TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yıldönümü Hediyesi Tavsiye Lütfen

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yıldönümü Hediyesi Tavsiye Lütfen

Mesaj Engin95 » 09 Nis 2025, 23:34

Arkadaşlar selam herkese,

Eşimle birinci yıldönümümüz yaklaşıyor. Ben de kendisine güzel bir saat hediye almak istiyorum. Sevdiği modelleri bildiğimden dolayı iki adet modele kadar seçenekleri düşürebildim fakat bu iki model arasında ciddi anlamda seçim yapmakta zorlanıyorum.

Birincisi Omega De Ville Prestige Quartz 27.5 mm model bir saat; diğeri ise Longines Elegant Collection 29 mm model bir saat. Linklerini de aşağıya bırakıyorum:

https://www.rotapsaat.com/tr/omega-de-v ... 0286005001

https://www.konyalisaat.com.tr/longines ... -kol-saati

Omega’nın marka değerine karşın Longines’in otomatik mekanizmaya sahip olması ve altın/pırlanta detayları beni çok arada bırakıyor. Longines’in şu an indirim sayesinde fiyat olarak da daha aşağıda olması o tarafa daha yakın durmama sebep oluyor fakat özel bir gün için özel bir hediye almak istediğimden iki saatin de bütçeme uygun olduğunu söyleyebilirim.

Sizlerin de bu konuda görüşlerini merak ediyorum. Destek ve yorumlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Engin95

Re: Yıldönümü Hediyesi Tavsiye Lütfen

Mesaj eraslani » 10 Nis 2025, 08:52

Bu rakamlar göze alinmisken cartier'de bakılabilir bence,özel bir hediye denince daha bir yakışıyor sanki..Daha nice nice özel gunlerin olacağını düşünürsek açılış için strateji doğru mu değil mi o apayrı bir konu [emoji6]

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Heesh » 10 Nis 2025, 09:04

Seçmek zor bende arada kaldım Cartier fikride daha iyi gibi geldi sükseli yani. Ama aklıma otomatik yada pilli olması önem arz ediyor mu kullanacak kişi için oda geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Engin95 » 10 Nis 2025, 09:46

Açıkçası açılış stratejisi kısmını fazla düşünmedim :D Doğru da olabilir yanlış da fakat içimden böylesi geldi şu an diyebilirim. Cartier modellerini konusuna gelirsek de bu ikisi kadar beğeneceğini sanmıyorum. Hem de 25-30k TL daha yüksek fiyattan başlıyor muadil diyebileceğimiz modeller. Bütçeyi ufak ufak yükselttikçe de sonu olmayan bir yola giriliyor sanki :D

Kendisinin çok fazla saat merakı olduğunu da söyleyemem. Yalnızca saat mağazalarına gittiğimizde özellikle Longines'in linkini paylaştığım modeline seven gözlerle baktığını fark edebiliyorum.

Hem de o modelin indirimde oluşu bu noktada beni cezbetti.

Bu ikisi arasında sizce bir seçim yapmak gerekirse hangisi daha cazip geliyor size?

eraslani yazdı:Bu rakamlar göze alinmisken cartier'de bakılabilir bence,özel bir hediye denince daha bir yakışıyor sanki..Daha nice nice özel gunlerin olacağını düşünürsek açılış için strateji doğru mu değil mi o apayrı bir konu [emoji6]

Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj Engin95 » 10 Nis 2025, 09:49

Eşim açısından otomatik veya pilli olmasının hiçbir önemi yok. Saatler konusunda çok da ilgili değil açıkçası. Longines'in linkini paylaştığım modelinin görsel açıdan, fiyat açısından, otomatik olması açısından avantajlı olduğunu düşünüyorum. Fakat bir saat sever olarak Omega markasının bir çekiciliği de yok değil. Aslında tamamen marka algısı ile fiyat/performans arasında kalmış hissediyorum kendimi.

Yine de Longines'in bir tık daha ağır bastığını düşünüyorum.

Heesh yazdı:Seçmek zor bende arada kaldım Cartier fikride daha iyi gibi geldi sükseli yani. Ama aklıma otomatik yada pilli olması önem arz ediyor mu kullanacak kişi için oda geldi

Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj eraslani » 10 Nis 2025, 11:52

Engin95 yazdı:Açıkçası açılış stratejisi kısmını fazla düşünmedim :D Doğru da olabilir yanlış da fakat içimden böylesi geldi şu an diyebilirim. Cartier modellerini konusuna gelirsek de bu ikisi kadar beğeneceğini sanmıyorum. Hem de 25-30k TL daha yüksek fiyattan başlıyor muadil diyebileceğimiz modeller. Bütçeyi ufak ufak yükselttikçe de sonu olmayan bir yola giriliyor sanki :D

Kendisinin çok fazla saat merakı olduğunu da söyleyemem. Yalnızca saat mağazalarına gittiğimizde özellikle Longines'in linkini paylaştığım modeline seven gözlerle baktığını fark edebiliyorum.

Hem de o modelin indirimde oluşu bu noktada beni cezbetti.

Bu ikisi arasında sizce bir seçim yapmak gerekirse hangisi daha cazip geliyor size?

eraslani yazdı:Bu rakamlar göze alinmisken cartier'de bakılabilir bence,özel bir hediye denince daha bir yakışıyor sanki..Daha nice nice özel gunlerin olacağını düşünürsek açılış için strateji doğru mu değil mi o apayrı bir konu [emoji6]

Bu 2 saat arasından tercih kullanılacaksa,daha sade tasarımı ve marka değeriyle OMEGA önde olur bana göre.
Çok fazla saat merakı olmadığını soylediginiz için en önde kriterler bunlar olacaktır..
Şimdiden hayırlı olsun,bu tip ince düşünce ve jestlerin ömür boyu sürecek mutluluklara vesile olmasını dilerim.

Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Heesh » 10 Nis 2025, 12:31

Sorunun cevabı anlatınca mevcut longinese seven gözler ile baktığını söylemişsiniz konu orada bitirmiş hem longines otomatik ve daha fazla önemli şeyler barındırıyor fiyatı da cabası bence longines alınır

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Jugadorian » 10 Nis 2025, 15:52

İki model de gerçekten çok şık, eşinizin her gün takacağı bir saat olmayacağını varsayarak birkaç düşüncemi paylaşmak istiyorum:

Longines’in otomatik mekanizması bir artı ama 45 saatlik güç rezervi olduğu için, yani her gün kullanmak veya kurmak veya durduktan sonra tekrar saat ayarı yapılması gerekecektir.

Omega ise quartz olduğundan, bu tarz uğraşlar olmayacak. Ayrıca saniye ve tarih göstergesi olmaması da sade ve zarif bir görüntü katıyor. Bence bu da çok güzel bir tercih olabilir.

Ben de benzer bir karar süreci yaşamıştım, pilli bir model aldım. Şu an eşim haftada 1-2 gün takıyor ve açıkçası saate bakmak için kolunu kaldırdığını bile sanmıyorum. :lol: Bu yüzden uzun vadede ilgi gerektirmeyen modeller bazen daha kullanışlı olabiliyor.
Benim tercihim pilli ve markadan dolayı Omega olurdu.

Ama hangi model olursa olsun renkler ve düşünce çok güzel, şimdiden sağlıklı zamanlar göstermesini dilerim. :champ:
Hi! I'm newbie.
Kullanıcı avatarı
Jugadorian

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 136 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners