Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. Mezuniyet balosu, yüksek lisans başvurusu falan derken burayı çok ihmal ettim.
Öncelikle herkese ilgisi ve tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum.
Henüz saati almadım tabi ki, sizlerin rehberliği ile alacağım. Hemen konuya geçelim.
Rolex tavsiyelerinize maalesef bir türlü ısınamadım. 3 tercihim olsa Submariner 3. sırada olabilir ama Milgauss çok renkli geldi bana. Hatta geçenlerde Nişantaşında takılırken yine de bir bakayım dedim, maçka parkına doğru bakan bir Rolex mağazası aklımda kalmıştı, ama uzaktan Omega yazısını görünce vazgeçtim. Hafızam mı beni yanılttı bilmiyorum ama orada bir zamanlar Rolex yazmıyor muydu?
Ayrıca
IWC'nin de beğendiğim modelleri oldu. Mesela Portofino serisinden,
Breitling, Navitimer, hediye bahsi açılınca babama ilk önerilen saatmiş. Telefonunda tesadüfen fotoğraflarını görünce anladım. Ardından o da işin içinden çıkamayıp topu bana atmış zaten. Navitimer bir kült olsa da çok karmaşık olması beni soğuttu. Peki ya Breitling'in Superocean modeli nasıl bir tercih olur sizce?

Hayatımda hiç duymadığım
Panerai'yi bana tanıttığınız için minettarım. Evet bu markanın çizgisini beğendim ve PAM312'yi aklımın bir kenarına yazdım. Sitesinde dolaşırken durduk yere Tourbillon görüp aklıma soktum ama €98,000 fiyatını görünce hiç görmemiş gibi yaşamaya devam ettim. Birkaç markanın daha bu yüksek fiyatlarını görünce Google'a "cheapest tourbillon" yazdım, sahte saat sitelerinin akınına uğrayıp oradan da kaçtım. Bir makina mühendisi olarak çok ilgimi çekti, ben hobi olarak bu konuyu araştıracağım. Merak ettiğim konu bu bütçe ile tourbillion bir saate sahip olmak mümkün müdür? Mümkün ise akıllıca bir tercih mi olur?