, 16:16

Omega Speedmaster Professional (Moon watch) da iyi bir secenek olacaktir. Fiyat olarak da digerlerine gore daha makul.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Bond » 26 Haz 2011, 15:15

Bekin mezuniyet için tebrikler :champ: Devamı içinde başarılar :)

Bütçe 10 Bin TL üst sınır olarak alırsak ve saati ülkemizden alacağını düşünürsek dediğin gibi bir çok marka model olabilir. Rolex Submariner ve Milgauss zaten bütçenin üstünde ve optik olarak öncelikle tercih etmediğini belirtmişsin. Alacağın saat mezuniyet sebebi ile bir hatıra olacak ve çok az ihtimalle elden çıkartılma durumuda olduğuna göre Rolex'in güçlü ikinci el değerini de göz ardı edelim.

Bu durumda senin için optik beğeni sonrası önemli kriterler belli bir geçmişi / bilinirliği olan ve teknik anlamda da yeterli kaliteyi ve performansı sunan iyi işçilikli markalar olacaktır. Bu bütçe ile alınması zor olan markaları bir kenara bırakırsak ve kalan markalar ne olabilir diye bakarsak zaten pek fazla değil; Panerai, Zenith, JLC, Ulyyse Nardin, IWC, Omega, TAG Heuer, Breitling, Eterna vb birkaç marka daha ekleyerek sıralayabiliriz. Son yüklediğin modellerden chronograph özellikli saatler beğeni olarak ön planda gibi duruyor. Bazılarında ancak alt serilerden temel tasarımlı sınırlı modellerin alınabileceğini ve bunlarında şu an tarz ve tasarım olara senin isteklerine uymayacağını düşünürsek markalar daha da azalıyor. Bunlar dışında birçok butik marka veya az bilinen üreticilerin modelleri de olabilir elbette ama bu durumda onlara pek bakmaya gerek yok.

Bu yukarıdaki markaların hepsinin kendilerine göre negatif ve pozitif yönleri var, mekanizma ve teknik özellikleri, marka değeri, bilinirlik, dizayn, vb anlamlarında. Kolunda deneyip beğendikten sonra bu markalardan belirlenen bütçe ile hangisini alırsan al yanlış yapmış olmazsın.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners