TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Saat Önerisi / Seiko Citizen Tissot

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Wishbone » 16 Nis 2025, 17:13

Merhaba, 28 yaşındayım çalıştığım şirket gereği spor-klasik giyiniyorum. Bu zamana kadar Apple Watch kullandım artık bir otomatik saat almayı düşünüyorum.

Yapmış olduğum araştırmalara göre belirlediğim birkaç model var bu modellerden hangisi başlangıç için daha iyi olur sizlerin değerli yorumlarını almak istedim.

Seiko 5 Sports (13-21K Tl arası fiyatı mevcut, model olarak hoşuma gitti alınabilecek en uygun otomatik saat gibi duruyor.)
Citizen Tsuyosa (16K TL fiyatı mevcut, başlangıç için iyi bir seçenek gibi duruyor.)
Tissot PRX Powermatic 80 (29K TL fiyatı mevcut, safir kristal cam ve powermatic 80 mekanizma avantajı var.)
Tissot Gentleman Powermatic 80 (34K TL fiyatı mevcut, tasarımı prx’ten daha hoşuma gitti open heart modelini de düşünüyorum.)

Belirlediğim modeller bu şekilde, PRX ve Gentleman Quartz modelleri yarı fiyatına ancak bu konuda da size danışmak istedim otomatik saat şart mı diye çünkü mekanizma harici tasarım ve malzeme kalitesi farkı da mevcut.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Wishbone

Re: İlk Saat Önerisi

Mesaj kesikparmak » 16 Nis 2025, 20:10

Ben otomatik saat fanatiği değilim. Beğendiğim bir saat sadece quartz olarak varsa hiç tereddüt bile etmem. Otomatikmiş quartzmış önemsemem. Örneğin yakın zamanda diver bir saat almayı düşünüyor. Dalgıç saatlerinde quartz Swiss Military Hanowa markasını çok beğeniyorum. Direk quartz bir Swiss Military almayı düşünüyorum.

Ancak Prx ve Gentleman modellerinde açıkcası yüksek ihtimalle otomatik olmasını tercih ederdim. İmkan dahilinde otomatik fiyatlarına çıkabilecekseniz otomatik alın. Ama ben modeli çok beğendim ama fiyatı beni çok zorlar diyorsanız bence çok takılmaya gerek yok mekanizmaya.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj Wishbone » 16 Nis 2025, 20:31

kesikparmak yazdı:Ben otomatik saat fanatiği değilim. Beğendiğim bir saat sadece quartz olarak varsa hiç tereddüt bile etmem. Otomatikmiş quartzmış önemsemem. Örneğin yakın zamanda diver bir saat almayı düşünüyor. Dalgıç saatlerinde quartz Swiss Military Hanowa markasını çok beğeniyorum. Direk quartz bir Swiss Military almayı düşünüyorum.

Ancak Prx ve Gentleman modellerinde açıkcası yüksek ihtimalle otomatik olmasını tercih ederdim. İmkan dahilinde otomatik fiyatlarına çıkabilecekseniz otomatik alın. Ama ben modeli çok beğendim ama fiyatı beni çok zorlar diyorsanız bence çok takılmaya gerek yok mekanizmaya.

Teşekkür ederim. Yazdığım modeller çıkabileceğim fiyattaki modeller sadece otomatik olması daha iyi mi olur diye öğrenmek istedim. Bu 4 saat arasında sizin önereceğiniz hangisi olur?
Kullanıcı avatarı
Wishbone

Mesaj kesikparmak » 16 Nis 2025, 23:39

Wishbone yazdı:
kesikparmak yazdı:Ben otomatik saat fanatiği değilim. Beğendiğim bir saat sadece quartz olarak varsa hiç tereddüt bile etmem. Otomatikmiş quartzmış önemsemem. Örneğin yakın zamanda diver bir saat almayı düşünüyor. Dalgıç saatlerinde quartz Swiss Military Hanowa markasını çok beğeniyorum. Direk quartz bir Swiss Military almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Yazdığım modeller çıkabileceğim fiyattaki modeller sadece otomatik olması daha iyi mi olur diye öğrenmek istedim. Bu 4 saat arasında sizin önereceğiniz hangisi olur?

Bu biraz tarz meselesi. Kolunuzda hepsini denemeniz doğru kararı vermeniz için iyi olacaktır. Bu modeller arasından bir saat alacak olsam ben Gentleman'ı seçerim. Zaman tutma konusunda biraz takıntım olduğundan, Seiko mekanizmalarının biraz fazla sapma değerlerine sahip olması sebebiyle, otomatik saatlerde Seiko'yu tercih etmiyorum. Tsuyosa ve Prx modelleri de biraz daha vintage esintili saatler. İlk saatim olacak olsaydı, açıkcası biraz daha modern çizgilere sahip olmasını tercih ederdim. O yüzden benim için Gentleman.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj esahinkul » 17 Nis 2025, 00:41

üniversitedeyken part time çalışıp kendime aldığım ilk otomatik saatim tissot prx oldu açıkçası hem kendim almanın hemde görüntü açısından sanki milyonluk saatmiş gibi hala havalanarak takıyorum bu modeller arasından da tavsiyem gentleman veya prx olur

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
esahinkul

Re: İlk Saat Önerisi / Seiko Citizen Tissot

Mesaj Wishbone » 17 Nis 2025, 04:57

Teşekkür ederim bugün deneyip birini seçeceğim.
Kullanıcı avatarı
Wishbone

Mesaj monsieur » 17 Nis 2025, 11:17

Tissot kalite hissiyatı olarak hepsinden üstün bence. Tabii ki ben şahsen saatin otomatik mekanizma olmasını yeğlerim fakat aynı modelde 2 kat fiyat farkı gerçekten yüksek. Prx bence çok şık bir saat, kendime almayı düşündüğüm bir saatti fakat çok fazla takan var ve bir o kadar da replikasını takan var bu saatin. Ben seçimimi tsuyosa veya gentleman arasında kullanırdım. Bence hepsini deneyin hatta tüm renkleriyle deneyin, içinize sinsin aklınızda kalmasın. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.
Kullanıcı avatarı
monsieur

Mesaj kopekbaligi » 26 Nis 2025, 21:35

Citizen Tsuyosa hem günlük kullanımda çok rahat ettiriyor hem de klasik giyimle uyumlu olacaktır diye düşünüyorum, benim tercihim o olurdu
Kullanıcı avatarı
kopekbaligi

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners