TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bilgisayar Müh./Yazılım İçin Laptop Tavsiyesi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Bilgisayar Müh./Yazılım İçin Laptop Tavsiyesi

Mesaj Solestar » 29 Oca 2025, 11:30

Merhaba arkadaşlar. Oğlum için başlıktaki amaca uygun laptop almak istiyorum ancak uzun zamandır alım ihtiyacı olmayınca güncel özellikler ve fiyatlandırma konularına çok uzak kaldım. Önerebileceğiniz, fiyat performans bakımından başarılı laptop modelleri nelerdir acaba? Bütçe olarak 60-65 bin TL'yi pek aşmak istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Solestar

Re: Bilgisayar Müh./Yazılım İçin Laptop Tavsiyesi

Mesaj danGerfuLL » 29 Oca 2025, 11:34

Merhaba, ben olsam o bütçeye Asus Republic of Gamers(Asus ROG) alırım. Gamer notebook dememin sebebi ise soğutma sisteminin ve ekran kartlarının diğer notebooklara nazaran daha iyi olması.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj hfatih » 29 Oca 2025, 12:23

Sektörde kıdemli biriyim, pc toplamayı da, oyun oynamayı da, yazılım geliştirmeyi de çok seven biriyim. Paranın yettiği kadar macbook diyorum. Apple işlemcili olması kaydıyla.

Windows laptoplara ise çok özel ihtiyaçlar dışında veya oyun oynamak amacı dışında yonelmenizi önermem.

SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj azizkaya » 29 Oca 2025, 13:16

Üstadım, konuya en uzak kişilerden biri olarak; marka ve modeli ihtiyaçlarına göre kendisi belirlese daha uygun olmaz mı? Yani bugün eğitim aldığı kurumun tercih ettiği programlar, diller; gelecekte çalışmayı planladığı platform, alan çok belirleyici olacaktır. Belki bu kadar yükselmeniz gerekmeyecek bile. Ancak benim aklıma bilgisayar mühendisliği ve yazılımdan ekmeğini çıkarmak deyince ne yazık ki sadece windows platformu geliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj mrtkrks » 29 Oca 2025, 13:23

Bütçenizin içerisinde kalan ve alabileceğiniz en iyi cihaz aşağıdaki linktedir. Gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz. Pozitif Teknoloji güvenilir bir firmadır hem şahsi olarak hem de kuruma çok cihaz aldık daha önce.

https://www.pt.com.tr/macbook-pro-14-in ... -mw2u3tu-a

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj r2d2 » 29 Oca 2025, 13:37

Eğer windows kullanmak zorunda değilse oğlunuz, yukarıdaki mac çok iyi. Ancak acele etmeyin bence, bazı programlar sadece windowsta çalışıyor. Bi gitsin okula, hocalarıyla da konuşsun sonra alırsınız.
Kullanıcı avatarı
r2d2

Mesaj ysnlztrk » 29 Oca 2025, 13:50

Uzun süredir meslekte olan bir bilgisayar mühendisi olarak windows almanız gerektiğini söyleyebilirim. Çünkü derslerde güncel dillerin yanı sıra eski dilleri de görecek ve bunlar sadece windowsta efektif olarak çalışıyor. Benim önerim ryzen işlemci kullanan lenovo loq serisi olur. Hepimiz biliyoruz ki dersin yanında oyun da oynamak isteyecektir:)

SM-F741B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ysnlztrk

Mesaj Solestar » 29 Oca 2025, 20:22

Görüş ve önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar :thumbup:
Oğlumla beraber araştırıyoruz. Mevcuttaki oyun bilgisayarı arızalanınca alımı erkene çekme durumu ortaya çıktı. Oyun hevesi de geçti sayılır ve kendisi de MacBook istiyor zaten ama ben diğer alternatifleri de gözden geçirmesini tavsiye ediyorum bakalım... Şu an MacBook Pro M4'e yakın gibiyiz.
Kullanıcı avatarı
Solestar

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners