TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe 5296R & AP Jules Audemars Selfwinding Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz Hangisi Olurdu?

Patek Philippe 5296R
26
67%
AP Jules Audemars Selfwinding
13
33%

Toplam oy : 39

Re: Patek Philippe 5296R & AP Jules Audemars Selfwinding Tercih

Mesaj serhat200 » 23 Haz 2011, 14:42

Zaten sorun bütçe dostum :D
Ah bütçe ahhhhh
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj asymptote » 25 Haz 2011, 11:55

PP diyorum.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 26 Haz 2011, 23:17

Yukarıda bahsedildiği gibi fiyat +/- olarak farklı yüksek saatçilik markalarında benzer hatta daha iyi tasarımlı modeller mevcut ama bu saatte bir Patek Philippe. Yorum yazmak için düşünmek gereken bir seri. Bütçe ayrılıp alım sürecine geçildikten sonra aslında fazla detaylı konular düşünülmez ise alım kararı kolayda olabilir. Detaylar ve diğer markalar işin içine girince çok zorda olabilir elbette. PP Calatrava birçok kişi için "Exit watch" ( saat mevzusunu kapatan diyebiliriz ) tabir edilen bir model. Aynı şekilde Calatrava için "Poor man's Patek Phillipe" ( fakir adamın Patek Philippe'i ) diye bir görüşte var. Elbette her ikisi de sadece görüş.

Burda önemli olan bence bir Patek Philippe saate sahip olmak mı isteniyor yoksa özellikle Calatrava modeli yada benzer tasarımlı klasik bir model mi alınmak isteniyor. Buna karar verilirse diğer marka model kararları alıcı için daha kolay olabilir. Eğer başka bir PP isteniyorsa bence bu serinin sırf PP sahibi olmak için alınmaması gerekir. Eski mesajlardan yanlış hatırlamadıysam Nautilus serisi ile daha çok ilgileniyordun, elbette onlar fiyat olarak daha yüksek ve exclusive Patek modelleri.

Anketteki iki saat arasında design anlamında ilk bakışta Audemars Piguet Jules Audemars daha zarif ve farklı duruyor bende oyumu ona verdim ama karşısındaki saat ise 1932'den beri üretilen kült bir tasarım. Elbette burda oy vermek kolay ama alacak olsam aynı şekilde düşünülür mü emin değilim.

Kısmen negatif olarak görülebilecek bir nokta ise markanın flagship ürünü olarak Calatrava modelleri değer kaybı diğer serilere göre yüksek olanlardan birisi. Elbette bu serinin markanın en çok satan modeli olması ve diğer serilerin daha yüksek fiyatlı ve adet olarak az üretilmesi da bu konuda etkili. Ek olarak klasik sade saatler her ne kadar zarif tasarımlı ve önemli modeller olsalar da genel olarak belli yaş grubu üzerinde tercih edilmeleri ve son yıllarda daha etkileyici serili tasarımların satış ve tercih anlamında öne çıkmasına bağlayabiliriz.

Calatrava serisi eskiden sadece time only ( sadece saat gösteren ) modeller olarak üretiliyordu ve bazı koleksiyonerler görüşlerine göre "hobnail bezel" ( kabara tabir edilen çok küçük pütürlü zımbalara sahip bezel ) ve gün göstergesiz modeller asıl kült tasarım. Halen seride bunlar var tabii ama zaman içinde farklı bezel / kadran tasarımlı ve gün fonksiyonlu modeller eklendi, bence daha çok zevke hitap etmesi adına gayet de isabetli bir karar olmuş.

Date model ve rose gold istediğine göre yukarıdaki 2 PP seçeneği dışında ekstra bir model kalıyor. Ref. 5127R; o da kasa yapısı olarak bir nevi doğal crown guard sunuyor. 37mm çapı ile 1mm daha küçük olmasına rağmen yapısı sebebi ile düz modelden biraz daha geniş gözüküyor. Bence Calatrava modellerinde sade kadrandan yana karar kılarsan 5127R'ı da dene. Aksi halde; yani PP amaç değilse bu segmentte yüksek saatçilik markalarında zaten birçok benzer tasarımlı model var, onlarda kaliteleri, işçilikleri ve tasarımları ile beğenilmesi halinde bu modele rahatlıkla alternatif olacaklardır.

Yukarıda yorum yazan çoğu kişinin mesajlarında ortak bir görüş dikkati çekiyor; FP Journe, AP, Lange, Vacheron, Breguet, Blancpain, H.Moser vb markalarda bu segmentte daha güzel tasarımlı saatler var ama ben genede Patek alırdım yada gönlümden geçen PP gibi :lol:

Resim
Patek Philippe Calatrava 5127R

Resim
Patek Philippe Calatrava 5127R

*Fotoğraflar Alıntıdır
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 26 Haz 2011, 23:29

Bond yazdı:...
Burda önemli olan bence bir Patek Philippe saate sahip olmak mı isteniyor yoksa özellikle Calatrava modeli yada benzer tasarımlı klasik bir model mi alınmak isteniyor. Buna karar verilirse diğer marka model kararları alıcı için daha kolay olabilir. Eğer başka bir PP isteniyorsa bence bu serinin sırf PP sahibi olmak için alınmaması gerekir. Eski mesajlardan yanlış hatırlamadıysam Nautilus serisi ile daha çok ilgileniyordun, elbette onlar fiyat olarak daha yüksek ve exclusive Patek modelleri...

İşte bu kısım bence en önemlisi. Amaç şık bir klasik görünümlü saat almak mı, yoksa bir PP almak mı?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 27 Haz 2011, 00:11

Bond super bi yazi olmus. Her noktasina ayri ayri deginmissin tesekkurler :champ:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj herofb » 27 Haz 2011, 08:52

işte böyle saat satıcıları arıyoruz :)

bu kadar ayrıntılı ve insanı kendine sorular sordurarak doğru ürünü ortaya çıkaracak süper bir yaklaşım
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj serhat200 » 27 Haz 2011, 13:28

Sevgili Bond, detaylı yazın için teşekkür ederim. Ben saatte çok fazla komplikasyon sevmiyorum sadece tarih göstergesi bana yeter. Metal bileklikli saat konusunda AP ROmu PP Nautilusmu derken yakından incelediğimde RO ağır bastı ve onu aldım hatta bence 15300 kodlu RO 15202 den daha modern ve şık duruyordu, zaten o yüzden RO lar arasında da 15300ü seçtim. Gerçi saat savaşları kısmında oyumu PP ye vermiştim ama yakından bakınca fikrim değişti. İkinci elit saatimin rose kasa kahve kayış kombinasyonuna ve sadece tarih göstergesine sahip olmasını istiyorum. İllada PP alacam diye bişey yok verdiğim parayı hak edecek, kolumdayken prestij sağlayacak, her baktığımda tasarımı güzelmiş diyip yıllar geçtikçe sıkılmıyacak ve en önemlisi oğluma bıraktığımda bu saydıklarımın hepsi hala geçerli olacak. İşte aradığım saat :D
Bu çerçevede baktığım zaman AP'de VC'de PP'de A.L.Sohne'de bu isteklerimi karşılıyor tercih yapmak biraz zor ama doğru saate karar vermek için yeterince zamanım ve bana fikir verecek onlarca forumdaş arkadaşım olduğuna inanıyorum.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Bond » 29 Haz 2011, 00:59

Rica ederim aklımdan geçenleri yazdım ama bir şeyi galiba yanlış hatırladım, sen sanki PP 5712R veya 5980R istiyordun diye aklımda kalmış eski mesajlardan. PP mi isteniyor yoksa özellikle bu model mi diye argümanı ondan yazmıştım, Drk'ta sanırım o tarz düşünmüş. Sanırım Clk düşünüyordu sonrası için 5980R, gerçi o Calatrava da istiyordu :) Ordan karıştırdım. Dediğin gibi zaman var zaten bunların hepsi çok iyi saatler, hangisi olursa olsun bizlerde çok seviniriz senin adına.

Herojd bundan daha çok detaya giren satıcılarda vardır belki ama Türkiye'de genelde satıcılar evine ekmek götürme derdinde, bizim gibi keyif için baksalar olaya belki onlarda araştırır daha çok bilgi edinilirler. Ama dediğin gibi olsalar kendileri içinde kazanç olur, iş verenleri onlara gereken şartları sağladıktan sonra doğrusu o sanırım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners